Sunday, October 30, 2005

Πρεμιέρα

Eννοείται πως έχουμε στείλει κι΄εμείς mail. Με όσα στοιχεία ζητησαν οι αρχές. Από σήμερα, το Ημερήσιο Δελτίο του Χρηματιστηρίου, λίγο μετά το κλεισιμο της αγοράς, στα χέρια μας. Η μάλλον, στην οθόνη μας.

Περιμένουμε να δούμε το layout, την ύλη που θα περιέχει το ΗΔΤ, την ώρα που θα μας φτάσει. Για να σχολιάσουμε μετά.

Σήμερα γιορτάζει όλη η γηηηηη....

Τόσο χαρούμενους σας κάναμε με το post περί Δημήτρηδων;;;

Μας συγκινείτε ... ούτε εμείς δεν περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση. Τόσο θετική συνάμα...
Πώς μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε; Που αν και άγνωστοι μεταξύ μας, μπήκατε στον κόπο να στείλετε τόσα ωραία mails;

Πώς αλλιώς; Υποσχόμενοι ότι θα κάνουμε ανάλογα posts για τις επερχόμενες ονομαστικές εορτές. Είστε τυχεροί αγαπητοί αναγνώστες, μπαίνουμε ...στη ζώνη του Λυκόφωτος. Τα μισά ονόματα της χώρας γιορτάζουν το επόμενο δίμηνο.

Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Κοσμά, Δαμιανέ, Μιχαλάκη, Γαβριήλ, Μηνά, Νεκτάριε,Φίλιππε, Μαρία( οι μισές....), Κατερίνα, Στέλιο, Στέφανε, Ανδρέα(Βγενόπουλε, Δασκαλάκη, ) , Βαρβάρα, Σάββα, Νικο( Πορφύρη, Κωνσταντόπουλε, Μαστοράκη κλπ), Αννούλα, Σπυρο( Καπράλο βεβαίως βεβαίως αλλά και Κυρίτση, μην ξεχνιόμαστε) , Λευτέρη( όχι ο φίλος μου ο Λευτεράκης, όλοι οι άλλοι...πχ. ο συμπαθής κ. Πολυταρίδης!), Νατάσσα( άσε τις γκρίνιες και δε σου πάνε), Τζενάκι(τώρα, εσείς είστε Ευγενία ή Ζωή; Δεν πειράζει, εμείς θα ευχηθούμε έτσι κι΄αλλιώς).... Ετοιμαστείτε για προσωπικές ευχές.

Μετά έρχονται Χριστούγεννα, είναι απολύτως βέβαιο ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων θα μας αγγίξει οπότε θα κάνουμε μικρή διακοπή ( λόγω ημερών) και θα ασχοληθούμε αργότερα με τον Χρήστο, τη Χριστίνα, το Βασίλη, τη Βίκυ, τον Γιάννη, κ.ο.κ. Προς το παρόν φτιάχνουμε τις σχετικές λίστες. Μην ξεχάσουμε κάποιον/α. Θα είναι τρομερή αγένεια εκ μέρους μας...

Felicita !!! Eυτυχία !!!

Βρε να πάρει η ευχή. Ξέρετε τί συμβαίνει με μας; Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μπορούμε. Φταίει η μοίρα μας; Φταίει το ριζικό μας; Φταίει το κεφαλάκι μας που δεν το αφήνουμε σε χλωρό κλαρί;

Πριν λίγη ώρα φτιάχναμε το πρόγραμμα εβδομάδος( παρακάτω) και μετά ήμασταν έτοιμοι να πάμε να φτιάξουμε μία θαυμάσια μακαρονάδα για dinner( διαθέτουμε άφθονες δοκιμασμένες συνταγές για pasta).
Μας έβαλε ο διάολος και κάναμε βόλτα σε διάφορες ιστοσελίδες. Τί το θέλαμε; Μπήκαμε και στην ιστοσελίδα του πρώην ΣΕΙΣΕΤ(πάντως με το www.seiset.gr μπήκαμε) και νυν Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών ή κάπως έτσι( ξέρετε , ενώθηκαν οι δύο φορείς εισηγμένων).
Τέλος πάντων, μπήκαμε εκεί, και διαβάσαμε διάφορα, μεταξύ αυτών και την εισαγωγική ομιλία του κ. Παναγιώτη Δράκου, προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης, σε μία ημερίδα που πρόσφατα οργανώθηκε μπλα μπλα μπλα, μη σας κουράζουμε τώρα, για την Εταιρική Διακυβέρνηση τέλος πάντων. Αγνοούμε - στην παρούσα φάση- την Εταιρική Διακυβέρνηση. Ρίξαμε μία ματιά στην εισαγωγική αυτή ομιλία του κ. Π. Δράκου.

Μετά τα καλωσορίσματα κτλ, λέει ο κ. Π.Δ. « Δε θα΄θελα όμως να κλείσω την εισαγωγή μου χωρίς να προσθέσω ακόμα μερικές αλήθειες που συχνά ξεχνιούνται και ιδιαίτερα από τους επόπτες...Επίσης, κρίνω σκόπιμο να πούμε όλοι μαζί στις εποπτικές αρχές...».
Και ακολουθούν τα σημεία -κλειδιά, σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Δράκο. ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ!

Ακυρη η μακαρονάδα( μαμά, αύριο που θα έρθεις επίσκεψη, φέρε ό,τι φαγώσιμο έχεις ευχαρίστηση...), θα παραθέσουμε τα σημεία του κ. Δράκου και στην παρένθεση θα σχολιάσουμε. Δικαιούμαστε, όχι;

- Χρειάζεται καλύτερη εποπτεία, όχι περισσότερη( Εμμμ...μμμ... πολύ γενικό αυτό, μάλλον κι΄εσείς δεν έχετε κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σας. Εκτός αν θεωρείτε πλημμελή την παρούσα εποπτεία που ασκείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μόνο εκεί πάει το μυαλό μας. Αυτό εννοείτε; Κάντε το λιανά πληζ. Γιατί εμείς νομίζαμε ότι έχετε άριστες σχέσεις με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Και έτσι και γιουβέτσι- που λέει ο φτωχός λαός- δε γίνεται).

- Η εποπτεία θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση ( Ντοοιιιινγκ! Επεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας! Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι κύριε πρόεδρε της Εκτελεστικής Επιτροπής.)

- Ολοι οι νόμοι και οι κανόνες πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης! ( Το θαυμαστικό είναι του κ. Δράκου, όχι δικό μας. Να κάνετε μία εισήγηση στα αρμόδια όργανα. Να γίνουν και οι νόμοι γιαούρτια)

- Οι διοικούντες τις εταιρίες είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου, σαν όλους τους άλλους ανθρώπους ! (και αυτό το θαυμαστικό ΔΕΝ ανήκει σε μας. Συμφωνούμε κ. Δράκο, εμείς σχολιάζουμε όσους παύουν να είναι αθώοι. Με αποδείξεις βεβαίως βεβαίως... Αλλά και μετά, ανθρώπους τους θεωρούμε, τί εννοείτε;;;)


- Οι καταναλωτές και οι επενδυτές δεν είναι αδιαμόρφωτα μικρά παιδάκια( Και να θέλαμε κύριε Δράκο, εμείς οι καταναλωτές και επενδυτές να είμαστε μικρά παιδάκια, χάσαμε. Χάσαμε μία «εφηβεία», μέσα στο χαμό του Χρηματιστηρίου. Ωριμάσαμε πριν από την ώρα μας κ. Δράκο ! Τώρα μας θυμηθήκατε;)

- Στις επιχειρήσεις και στις αγορές που εξυπηρετούν, υπάρχουν και τα σκαμπανεβάσματα( και στην ψυχολογία μας επίσης, αλλά δεν το κάνουμε θέμα).

- Το κόστος πάντε κυλίεται μέχρι τον τελικό αγοραστή προϊόντων και υπηρεσιών. Δεν μπορεί να μείνει στάσιμο με οποιαδήποτε διάταξη! ( Τώρα, εσείς κάτι έχετε στο νου σας που εμείς αγνοούμε. Συνειδητά ή όχι. Δεν σας πιάνουμε. Παρά το θαυμαστικό!!)

- Οι όποιες προσθήκες στο εποπτικό βάρος πρέπει απαραιτήτως να σταθμίζονται και από πλευράς κόστους και ωφέλειας( αει στο καλό, τώρα μας πήγατε χρόνια πίσω. Είχα κάνει στο Πανεπιστήμιο μία εργασία με θέμα Mαρξ vs Μ. Βέμπερ, είχα λάβει 10 παρακαλώ . Το ένα από τα τεσσερα δεκάρια μου. Θα την αναζητήσω, διότι τη φυλάω, και θα απαντήσω με ατάκα σχετική. Αλλιώς δε μου΄ρχεται ανάλογη απάντηση).

Να΄μαστε καλά και να έχουμε κέφια σαν τα σημερινά πάντα! Πώς αλλιώς να κλείσουμε τούτο το post;

Για να οργανωθούμε σιγά - σιγά...

Φτιάχνουμε απο τώρα το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδος, έχουμε διάφορα που πρέπει να γίνουν και δε θέλουμε να ξεχάσουμε κάτι βασικό εκτός.

Δευτέρα 31/10: Να φροντίσω να ειναι μία παραδοσιακή τσαγκαροδευτέρα. Εξάρσεις ιδιαίτερες δεν αναμενονται, τρομερά deals δεν έχουμε υπόψη μας να κλείνουν, ήσυχα να κυλήσει.

Τρίτη 1/12:Να ευχηθώ στο φίλο μου τον Κοσμά, στον άλλο φίλο μου το Δαμιανό και να τσεκάρω τί γίνεται με αλλαγές στους δείκτες FTSE/ASE. Οχι ότι καίγομαι,αλλά πρέπει να σιγουρεψω ότι η Ελληνική Τεχνοδομική βγαίνει από τον 20αρη. Αν σιγουρέψω αυτό, σιγουρεύω μάλλον και την είσοδο της Αγροτικής Τραπεζας στον 20αρη. Κάποιοι είπαν ότι θα βγει και η Ιντρακόμ; Εγώ τέτοιο όνειρο δεν έχω δει. Το βραδάκι να δω και τον αγώνα. Τί θα πει ποιον αγώνα;

Τετάρτη 2/12 : Κακή μέρα η Τετάρτη. Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω προαίσθημα..

Πέμπτη 3/12: Α, καλά. Αφού ευχηθώ στο ξαδελφάκι μου που έχει γενέθλια και γίνεται όσο θα γίνω εγώ σε λίγους μήνες, θα αγοράσω καφέ, πασατέμπο και θα στήσω καρτέρι. Εκποιούνται οι 700.000 μετοχές της Forthnet σήμερεα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα γίνει το «χουνέρι», τώρα που το ξανασκέφτομαι αντί για πασατέμπο ίσως πάρω καμμιά τυρόπιτα. Να με κρατήσει...
Εάν οι Ισλανδοί τσιμπήσουν (τσακ !) το παραπάνω 4,1% της Ωραίας Forthnet, το συνολικό ποσοστό τους γίνεται μία χαρά. Πάνω από 25%. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ;

Παρασκευή 4/10: Στη μία το μεσημέρι θα βρεθώ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Και θα περιμένω έναν γείτονα να βγει από γεύμα επίσημο. Θα τους μιλήσει, λεει, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης.. Μεγαλεία... Ζηλεύω... Τουλάχιστον θα μάθω άμεσα τί τους είπε.

Σάββατο 5/10- Κυριακή 6/10: Και λίγες είναι δύο μέρες. Για να προετοιμαστώ για τη φοβερή και τρομερή 7η Νοεμβρίου που έρχεται....

Paralogismo; Παραλογισμός;

Καλώς σας βρίσκουμε πάλι. Συγχωρέστε μας τη διήμερη απουσία αλλά είχαμε και παρέλαση ! Πήγαν όλα καλά, παρελάσαμε καμαρωτοί - καμαρωτοί, τώρα επιστρέψαμε και ολοκληρώσαμε την ενημέρωσή μας για τις τελευταίες εξελίξεις.


Κρίμα, κρίμα. Πολύ στενοχωρήθηκαμε όταν το ακούσαμε. Η Εθνική Τράπεζα βρεθηκε εκτός short list στη διεκδίκηση της Ρουμανικής BCR. Η έκπληξη(;) ήρθε από μία Αυστριακή και μία Πορτογαλική τράπεζα, το τίμημα για την BCR ακούγεται πως θα φτάσει πολύ ψηλά. Και κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι «Παναγίτσα μου, ευτυχώς δεν ήταν η Εθνική στη short list».

Φρόνιμαααα.... Περιγράψτε το γεγονός και αφήστε τις ιαχές αγαπητοί. Σε λίγο θα μας πείτε ότι και να έμπαινε στη short list δε θα δεχόταν τη θέση η Εθνική.

Wednesday, October 26, 2005

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου....

Eάν δεν με έλεγαν Θέμη, θα ήθελα να με λένε Δημήτρη. Ωραίο όνομα, ακόμα δεν έχει φτάσει το ρεκόρ των Γιάννηδων και των Γιωργάδων, είναι και εύηχο ρε παιδί μου. Αρέσει και στις γυναίκες...

Πάρα πολλοί οι εορτάζοντες σήμερα. Πάμε;

Ας ξεκινήσουμε με τους συντονιστές( παρά ένας οι 12 μαθητές...). Εναν βρήκαμε.
Δημήτρης Καραϊσκάκης, διευθυντής της ...Διεύθυνσης Τεχνολογικών Συστημάτων & Υπηρεσιών. Σας ξέρουμε εσάς, ούτε φαντάζεστε πότε μας συστηθήκατε. Πάει καιρός. Σε άλλα πόστα... Χρόνια Πολλά κύριε Καραϊσκάκη, δεν έχουμε ενθουσιαστεί ακόμα μαζί σας, ίσως φταίει ο χαρακτήρας σας , ίσως ο δικός μας. Περιμένουμε ξεπέταγμα και ωραίες ιδέες. Στο κάτω - κάτω έχετε την τεχνογνωσία,όχι; Εδώ είμαστε και αναμένουμε.

Συνεχίζουμε( το site του ΧΑ να΄ναι καλά, εχει μία κατάσταση μούρλια).

Δημήτρης Γαρδέλης, υποδιευθυντής ανάλυσης & ανάπτυξης τεχνολογικών συστημάτων & υπηρεσιών. Αχ, δεν σας εχουμε γνωρίσει, δεν έτυχε. Αν καταλάβαμε καλά, ανήκετε στο παραπάνω τμήμα; Τέλεια!! Ευκαιρία για κοινούς σχεδιασμούς που θα απογειώσουν...


Κύριε Δημήτρη Δόμαλη, προϊστάμενε του τμήματος διάχυσης πληροφόρησης, ξέρετε τί μας αρέσει σε σας ; Μιλάτε λίγο, δεν είστε των δημοσίων σχέσεων, των πολλών κοινωνικών επαφών, δεν αποζητάτε ούτε έναν μικρό έπαινο. Και τελικά καταλάβαμε γιατί μιλάτε λίγο.Διότι δουλεύετε πολύ. Και δεν το μαρτυράτε πουθενά. Μόνο και μόνο γι΄αυτό, εκ βάθους καρδίας οι ευχές της ομάδος μας κ. Δόμαλη. Και, θερμή παράκληση: Μη μας το χαλάσετε...Αν και δεν αλλάζει ο άνθρωπος..

Δημήτρης Πάππάς, προϊστάμενος τμήματος εξυπηρέτησης πελατών. Λοιπόν, ξέρετε τί θα κάνουμε ; Θα σας τηλεφωνήσουμε σήμερα ! Θα ....αλλάξουμε τη φωνή μας, θα απαιτήσουμε να μιλήσουμε με τον προϊστάμενο για κάποιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θέμα και θα κόψουμε κίνηση. Για το πόσο ευγενής, γνώστης και εξυπηρετικός είστε. Θα σας πιάσουμε στα πράσσα, προσέξτε! Μπορεί να πάρουμε και μεθαύριο. Το θέμα είναι να μη μας περιμένετε...

Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού ! Ακούγεται τόσο καλό... και τόσο δύσκολο. Και μόνο για το βαθμό δυσκολίας( εμείς 5 είμαστε και δύσκολα διαχειριζόμαστε αλλήλους), σας ευχόμαστε ολόθερμα Χρόνια Πολλά κ. Δημήτρη Αναγνωστόπουλε. Και πού είστε, μη χαθούμε...

Υποθέτουμε ότι υπάρχουν και άλλοι Δημήτρηδες... Και Δημητρούλες βέβαια( σε αυτές, όλες τις ευχές μας. Χωρίς κριτική!).

Να είστε όλοι καλά, να είστε εντάξει απέναντι σε ό,τι κληθήκατε να κάνετε, να το παλεύετε το πράγμα, να μη γκρινιάζετε χωρίς λόγο, να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό κι΄εμείς εδώ είμαστε. Για να σας συγχαρούμε δημοσίως.

Πάντα μας είναι περισσότερο ευχάριστο να συγχαίρουμε παρά να γινόμαστε δυσάρεστοι. Αρκεί να έχουμε ένα λόγο ! Πάρτε ρεπό όλοι σήμερα, τα κανονίσαμε εμείς με τον κ. Καπράλο. Ρωτήστε τον, θα συμφωνήσει!!!

Abstract art

Σας παρακαλούμε θερμά, κάντε μας τη χάρη. Ρίξτε μία καλύτερη ματιά σήμερα στον κατασκευαστικό κλάδο.

Και αν παρατηρήσατε κάτι αξιοπερίεργο, let us know... Aλλιώς θα αρχίσουμε εμείς την ενημέρωση.

Κοιμήσου και παράγγειλα...

Τελικά ούτε καν η περίπτωση της Ipirotiki & Software Publications δε θα συζητηθεί σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ηταν κατηγορηματικός ο μανάβης μας, μίλησε λέει με σίγουρη πηγή.

Θέλουν το χρόνο τους οι άνθρωποι, μην τους πιέζετε κι΄εσείς. Αφήστε να ωριμάσει το πράγμα. Αφήστε να παραωριμάσει. Ημαρτον κύριοι αρμόδιοι.... Σ΄αυτούς που κάποτε επένδυσαν στην εταιρία και τώρα περιμένουν μπας και δουν εξέλιξη τί έχετε να πείτε; Τίποτα, φανταζόμαστε. Κρίμα.

Tuesday, October 25, 2005

Ωραία σαλάτα...

Aαααααα, ήταν όλα πολύ ωραία. Πριν λίγο ξεπροβοδίσαμε το δεύτερο ξάδελφό μου, αυτόν που ήταν παρών στο μεσημεριανό κάλεσμα του προέδρου του ΧΑ κ. Σπύρου Καπράλου. Με το νι και με το σίγμα μας τα είπε όλα, χαρήκαμε και νιώσαμε ότι βρεθήκαμε κι΄εμείς εκεί. Εστω και νοητά.

Λευκά τραπεζομάντηλα, ροτόντες τραπέζια, ο κ. Καπράλος εύχαρης και συμπαθής. Ούτε πολλά και ρομαντικά είπε, ούτε τα ωραιοποίησε όλα. Εντάξει, το επικοινωνιακό χάρισμα το έχει, νομίζω πως και οι «εχθροί» του το αναγνωρίζουν αυτό.

Τί μας άρεσε απ΄όσα ακούσαμε; Οτι εστιάζει στην επαναφορά του κλίματος εμπιστοσύνης προς την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά; Τί μας ξίνισε ; Πού τόνιζε κατά διαστήματα ότι « τα παραπάνω επιτεύχθηκαν χάρη στην καλή και στενή συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».
Αφήστε το αυτό κύριε πρόεδρε, δεν μας πείθει, δεν μας αφορά, δεν μας επηρεάζει θετικά πλέον.

Το μενού; Εκτακτο! Κάτι μας θύμισε η περιγραφή της κλασικής πράσινης σαλάτας και των μικρών χοιρινών φιλέτων, επιβεβαιωθήκαμε. Το catering είχε αναλάβει γνωστό Αθηναϊκό εστιατόριο.

Ακούστηκαν κάποιες γκρίνιες από την ΕΧΑΕ; Μόνο σε κακές γλώσσες μπορούμε να το αποδώσουμε. Αδυνατούμε να το πιστέψουμε.
Εάν υπάρχει έστω και μισός άνθρωπος που ισχυρίστηκε ότι «πολλά τα έξοδα, ενώ έχουμε πρόγραμμα περικοπών σε εξέλιξη», τί να πούμε αγαπητοί μου...πόρκα μιζέρια.Αυτό θα πούμε.
Μην το πείτε παραπέρα γιατί θα γελάει το σύμπαν μαζί σας. Τί έπρεπε δηλαδή να κάνει το ΧΑ; Να κεράσει καφέ και κουλουράκια; Τότε θα τους λέγαμε γύφτους. Τώρα να τους πούμε σπάταλους; Αδικο είναι...



At last .... Πολύ το κουράσατε...

Παααααφ ! Το ακούσατε ; Τί ήταν; Ο φελλός της σαμπάνιας ήταν!

Εκλεισε η συμφωνία Marfin Financial Group - Omega Bank. Φτου φτου, μη το ματιάσουμε γιατι έχουμε 2 ωρίτσες να επικοινωνήσουμε μαζί τους, αλλά δε μπορεί, αποκλείεται να πήγε κάτι στραβά τόσο τελευταία στιγμή.


Ελάχιστη συμμετοχή της Marfin στο κεφάλαιο της Omega, το 45%... Είναι ήδη αργά, οι δύο πλευρές είναι κουρασμένες, ντρεπόμαστε να τους καλέσουμε τέτοια ώρα για περισσότερες λεπτομέρειες.
Ξημερώνει σε λίγες ώρες, ας δούμε μήπως και μας τα κάνουν όλα λιανά επισήμως. Στις χρηματιστηριακές αρχές...

Modus Pones - Τιθεμένου του λόγου τίθεται και η ακολουθία

Είναι εξαιρετικό ! Δε θυμόμαστε ανάλογη περίπτωση.

Ενώ δημόσια πρόταση βρίσκεται σε εξέλιξη, να έχουμε εκποίηση των μετοχών- μήλου της έριδος.

Για τη Forthnet o λόγος, στις 3 Νοεμβρίου εκποιείται ένα τσιμπημένο 4% των μετοχών της εταιρείας. Πόσο θα θέλαμε να είμαστε παρόντες... Και να δούμε τη σφαγή που θα γίνει...

Κάποιου πάντως τα μουστάκια γελάνε ήδη...

Ο φόβος φυλάει τα έρμα τελικά...

Βρε σεις, είστε καλά; Εχετε αντιληφθεί τί γίνεται εδώ ή πρέπει να αλλάξετε πλευρό σύντομα; Μπας και ξυπνήσετε για τα καλά;


Σας σόκαρε το γράμμα μας προς τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου ; Σοβαρά; Ξύδι αγαπητοί( ες ) μας, ξύδι. Μόνο αυτο προτείνουμε.

Μήπως τα έχετε μπερδέψει λίγο τα πράγματα; Εχετε καταλάβει γιατί έχουμε βγει στον «αέρα»; Αφου δε σκοπεύουμε να συστηθούμε - συνεπώς δεν σκοπεύουμε να ζητήσουμε τίποτα- τί ταράζεστε; Γιατί στέλνετε mails θυμωμένα και φρικαρισμένα;
Μήπως και φοβηθούμε; Και ζητήσουμε «συγγνώμη» χωρίς να φταίμε; Αει στο καλό, μας κάνατε και γελάσαμε.

Για ποιο λόγο δε γράφουμε ακόμα ονόματα; Και επώνυμα; Για το καλό σας βρε κουτά...
Ο στόχος αυτού του blog δεν είναι να απολυθούν διάφοροι, ούτε να καταστρέψουμε κόσμο. Με την πρώτη τουλάχιστον. Θέλαμε να δούμε τί απήχηση θα είχαν τα κείμενά μας, πόσο θα διαδίδονταν, και πόσο θα επηρέαζαν τους ενδιαφερόμενους.
Τρελλαθήκαμε απο τη χαρά μας! Τόση απήχηση ... αλλά και τόση ανησυχία;
Εάν έστω ένας από εσάς - στους οποίους απευθυνόμαστε- διάβασε το κείμενο, επηρεάστηκε, ταρακουνήθηκε και αποφασίσει στο άμεσο μέλλον να αλλάξει τακτική, εμείς έχουμε μία πρώτη χαρά. Αυτό επιθυμούμε.
Να αλλάξετε, να γίνετε πιο ωραίοι τύποι, πιο μπεσαλήδες( είστε και μίας κάποιας ηλικίας να πάρει η ευχή), να βοηθάτε τους συνεργάτες σας και όχι να τους αλλάζετε τα φώτα( πίσω από την πλάτη τους).

Μη φωνάζετε αδίκως, έχουμε πολλή υπομονή και απίστευτη ηρεμία, τίποτα δεν μπορεί να μας ταράξει. Σίγουρα όχι οι δικές σας φωνές κι΄αντάρες.
Τί να γράψουμε δηλαδή;

Για αυτούς που συμφωνούν ακόμα και με το βήξιμο του προέδρου και σε κάθε ευκαιρία αφήνουν .... υπονοούμενα για πλημμελή απόδοση άλλων τμημάτων;;

Για αυτούς που δεν κατάλαβαν ότι άλλαξαν οι τομείς και τα τμήματα ( εεεεεε, εσείς εκεί, πήρατε είδηση ότι αποκτήσατε 11 συντονιστές;;; Ξυπνήηηηηστε !!!!)

Για αυτές που αν και στο ίδιο τμήμα φέρονται ως άγνωστες στην ίδια πόλη;

Για εκείνους που ψάχνουν ευκαιρία να διεκδικήσουν εύσημα του κ. Καπράλου; ΄Η για τους άλλους που δουλεύουν πραγματικά και δεν απαιτούν τίποτα; Ούτε τα δικαιώματά τους;

Για αυτούς που έχουν κονέ με συγκεκριμένους εκπροσώπους του Τύπου; Και θεωρούν οτι πάντα υπάρχει μία ζεστή φωλιά να στεγάσει τις μπούρδες τους;

Για όσους αδυνατούν να αντιληφθούν ότι το να δώσουν το διπλανό τους δεν πιάνει; Και δε βοηθάει ιδιαίτερα;

Για εκείνους που ξέρουν ελάχιστα και κάνουν τους παντογνώστες;

Για αυτούς που ήδη αναζητούν άλλες θέσεις, σε άλλες έδρες, χωρίς όμως να γνωστοποιούν τις διαθέσεις τους στους φυσικούς προϊσταμένους τους;

Αχ, σας μάθαμε. Είστε και προβλέψιμοι οι περισσότεροι. Μέχρι και τί ζώδιο είστε ξέρουμε.
Θα μπορούσαμε να κάνουμε το χατήρι των αναγνωστών μας και να αρχίσουμε τα ονόματα( + τηλέφωνα). Ομως δεν βρισκόμαστε εδώ για κακό αλλά για καλό.
Ολοι δικαιούνται μία περίοδο χάριτος. Μετά την ανάγνωση της ...ποινής. Μακάρι να πάει από στόμα σε στόμα τούτο το blog και να δούμε ουσιαστικές αλλαγές.Εστω και από ...φόβο. Το αποτέλεσμα μετράει.

Ξαναλέμε ό,τι είπαμε στο πρώτο post τούτου του blog. Δεν ήρθαμε για να κάνουμε ζημιά, το αντίθετο. Ηρθαμε να προλάβουμε, να επηρεάσουμε, να αλλάξουμε. Ο,τι μπορούμε.
Αντί λοιπόν να απειλείτε ανοήτως, ρίξτε το ενδιαφέρον και τις δυνάμεις σας στη δουλειά σας. Και εμείς θα το δούμε αυτό, εγκαίρως. Υπόσχεση !



Monday, October 24, 2005

Πώς πέρασε ένας χρόνος

Κύριε πρόεδρε του ΧΑ,

Κύριε Καπράλο,

Αποφασίσαμε να σας γράψουμε με (ωραιότατη) αφορμή τα αυριανά σας γενέθλια. Τα χρηματιστηριακά.
Δε μας γνωρίζετε, δεν σας γνωρίζουμε και κατά πώς φαίνεται, το πράγμα θα μείνει ως έχει. Τούτο εδώ το blog δημιουργήθηκε προ ολίγων εβδομάδων, με ένα και μοναδικό σκοπό: Την προσωπική ικανοποίηση του υπογράφοντος. Δε θέλουμε κάτι απο σας, δεν μας απασχολεί η μελλοντική διαφήμιση, το μεράκι, τις γνώσεις και την όρεξή μας καταθέτουμε όλοι εμείς εδώ. Γιατι κάτι ξέρουμε, κάτι έχουμε πάρει είδηση, κάτι επιθυμούμε να μοιραστούμε με τους «αναγνώστες μας».
Οι οποίοι, τί έκπληξη, είναι ήδη αρκετοί. Πολλοί για τη δική μας απαισιόδοξη σκέψη. «Αναγνώστες» που επίσης δεν ξέρουμε, δε θα τους γνωρίσουμε εκτός απροόπτου, σκοπεύουμε όμως να τους προσέξουμε όσο καιρό μας «διαβάζουν».

Για το όραμα σας και την υλοποίηση αυτού θα μιλήσετε αύριο κύριε πρόεδρε, έτσι δεν είναι; Ετσι δε λέει η πρόσκληση; Καλά θα κάνετε. Εμείς τώρα, μαζέψαμε επιθυμίες/απορίες/τσαντίλες και ερωτήματα επενδυτών και λέμε να σας τα μεταφέρουμε. Ως δώρο για τα «γενέθλιά» σας.

Λοιπόν κ. πρόεδρε:

- Το νου σας στους επενδυτές. Και όταν εμείς λέμε επενδυτές, εννοούμε τους Ελληνες. Διότι ωραίοι οι ξένοι, λεβέντες αναμφισβήτητα, αλλά όπως έχουμε καταλάβει τη Σοφοκλέους την αλωνίζουν όποτε τους καπνίσει. Πώς θα βοηθήσετε τους Ελληνες; Πολύ απλο κύριε πρόεδρε. Καταρχάς με ενημέρωση. Συνεχή και έγκυρη. Για ό,τι συμβαίνει, για ό,τι αλλάζει. Κατά δεύτερον με προστασία. Απέναντι στους «άλλους», όποιοι κι΄αν είναι αυτοί.
- Συνεχίστε να είστε πεισματάρης. Απέναντι σε όλους. Αρχες της Κεφαλαιαγοράς, της ΕΧΑΕ, συμφέροντα εισηγμένων, παντού. Καλο είναι αυτό. Οσον αφορά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το ΧΑ δείχνει να κερδίζει στα σημεία ως τώρα. Ισως γιατί τα στελέχη σας είναι ικανότερα, ίσως γιατί τα στελέχη της Επιτροπής είναι λιγότερο ικανά, ίσως γιατί απλά είστε τυχερός κ. πρόεδρε. Ο,τι και να ισχύει, καλό για όλους είναι.
- Βάλτε λίγο φρένο στις εξωτερικές σας συμμαχίες. ΟΚ, συμφωνούμε με Κύπρο και με Τελ Αβιβ , αλλά μην το πάτε παραπέρα, σε ευρωπαϊκές αγορές. Μην «πιέζετε» απο τώρα άλλου είδους ευρωπαϊκές συμμαχίες. Αφού δεν μας παίρνει ακόμα. Μη μπούμε κάτω από ξένες φτερούγες πριν την ώρα μας. Εντάξει κ. πρόεδρε ;
- Ναι εντάξει, το καταλάβαμε. Είστε επικοινωνιακός τύπος. Καλά κάνετε βρε αδελφέ, εμείς θα σας σταματήσουμε; Οχι δα. Ομως, είναι δυνατόν να σας αγαπάνε όλοι ; Είναι δυνατόν να τους αγαπάτε όλους ; Οχι κ. πρόεδρε, σε καμμία περίπτωση. Τουλάχιστον αυτό το ξέρετε, όχι;;;
- Τί ;;; Πώςςςς;;;;;;; Τα στελέχη σας είναι όλα «διαμάντια»; Σοβαρά;; Σωπάτε καλέ.. Ούτε στην «Πολυάννα» δε συνέβησαν αυτά, ούτε καν στον «Μικρό Πρίγκηπα», δεν περιμένετε βέβαια να συμβούν κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας σας .Ολοι οι συνεργάτες σας είναι το ίδιο αξιόπιστοι; Το ίδιο ικανοί; Το ίδιο εργατικοί; Ααααχ κύριε πρόεδρε, μας κολάζετε...
- Για να πούμε τηναλήθεια, ξέρετε τί νομίζουμε ότι ισχύει με σας; Λαμβανοντας υπόψη και την προηγούμενη θέση σας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ασχολείστε με το εξής «sport»: Ακούτε το Χ στέλεχός σας να «θάβει» το Ψ στέλεχός σας( σχεδόν κάθε μέρα δεν συμβαίνει αυτό κ. πρόεδρε;) , δεν επηρεάζεστε 100% μεν , αλλά σας αρέσει να συγκεντρώνετε γνώμες/υλικό / απόψεις δε. Ως εδώ καλά, εμείς μαζί σας είμαστε. Ομως ελπίζουμε πως στη συνέχεια, έστω και μέσα σας, διαχωρίζετε τα «καρφιά», τους «οσφυοκάμπτες», τους «γραφικούς», τους «αδιστακτους».
- Δεν σας έχει περάσει- ελπίζουμε- απο το μυαλό ότι όλοι οι εργαζόμενοι /στελέχη είναι ειλικρινείς- ντόμπροι- αληθινοί και αλτρουιστές; Θα μας στενοχωρήσετε κύριε πρόεδρε...

Συμπέρασμα. Ως τωρα απλώς σας παρακολουθούσαμε. Και πολλές φορές σας χαρήκαμε κ. Καπράλο, για να πουμε και του στραβού το δίκιο. Απο δω και πέρα θα σας προσέχουμε περισσότερο . Κι΄εσάς και τα στελέχη σας. Γιατί κάποια αδικούνται - δεν τους έμαθε η μαμά τους να πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος - και κάποια άλλα κακώς έχουν βήμα ακόμα. Με τον ένα ή άλλο τρόπο θα σας λέμε τη γνώμη μας. Κι΄εσείς, ως μόνο αρμόδιος , θα αποφασίζετε.

Χρόνια Πολλά κ. πρόεδρε. Εκ βάθους καρδίας...

Sunday, October 23, 2005

Οταν θα λάβεις αυτό το γράμμα...

Ενημέρωση της εισηγμένης Sex Form : O oικονομικός της διευθυντής κ. Γ. Ξανθάκης παραιτήθηκε λόγω γήρατος.

Που πάει να πει ;;; Συνταδιοξότηση; Αν ναι, γιατι τα περί γήρατος και όχι ο τυπικός όρος ; Συνέβη κάτι άλλο ; Εφτασε ο άνθρωπος σε ηλικία συνταξιοδότησης και παρόλα αυτά παραιτήθηκε ;

Κακογραμμένη επιστολή ; Κακό συντακτικό ; ΄Η ο κ. Ξανθάκης είχε ενεργό περιθώριο αλλά αποφάσισε να μη συνεχίσει ;
Ξέρει κανείς;; Nα πει και σε μας τους αδαείς ;;;;

Για την καρδιά και την αγκάααλη σου...

Η Τράπεζα Κύπρου στο στόχαστρο ευρωπαϊκής τράπεζας , έτσι μας γράφετε. Η οποία ανήκει στις Κάτω Χώρες... Μάλιστα, σωθήκαμε τώρα.

Το ενδιαφέρον, για εμάς, είναι το εξής: Δεν μας ρωτάτε ποια είναι η τράπεζα που ενδεχομένως ενδιαφέρεται για την Τράπεζα Κύπρου, το άγχος σας είναι σε ....ποια από τις Κάτω Χώρες ανήκει ο εν δυνάμει μνηστήρας της ΤΚ...

Εμμμμ... ναιιι....θέλουμε να είμαστε ευγενείς.... η ανατροφή μας βλέπετε....ας το πάρει το ποτάμι λοιπόν... ΟΙ ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ!!!!!

Σοκάραμε κάποιους;;; Χίλια συγγνώμη, αλλά είπαμε, μόνο αλήθειες απο δω. Μήπως είχατε στο νου σας ΒΕΝΕLUX ;;; Εκεί, πράγματι, παίζουν τρεις χώρες... φαντάζεστε ποιες.

Εμείς για την Τράπεζα Κύπρου γράφαμε εδώ και μέρες, ψάξτε παρακάτω και βρείτε τα σχετικά posts. Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι παίζει Ολλανδική τράπεζα/μνηστήρας, είχαμε όμως το προαίσθημα ότι θα γίνει παίγνιο ωραίο. Δεν παίρνουμε όρκο ότι τελείωσε αυτό, νομίζουμε ότι σας προειδοποιήσαμε εγκαίρως πάντως.

3-0 . Μόνο....

O αγώνας τελείωσε . Τρία goals έβαλαν οι κιτρινόμαυροι ( call me Δικέφαλος), ούτε μισό οι πράσινοι . Χάθηκε η τυχερή δεκάρα του Γκαστόνε ; Οχι, απλώς έπαιξαν καλύτερα οι «γηπεδούχοι».

Το λέμαμε αυτό από τις 21.30, λίγο μετά την εναρξη του αγώνα. Κανείς δε μπορεί να μας κατηγορήσει για υποκειμενική στάση ή για δικαίωση εκ του ασφαλούς.

Εμεις φίλαθλοι είμαστε, το ωραίο θέαμα απολαμβάνουμε έτσι ή αλλιώς. Πάντα.

Ο αγώνας συνεχίζεται ...

Αυτό θα πει αίσθηση καθήκοντος.. Με το ένα μάτι παρακολουθούμε το ( σχεδόν...) ντέρμπυ, με το άλλο αποφασίσαμε να τροφοδοτήσουμε το blogακι μας με ό,τι ψαρέψαμε τα τελευταία 24ωρα.


Σε περίπτωση που ( λέμε τώρα) κάποιοι απο σας βρίσκεστε ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ on line στο παρόν blog, να σας ενημερώσουμε ότι ΑΕΚ- ΠΑΟ 0-0. Καλύτερη ως τώρα η ΑΕΚ, ελαφρώς περισσότερες οι ευκαιρίες της , μη διανοηθείτε να υποτιμήσετε την ...τύχη του Παναθηναϊκού. Της ομάδας Γκαστόνε.

Λίγη ώρα πριν, η Ξάνθη δεν κατάφερε να περάσει κάμποσους βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό, συνεχίζει να νιώθει καυτή την ανάσα του. Ο Ολυμπιακός πάλι, έχασε 1-0 από τον ΟΦΗ , τί να πει κανείς....


Με ποια ομάδα είμαστε εμείς ; Με την αυτονόητη αγαπητοί μου...

Thursday, October 20, 2005

To μυστικό κρύβεται στο αλουμινόχαρτο...

Εμείς τουλάχιστον, αν και άρρενες φτιάχνουμε και κανα φαί. Γιατί είμαστε μερακλήδες. Και γιατί δε θέλουμε να πάθουμε σκορβούτο.
Εσείς κυρίες , ανάβετε το φούρνο σας ποτέ, ή τον έχει φάει η σκόνη;

Προ ολίγου φουρνίσαμε γαύρο. Και επειδή περιμένουμε κάτι εξελίξεις από το εξωτερικό, και επειδή με τη συγκεκριμένη χώρα έχουμε 2 ώρες διαφορά, και επειδή δεν προβλέπεται να πάμε για όνειρα γλυκά άμεσα( αν και τόσο πολύ το θέλουμε), είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας και τη σημερινή συνταγή.

Γαύρος λαδορίγανη( στο φούρνο- αυτό το τονίζουμε για τις εντελώς άσχετες κυρίες)
- Πλένουμε το γαύρο. Πολύ καλά όμως. Οταν λέμε πλένουμε το γαύρο, δεν εννοούμε «ανοίγω τη βρύση, βάζω από κάτω το ψάρι κι΄όξω απ΄την πόρτα». Εννοούμε « βγάζω εντεράκι, κόβω κεφαλάκι, βάζω ψάρια σε λεκάνη, αλλάζω τουλάχιστον τρις το νερό της λεκάνης».
- Σκουπίζω το γαύρο με χαρτί κουζίνας. Δεν τον πετάω έτσι μουσκεμα στο ταψί. Αφού τον σκουπίσω με χαρτί κουζίνας τον τοποθετώ στο ταψί.
- Τί έχω τώρα ; Εχω ένα ταψί και μέσα τον πολύ καλά καθαρισμένο γαύρο. Θαυμάσια. Αλάτι+Πιπέρι( εδώ τα γούστα παίζουν, κάντε ό,τι σας φωτίσει ο Θεός).
- Ρίγανη!! ( εξού και το «γαύρος λαδορίγανη») . Πασπαλίζουμε σχολαστικά και παντού.
- Λαδάκι. Δεν κάνουμε τσιγγουνιές εδώ. Ούτε όμως το πνίγουμε. Καλό είναι να υπάρχει λαδάκι γιατί στο μέσο του ψησίματος εξαντλείται μεγάλος μέρος αυτού.
- Νεράκι. 1,5 ποτήρι του νερού.
- Λεμόνι. Ενα λεμονάκι το θέλει.
- Με χέρια ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ανακατεύω λίγο την ιστορία στο ταψί. Να πάνε όλα τα υλικά παντού( Υπενθυμίζουμε: Απευθυνόμαστε σε εντελώς αρχάριους).
- Στο μεταξύ τί έχω φροντίσει να κάνω;;; Ε;;;; Να προθερμάνω φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο πρόγραμμα «αέρας».
- Τοποθετώ ταψί στο φούρνο. Ελέγχω την κατάσταση. Περίπου πάνω στο μισάωρο προσθέτω λίγο νεράκι( θα το δείτε, το θέλει). Πάνω στα 35- 40 λεπτά ΣΚΕΠΑΖΩ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ.
- Γιατί αν δεν το κάνω, αυτό που θα φάω δε θα είναι γαύρος αλλά λάστιχο. Εάν έχετε φούρνο της πυρκαγιάς , μία ωρα γεμάτη θα τη χρειαστείτε. Εάν έχετε καλό μηχάνημα, στα 50 λεπτά αρχίστε να την ψάχνετε τη δουλειά.
- Ελέγχετε αν είναι ΟΚ ( ΟΚ= ξεροψημένος έξω, μαλακός μέσα).
- Είστε έτοιμες. Καλή σας όρεξη!!

Θέλω τα ώπα μου !

Παρουσίαση με θέμα «Υλοποιώντας το όραμα- ένας χρόνος μετά» διοργανώνει το Χρηματιστήριο, με αφορμή - το λέει και ο τίτλος - τη συμπλήρωση ενός έτους με τον κ. Σπύρο Καπράλο στη θέση του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εμείς δεν έχουμε πρόσκληση, έχει όμως ένας δεύτερος ξάδελφος ενός απο μας και ένας γείτονας δικός μου.
Τους τάξαμε διάφορα, υποσχέθηκαν να μας κάνουν μία σύντομη περιγραφή του event. Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει γεύμα, λέει.
Ψιλοεπίσημο μας ακούγεται αυτό, ούτε καν ένα κοκτέηλ. Γεύμα κανονικό, τελικά καλύτερα που δεν μας κάλεσαν. Θα νιώθαμε λίγο άβολα, είμαστε μικροί και ζωηροί, δεν τα μπορούμε εμείς κάτι τέτοια.

Εμάς το αίμα μας βράζει, θέλουμε κέφι, ζωντάνια, τραγούδι, θέλουμε να κατεβάζουμε τραπέζια και να ανεβάζουμε τη θερμοκρασία.
Στη Θεσσαλονίκη ας πούμε προ ημερών, στο Διεθνές Συνέδριο Κεφαλαιαγορών, το ευχαριστήθηκε η ψυχούλα μας. Οσων απο μας είχαμε πάει. Απολαύσαμε τις ομιλίες όλων και μετά το ρίξαμε έξω. Θεσσαλονίκη ειναι αυτή, σχεδόν απαιτείται το γλέντι...
Και χαρήκαμε διπλά. Γιατί είδαμε πως δεν είμαστε μόνο εμείς του κεφιού και της ωραίας παρέας.
Δεν είναι θέμα ηλικίας δηλαδή. Ούτε θέμα θέσης/ιδιότητας. Είναι να το έχεις μέσα σου. Το΄χουν, το΄χουν...

Φιλοσόφημα

Πλησιάζει το 6,5% η συμμετοχή της Μorgan Stanley στο μετοχικό κεφάλαιο της Marfin Financial Group.

Οχι τίποτε άλλο, αλλά να ξέρουμε ποιοί και πόσοι θα αγοράσουν την Omega Bank τελικά. Εάν δεν ξεχαστούν στο μεταξύ...

Ο περιπτεράς της γωνίας του σπιτιού μας είναι ο μόνος που εξακολουθεί να ρωτάει για το ενδεχόμενο συνένωσης των δύο.
Θα του λέγαμε καμμιά κουβέντα αλλά έχε χάρη που το επόμενο περίπτερο βρίσκεται σε απόσταση 800 m , οπότε, κιχ δε βγάζουμε εμείς.

Εκείνος πάντως ισχυρίζεται ότι έχει και κονέ με στελέχη της Omega αλλά και της Marfin και πως ενημερώνεται απευθείας για τις εξελίξεις( μεγάλη κουβέντα είπαμε).
Ελαβε δε, διαβεβαίωση (προφορική φανταζόμαστε) ότι next week έρχονται τα χαρμόσυνα. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις, είπαμε να σας το σφυρίξουμε από τώρα. Περιπτεράς είναι αυτός... Εάν δεν ξέρει αυτός λεπτομέρειες, ποιος ξέρει;

Notio Confusa - Συγκεχυμένη έννοια

To ξέρουμε «Μυστικά και Αληθινά του ΧΑ» λεγόμαστε, αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να ρίχνουμε μία ματιά και στην υπόλοιπη ειδησεογραφία. Και να αναφέρουμε διάφορα που μας χτυπάνε στο μάτι( ή στα νεύρα καμμιά φορά).

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ! Να ζητήσει την επαναφορά του πολυτονικού συστήματος,« διότι είναι οφθαλμοφανές ότι η χρήση του μονοτονικού δε βελτίωσε την ορθογραφική ικανότητα των νέων».

Ασχετο: Πόσο πιο ωραία θα ήταν η ζωούλα μας αν ο καθένας περιοριζόταν στα αμπελοχώραφά του. Και μόνο σε αυτά.

Justice

Συνεργασία Χρηματιστηρίου Αθηνών με το κανάλι CNBC Europe, παγκόσμια πρεμιέρα τη Δευτέρα.


Τα στοιχεία τιμών δεικτών και τα στοιχεία Αξιών (Μετοχές, Ομόλογα κ.λ.π.) θα προβάλλονται καθημερινά στο “ticker” του CNBC Ευρώπη και στα “hotboards” που θα δείχνουν τα ψηλότερα και τα χαμηλότερα σημεία της ημέρας.

Υπήρχε κάποτε μία ελληνική εκπομπή που έδινε τη δυνατότητα παρακολούθησης της συνεδρίασης από τον καναπέ του σπιτιού σου. Ωραία πράγματα.... Η εκπομπή σήμερα έχει μετατραπεί σε ολιγόλεπτη ενημέρωση .
Γιατί αλήθεια ; Μήπως είναι κατάλληλη η στιγμή για δεύτερη σκέψη ; Από το κανάλι ; Αφού εκείνοι το ξεκίνησαν το concept , εκείνοι ας το επαναφέρουν. Πριν τους προλάβουν άλλοι, πιο βιαστικοί και πιο ετοιμοπόλεμοι.

Wednesday, October 19, 2005

Ολοι για έναν...

Το Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χρηματιστηρίου τώρα και δωρεάν. Χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουμε συγκεκριμένη εφημερίδα για να το απολαυσουμε. Αντε, πώς το σκέφτηκαν ;

Θαυμάσια, το νου σας αγαπητοί επενδυτές, τσεκάρετε τί προσφέρει η νέα version, πόσο σας συμφέρει, πόσο σας αρέσει. Και φροντίστε να το καταστήσετε γνωστό αυτό. Για να «χαρούν»(;) οι αρμόδιοι και να «τρέξουν» όσοι πρέπει.

Ολοι έχουμε δικαίωμα στην ενημέρωση βρε αδελφέ ! Καλά που το κατάλαβαν αι αρχαί του ΧΑ...

question sur l etre et le devoir- Ερώτηση για το είναι και το πρέπει

Ακούστε, είμαστε πολύ στενοχωρημένοι. Με δίκες χρηματιστηριακές που έχουν ξεκινήσει, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Προβλήματα υγείας κατηγορούμενων, αναβολές, διαδικασίες πολύπλοκες. Στενάχωρα πράγματα. Ενα πράγμα ζητούμε εμείς ( και τα πουλερικά μας) από τους αρμόδιους: Μην πέσουν στην εύκολη παγίδα: Κανένα λάθος ( πραγματοποιηθέν) δεν αλλαζει, δεν ξεγράφει, ούτε όμως διορθώνεται με πολύπλοκες σημερινές αποφάσεις.


Μην αλλάζουμε θέμα , μην πάμε να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα, μη φερόμαστε πιο ζεστά απ΄ό,τι αισθανόμαστε. Μπας και ξεγράψουμε λάθη προηγούμενων ετών... Μην κάνουμε κακό χωρίς λόγο.

Ας ερωτηθούν οι επενδυτες στο τέλος. Θέλουν εκδίκηση ή εξηγήσεις ; Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο εννοιών ξέρετε...

Βρε λες;;;;

Ευρωπαϊκή κατάπτωση... Χαμηλά τελευταίων μηνών.. Στο εγχώριο περιβάλλον, πτώση, ρευστοποιήσεις, νέα αρνητικά ρεκόρ.

Κι΄όμως, η μετοχή που λέγαμε χθες άντεξε. Εμεινε αμετάβλητη. Θαύμα για τη σημερινή συνεδρίαση.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε τη σημερινή της πορεία...

Coincidentia oppositorum - Σύμπτωση αντιθέτων

Διαβουλεύσεις. Συναντήσεις. Συνεννοήσεις όπισθεν της πόρτας. Κλειστά κινητά. Προσπάθειες.

Κάτι φαίνεται ότι θα γίνει με το αίτημα του Συνδέσμου Μελων Χρηματιστηρίου Αθηνών σχετικά με τη διατήρηση της σημερινής κατάστασης : «Συμψηφισμός αγοράς και πώλησης μεταξύ Τ και Τ + 3 μέρας»

Οδεύουμε προς λύση; Οδεύουμε προς συμφωνία; Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα κάνουμε αντίλογο γι΄αυτό. Εχουμε άλλα πιο καυτά να ασχοληθούμε.

Notiones contradictoriae

Δύο κρίσεις / προτάσεις, θεωρούνται αντιφατικές, όταν η θέση της μίας συνεπάγεται την άρση της άλλης. Πχ. Τα πλατάνια είναι φυλλοβόλα δέντρα/ Τα πλατάνια ειναι αειθαλή δέντρα. Δύο αντιφατικές κρίσεις είναι αδύνατον να είναι και οι δύο αληθείς ή και οι δύο ψευδείς. Μεταξύ δύο αντιφατικών κρίσεων κατ΄ανάγκη η μία είναι αληθής και η άλλη ψευδής».Με διαφορά λίγων 24ωρων οι δύο επιστολές της Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών. Κύριο θέμα αμφότερων επιστολων το Τ+ 3( προς Θεού , δε θα το αναλύσουμε πάλι, αναζητείστε παλαιότερο άρθρο). Στην πρώτη επιστολή της, η Ενωση φέρεται να τάσσεται υπέρ του αιτήματος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών. Δηλαδή παραμονή της δυνατότητας συμψηφισμού αγοράς- πώλησης μεταξύ Τ και Τ+3. Στη δεύτερη επιστολή της , η Ενωση έχει κάνει την απόλυτη στροφή και θεωρεί ότι δεν θα αλλάξει τίποτα με την κατάργηση του συμψηφισμού αυτού( βλ. επιθυμία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς). Τώρα εμείς οι νέοι τί να πούμε; Γιατί έλαβαν θέση; ΄Η μήπως να ρωτήσουμε ποια είναι τελικώς η θέση της Ενωσης Εισηγμένων; Από την άλλη, τους ρώτησε κάποιος ή αυτοβούλως τοποθετήθηκαν;

Diamonds are 4ever

Δυστυχώς - ή μήπως ευτυχώς; - η εμπορευσιμότητα μίας μετοχής μετράει για τις επενδυτικές επιλογές. Των ξένων επενδυτών τουλάχιστον.Εμείς βέβαια, σε εγχώριους επενδυτές απευθυνόμαστε. Κατά κύριο λόγο τουλάχιστον. Και φυσικά, ποιοι είμαστε εμείς που θα σας πούμε να αγνοήσετε την εμπορευσιμότητα μίας μετοχής;Εχουμε ωστόσο παραδείγματα εταιρειών με περιορισμένη( με βάση ποια κριτήρια τελικά;;;) εμπορευσιμότητα, που όμως σε μία μελλοντική ψηφοφορία θα λαμβαναν μετάλλιο μεταξύ των εισηγμένων ελληνικών επιχειρήσεων.Οχι γιατί το θέλουμε εμείς, αλλά γιατί πρόκειται για υγιείς και αναπτυσσόμενες εταιρείες.Δεκατρείς ελληνικές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται στο « Europe 500» , στις 500 δηλαδή ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές εταιρείες, σύμφωνα με την ομώνυμη έκδοση του Οργανισμου « Εurope 500- Eπιχειρηματίες για την Ανάπτυξη». Αναζητείστε και ψάξτε τις εταιρείες αυτές. Εισηγμενες είναι οι περισσότερες. Διαμαντάκια. Αν όχι για αλλοδαπά, σίγουρα για ελληνικά γούστα.

Tuesday, October 18, 2005

Τα ζώα μου αργά...

Προβολή. Διαφήμιση. Αναγνώριση. Κτισίματα( Κυριολεκτικά & μεταφορικά). Παρουσιάσεις. Ταξίδια. Ξένοι Επενδυτές. Νέα Κτίρια. Προσπάθεια. Συνεργασίες. Επικοινωνία. Καλές σχέσεις.Συνεχείς επαφές. Διπλωματία. Μνημόνια. Πρωτόκολλα. Πείσμα. Προσπάθεια. Νεύρα. Ωρες δουλειάς.


Κάπως έτσι θα περιγράφαμε τη σημερινή Διοικούσα αρχή του Χρηματιστηρίου. Την οποία βέβαια περιμένουμε στη γωνία ( Σόλωνος και Κανάρη) μπας και παραστρατήσει.

Εεεεπ, ξαναλέμε , μη μπερδευτείτε αγαπητοί επενδυτές: Του Χρηματιστηρίου τα στελέχη. Αυτά τρέχουν. Και πάλι, ορισμένα από αυτά. Τους έχουμε και ονομαστικά, μη φανταστείτε... Δια της ατόπου λοιπόν, έχουμε και τους άλλους. Που δεν τρέχουν...

Μη μας μπερδεύετε εμάς με τη μητρική εταιρεία. Την ΕΧΑΕ. Απο κει, άκρα του τάφου σιωπή ως τώρα...Εχουν τα άγχη με τις τράπεζές τους φαίνεται οι άνθρωποι, πού να βρεθεί χρόνος για τις αμιγώς χρηματιστηριακές εξελίξεις... Κατά τ΄άλλα, έγιναν Ομιλος όλες οι εταιρείες. Και ποιος το κατάλαβε ; Και τί κατάλαβαν;

Σημείο. Point!

Αυτό που πραγματικα μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε, είναι οι παρατηρήσεις σας. Και οι υποδείξεις. Κάποιων απο σας τουλάχιστον.

Λάβαμε αυστηρό mail από αναγνώστη( ευχαριστούμε καλέ μας αναγνώστη) ο οποίος , δεν είχε τίποτα να αναφέρει σχετικά με το χαμό που εσχάτως συντελείται: επαφές, deals, συνεργασίες, συμφωνίες, πρόοδοι.

Ο αναγνώστης αυτός ήταν άκρως αυστηρός και σαφής όσον αφορά στον τρόπο γραφής μας. Να προσέχουμε τα σημεία στίξης, μας υπογράμμισε. Να προσέχουμε τις αποστάσεις που αφήνουμε μεταξύ των λέξεων. Να προσέχουμε όλες αυτές τις λεπτομέρειες που δεν αλλάζουν την ουσία αλλά που δείχνουν πολλά σε κάποιον που ξέρει να διαβάζει.

Πώς το είπατε αγαπητέ; Οχι κενό πριν τα σημεία στίξης; Αρχίστε να μας τσεκάρετε απο τώρα!!!

Τα λέμε...

Σχεδόν το είχαμε ξεχάσει. Αν δεν υπήρχαν κάποιοι από σας δεν επρόκειτο να ξαναγυρίσουμε στο θέμα.

Marfin - Οmega Bank. Αναρωτιέστε τί γίνεται. Ρωτάτε αν γίνεται κάτι , για να είμαστε ακριβείς.

Ναι, τυπικά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Για διαφορετικούς λόγους υπάρχει επιθυμία αλλά και καθυστέρηση από την κάθε πλευρά.
Εκτός απροόπτου θα πάει καλά το deal.

Materia Prima

Εεεε , καλοί αναγνώστες. Καλοί και συμπαθείς επενδυτές... Το νου σας στην Τράπεζα Κύπρου.

Είδατε κομμάτια ; Είδατε ποσοστιαία μεταβολή ; Αν όχι, δείτε τώρα τί έγινε σήμερα. Και παρακολούμε ετοιμαστείτε εγκαίρως για τις επόμενες ημέρες.

ΥΓ/ Μίλαμε ήρεμοι τώρα. Και ανακουφισμένοι. Διότι τα πουλερικά μας είναι όλα μέσα στη ζωντάνια.

Understanding

Εμείς λοιπόν, είχαμε λίγες κοτούλες στην αυλή μας. Και 2-3 γαλόπουλα επίσης. Επεσε σύρμα ότι κάτι ίσως υπάρχει σε ξαδελφάκι του δικού μας γαλόπουλου, σε νησί του Αιγαίου, και αποφασίσαμε να ελέγξουμε τα δικά μας ζωντανά.


Συγχωρέστε μας που εξαφανιστήκαμε για λίγες ώρες, όμως δε θα μπορούσαμε ποτέ να περιφρονήσουμε τον ιο. Ούτε όμως καταδεχτήκαμε να πανικοβληθούμε. Αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τα ζωντανά μας, να τα ρωτήσουμε πώς αισθάνονται, να περιμένουμε μήπως μας μείνει κανένα στα χέρια.


Ολα πήγαν καλά, ξαναμετρήσαμε τα ζωντανά μας: Παραμένουν 21 και ζωηρά. Χαρήκαμε. Εσείς τί κάνατε αυτό το διήμερο που χαθήκαμε; Καμμία απορία; ΄Η θα πρέπει να τις προκαλέσουμε εμεις;

Monday, October 17, 2005

Verita dei fatti

Mπήκαμε προ ολίγης ώρας σε ένα ταξί. Δεν το συνηθίζουμε, έτυχε ωστόσο. Ο ταξιτζής θα πρέπει να ήταν στην προηγούμενη - ή μήπως στην παρούσα ; - ζωή του μάγος.

Απλός, ήρεμος, γνώστης, μόλις μας έπιασε την κουβέντα και κατάλαβε πόσο καλοί άνθρωποι είμαστε, μας τα είπε όλα. Χωρίς να οφείλει στο κάτω - κάτω.


Ερχονται αλλαγές είπε. Σε νευραλγικά τμήματα του Χρηματιστηρίου. Τον κοιτάξαμε κατάματα και τον ρωτήσαμε « Είστε σίγουρος κύριε ταξιτζή ;»

Εκείνος, μας έριξε ένα βλέμμα, σχεδόν περιφρονητικό. Σαν να έλεγε «Ναι ανόητοι, είμαι σίγουρος».

Συνεχίσαμε την κουβέντα μαζί του, σιγουρεύτηκε για τους καλούς μας σκοπούς και άρχισε να μας μιλάει. ..
Το τί μας μαρτύρησε, α πα πα, ακόμα και σε σας αγαπημένοι «αναγνώστες» δεν τολμάμε να το μαρτυρήσουμε. Οχι ακόμα δηλαδή.
Πάντως, εάν τα λέει καλά ο κ. ταξιτζής... τέρμα τα δίφραγκα για κάποιους λεβέντες...

The end justifies the means

Εχετε τίτλους σε αναστολή ; Ποντάρετε σε επιστροφή αυτών σε καθεστώς διαπραγμάτευσης ; Οποιας διαπραγμάτευσης να΄ναι ; Αρκεί να κουνιούνται λίγο τα ρημάδια τα χαρτιά;


Στείλτε ονόματα, στείλτε απορίες, στείλτε επιθυμίες.

Κάποια όνειρα θα τα κάνουμε πραγματικότητα. Εχοντας ( grrrrr) τη σύμφωνη γνώμη των χρηματιστηριακών αρχών !

Quod erat demonstrandum

Τί ακριβώς καταλάβατε αγαπητοί ; Μία αγορά όπως την ονειρεύεστε ; Οπως θα τη θέλατε ; Δηλαδή πώς ;


Εχουμε και λέμε : Μικρές επιχειρήσεις, αμφισβητούμενης κερδοφορίας, απολύτως αμφισβητούμενων προοπτικών. Πλην όμως, εταιρείες ... «φιλόδοξες».

Που μεταξύ άλλων θέλουν να γίνουν εισηγμένες. Χωρίς να πληρούν κανένα πραγματικό κριτήριο. Γιατί άραγε θέλουν να εισαχθούν ; Για να εισπράξουν ζεστά και εύκολα κεφάλαια;

Κάπως έτσι το κατάλαβαν μερικοί. Μας συγχωρείτε για την αγένεια, αλλά κούνια που τους κούναγε. Δεν είπε αυτό ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου πριν 2-3 μέρες. Αλλα είπε, αλλά ποιος τον κατάλαβε είναι το θέμα.

Κάποια στιγμή στο μέλλον, να δούμε πόσοι θα είμαστε ενεργοί σύμμαχοί σας ως τότε, θα «εξετασθεί» ( όρος γενικός, ελάχιστα υποσχόμενος) η δημιουργία μίας unregulated αγοράς. Η οποία δεν είναι ακριβώς αυτό που κάποιοι ονειρεύονται: Δεν είναι αγοραξεφραγοαμπελι.

Παρακαλούμε πολύ, κρατείστε χαμηλούς τους τόνους. Εάν καταλάβαμε καλά, η δήλωση αυτή του προέδρου του Χρηματιστηρίου έκανε κάθε έναν από σας, κάθε ατομική επιχείρηση, κάθε φιλόδοξο πολίτη, να ονειρεύεται εισαγωγή στο Χρηματιστήριο.
Ναι, αλλά μετά θα φωνάζουμε για τα αίσχη που συντελούνται στη χρηματιστηριακή αγορά...

Εεεεε, ένας - ένας. Μπείτε σε ιστοσελίδες, ρωτήστε όσους εμπιστεύεστε, μάθετε τί ακριβώς σημαίνει unregulated market σε άλλες αγορές που ήδη ισχύει.

Και μετά, θα συμφωνήσετε μαζί μας. Πως θέλει πολύ διάβασμα και μελέτη μία τέτοια συζήτηση.

Sunday, October 16, 2005

Εδώ είναι Βαλκάνια...

Eπέστρεψε και το τελευταίο μέρος του team. Από τη Θεσσαλονίκη. Δεν είχαμε ακριβώς πρόσκληση, ωστόσο αυτό καθόλου δεν επηρέασε την επιθυμία μας να παρακολουθήσουμε τις εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Κεφαλαιαγορών.

Συμπέρασμα βασικό: Ολοι κάνουν τα πάντα έτσι ώστε να καταστεί η Ελλάδα χρηματοοικονομικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης. Κάντε κι΄εσείς ό,τι πρέπει . Ρωτήστε, ασχοληθείτε αγαπητοί μας.

Ποιες εταιρείες ελληνικές ετοιμάζονται να κάνουν μεγάλα βήματα ; Σε ποιες χώρες ; Είναι ήδη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι επιχειρήσεις αυτές ; Άρα , μπορείτε να επωφεληθείτε ;

Ο,τι δεν καταφέρετε να μάθετε μόνοι σας, εμείς είμαστε εδώ. 24 ώρες το 24ωρο είμαστε ανοιχτά. Και σας περιμένουμε.

National Revolution

Πρόταση - έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα, ε ; Για να εξασφαλίσει επιτυχία στην απόκτηση της Banca Commerciala Romana ;


Δευτέρα πριν το απόγευμα ακούσαμε πώς θα γίνει γνωστή με λεπτομέρειες η πρόταση. Δε μένει παρά να κάνουμε λίγη υπομονή. Να ασχοληθούμε λίγο με τα υπόλοιπα και να δούμε πόσο επιθετική- και εν τέλει πόσο αποτελεσματική - θα είναι η πρόταση της ΕΤΕ προς την .... ας την πούμε αντίστοιχη τράπεζα της γειτονοχώρας ...

Μέχρι τότε, ας ασχοληθούμε με τα δικά μας. Κι΄ εσείς , το νου σας στο ταμπλώ...

Thursday, October 13, 2005

Μutatio elenchi

Mόλις επιστρέψαμε από τον μανάβη μας, έχοντας προμηθευτεί διάφορα ζαρζαβατικά. Απόψε δεν έχει delivery, θα φάμε υγιεινά.

Ενώ μας διάλεγε το πιο τρυφερό μαρούλι, ο κ. μανάβης γύρισε και μας ρώτησε « Εχετε πάρει είδηση τί γίνεται στον εκδοτικό κλάδο»;

Ντραπήκαμε, κοκκινήσαμε, κατεβάσαμε το κεφάλι...Δεν είχαμε πάρει είδηση τίποτα..

Για να εξιλεωθούμε, ρωτήσαμε πώς θα μπορούσαμε να τον ευχαριστήσουμε, έστω και καθυστερημένα. Και ο σοφός κ. μανάβης ζήτησε να ελέγξουμε δύο πράγματα :
Το ένα αφορά στο Δημοσιογραφικό Οργανισμο Λαμπράκη και στις πρόσφατες μεταβιβάσεις πακέτων προς τον κ. Χρήστο Λαμπράκη από συγγενικά του πρόσωπα. Εγιναν απλώς για να γίνουν ; ΄Η να περιμένουμε και επόμενη κίνηση ;

Το άλλο, αφορά σε επίσης παραδοσιακό έντυπο, διαφορετικού τύπου. Εκεί , μας είπε ο κ. μανάβης, κάτι ετοιμάζεται. Δεν είναι μόνο οι περιέργοι όγκοι του χαρτιού ( απ΄τα ψηλά στα χαμηλά) είναι και οι εσωτερικές διεργασίες /αλλαγές που μυρίζεται εκείνος. Οι οποίες ίσως αποτελέσουν την αρχή αλυσιδωτών εξελίξεων.

Πληρώσαμε, πήραμε τα ψώνια μας και υποσχεθήκαμε να το ερευνήσουμε. Και το ένα και το άλλο ...

Ex nihilo creatio

Α) Σχετικά πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν διερευνητικού χαρακτήρα συζητήσεις με την Caisse Nationale des Caisses d'Epargne αναφορικά με την πιθανότητα συνεργασίας των δύο ομίλων και τη μορφή που αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να λάβει. Μέχρι στιγμής η Τράπεζά μας δεν έχει λάβει εκ μέρους της Caisse Nationale des Caisses d'Epargne συγκεκριμένη πρόταση ούτε έχει δεχθεί αίτημα για την πραγματοποίηση αποτίμησης της αξίας των μετοχών της. Β) Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή άλλες ανοικτές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την Τράπεζά μας. Κατόπιν των ανωτέρω, η Τράπεζα δεσμεύεται να ενημερώσει έγκαιρα το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, ευθύς ως υπάρξει συγκεκριμένη εξέλιξη."


Aπάντηση της Aspis Bank, στις χρηματιστηριακές αρχές. Σήμερα. Σας έφυγε και αυτή η περιέργεια ; Το άγχος ; Μήπως κλείσει το deal και δεν το πάρετε είδηση εγκαίρως ;

Το προξενιό χάλασε

Νovator και Ι.Τ.Ε δήλωσαν επισήμως αυτό που φαινόταν από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ιντρακόμ για τη Forthnet.

Αμφότεροι οι παραπάνω μέτοχοι της Forthnet δήλωσαν πως πρόκειται να διατηρήσουν στο ακέραιο τις μετοχές τους ενώ δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν την εμπιστοσύνη που έχουν στη σημερινή Διοίκηση της εταιρείας.

Κάποιος θα τα ακούσει μαζεμένα στην Ιντρακόμ; Κάποιος έκανε αστοχίες ; Κάποιος προχώρησε πιο βιαστικά από όσο έπρεπε;

Ottimismo...

Συμφωνούμε, την ιστορία Μarfin - Omega την εμπεδώσαμε, την περιμένουμε, σχεδόν τη βαρεθήκαμε.
Αν και όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες( Λέμε τώρα... Πότε δεν ξέρεις..)

Με την Aspis Bank τί γίνεται ; Γνωρίζετε κάτι; Εχετε ακούσει τίποτα ; Και αν έχετε ακούσει, το πιστεύετε ;

Θα τους βρούμε ( τους επικεφαλής της τράπεζας) . Και ένα πράγμα μπορούμε να υποσχεθούμε: Αμεση απάντηση . Αμεση ενημέρωση. Αμεση προσγείωση.

Wednesday, October 12, 2005

Ενα φάντασμα τριγυρίζει στην Ευρώπη...

Δίκες. Αντιδικίες . Αγχη. Προετοιμασίες. Φόβοι.


Το κλίμα αυτό δεν μας αρέσει ιδιαιτέρως, είναι όμως αυτό που επικρατεί τούτη την περίοδο. Ενόψει - και κατά τη διάρκεια κάποιων άλλων - δικαστικών εξελιξεων που παρακολουθούμε όλοι.

Με δύο λόγια θα μιλήσουμε γι΄αυτό. Μάλλον κανείς αρμόδιος δε θα μας ακούσει, δεν πτοούμαστε όμως εμείς. Αρκεί να μας ακούσετε εσείς.

Ρωτήστε- εάν δεν γνωρίζετε ήδη - για τις δίκες που έχουν ήδη ή πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες. Και σχετίζονται με χρηματιστηριακά δρώμενα του παρελθόντος.

Καμμία αντίρρηση, όπου υπάρχει αμφιβολία ή ένδειξη λάθους χειρισμού, να έχουμε δίκη. Να αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Διαβάζουμε προσεκτικά τα πάντα. Προσπαθώντας να είμαστε ενημερωμένοι και συνεπείς απέναντί σας. Οπου και αν πιστεύετε. Ο,τι και αν ψηφίσατε. Ο,τι κι΄αν σκοπεύετε να ψηφίσετε.
Απαντήστε μας με το χέρι στην καρδιά : θεωρείτε πως όλες οι δίκες που αυτήν την περίοδο «τρέχουν« είναι δείγμα κάθαρσης ; ΄Η μήπως λειτουργούν και ως μαγική εικόνα ;;

Κάτι γίνεται, κάτι που δεν καταλαβαίνουμε, κάποιοι θα τιμωρηθούν μαντέψτε το αποτέλεσμα .
Η δίκες αφορούν όλους τους «υπεύθυνους» του παρελθόντος ; Εχετε αποκλείσει όλοι το ενδεχομενο να εμπλέκονται σε αυτές και άνθρωποι που κάποτε προσπάθησαν πραγματικά , άνθρωποι που λειτούργησαν με βάση τα δεδομένα που είχαν στη διάθεσή τους ;
Ταυτόχρονα , όλοι όσοι ΤΟΤΕ έλεγαν, φλυαρούσαν, υπόσχονταν, φώναζαν δυνατά, βρίσκονται σήμερα υπό μία δικαστική δοκιμασία ; ΟΛΟΙ ;
΄Η μήπως πάλι την πληρώνει η πρώτη σειρά ; Η εύκολη επιλογή ;

Τα χρηματιστηριακά θέματα, τόσο εξειδικευμένα , τόσο υψηλών απαιτήσεων, τόσο ειδικών προδιαγραφών.

Με μία ευχή θα κλείσουμε τούτο το κείμενο . Οσοι αποφασίζουν για τις τύχες κάποιων αυτές τις εβδομάδες, να έχουν ανοιχτό μυαλό, ορθάνοιχτα αυτιά , σωστή κρίση.
Να είναι απολύτως ενημερωμένοι, να ακούσουν τους άλλους, να καταλήξουν σε ορθές αποφάσεις.
Εάν όλα αυτά ισχύσουν, κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μόνο τότε όμως.

Ξεχάστηκα...

Συμβαίνουν και αυτά... Να πάει πίσω η αύξηση κεφαλαίου μίας εισηγμένης εταιρείας, επειδή ... ooops... κάποιοι ξεχάστηκαν.

Μας έλεγε το πρωϊ η κυρία στο φούρνο, πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επρόκειτο να εγκρίνει και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Περιμέναμε, περιμέναμε, τίποτα.

Συνδυάσαμε τις - ελάχιστες - γνώσεις μας με μία ανακοίνωση της Ε.Α. που ακολούθησε , και τολμήσαμε να καταλήξουμε στο εξής συμπέρασμα: Είτε η εισηγμένη είτε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άργησαν..

Από την ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης μίας εταιρείας ( κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίζεται και η αύξηση μ.κ. αυτής) υπάρχει ένα περιθώριο εντός του οποίου θα πρέπει να έχει εγκριθεί το σχετικο ενημερωτικό δελτιο, να έχει ξεκινήσει η άσκηση δικαιώματος και λοιπά.

Εάν το διάστημα αυτό ήταν ολιγοήμερο, μη φανταστείτε ότι θα το κάναμε θέμα. Δε θα τολμούσαμε..Ομως, αναφερόμαστε σε ένα διάστημα 5 ( ή μήπως κι΄έξι ;) μηνών !
Ποιος εκανε το λάθος ; Ποιος είναι υπεύθυνος ; Ποιος έχει κάτι να μας πει ; Δύο είναι οι εν δυνάμει «υπεύθυνοι» : Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Εθνική Ασφαλιστική.

Μα γίνεται αγαπητοί μου ; Να χάσεις προθεσμία ; Ενώ έχεις χρονικό περιθώριο μηνών ; Τί λέτε εσείς φίλοι μας ;

Μια φορά κι΄έναν καιρό ....

Διαβάστε προσεκτικά την ιστορία και προσπαθείστε να βρείτε τη λύση του προβλήματος.
Είναι απλό, θέλει όμως να δουλέψετε λίγο το μυαλό σας. Αφορμή για το παρακάτω πρόβλημα, αποτελέσατε εσείς με τα απίστευτα ( ευχαριστούμε !) mail σας και τα παράπονά σας για σωστό τρόπο σκέψης, λογική, κοινό νου και λοιπά.
Είναι αυτονόητο πως όποιος βρει τη σωστή απάντηση θα χρηστεί (αυτομάτως) αιώνιος φίλος τούτου εδώ του blog.
Ξεκινάμε ;
« Μια φορά κι΄ έναν καιρό, ήταν ένας κυνηγός. Σε μία μακρυνή και άγνωστη ακόμα χώρα. Ο κυνηγός αυτός λοιπόν, είχε την πληροφορία(!) πως κάπου σε ένα απομακρυσμένο σημείο της χώρας αυτής υπήρχε ένας θησαυρός.... Ενας τεράστιος θησαυρός, ατόφιο χρυσάφι...
Δρόμο πήρε, δρόμο άφησε, έφτασε τελικά στην πόλη που έκρυβε το θησαυρό. Μιλάμε όμως για μία πόλη τεράστια, αχανή, έρημη, πού να πρωτοψάξει ο καημένος ο κυνηγός ;;
Ενώ περπατούσε στους άδειους δρόμους , βρίσκει έναν γέροντα να κάθεται κατάχαμα. Λίγο πιο δίπλα ήταν ένα μπαρ. Μπαίνει ο κυνηγός στο μπαρ και ρωτάει τον μπάρμαν «Αυτός ο γέρος εκεί έξω , τί κάνει ; » «Α», του απαντάει ο μπάρμαν « ο γέρος αυτός είναι ο σοφός της πόλης μας. Και κάθε τόσο τον συμβουλεύονται διάφοροι που έρχονται εδώ και ψάχνουν το θησαυρό. Ομως, κανένας δεν τα έχει καταφέρει ως τώρα»

«Μα γιατί ; » ρώτησε ο κυνηγός « Τί τους λέει ; Τους αποπροσανατολίζει ;»

«Κάθε άλλο» , απάντησε ο κυνηγός, « θέλει να τους στείλει στο σωστό σημείο, αφού όμως πρώτα δοκιμάσει το μυαλό τους. Τους δίνει κάποια στοιχεία, τους προετοιμάζει με άλλα λόγια, ως τώρα όμως κανείς δεν κατάφερε να βρει το θησαυρό ».

Ο κυνηγός μας σκέφτηκε πως αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής του... Θα πήγαινε στον σοφό γέροντα, θα τον ρώταγε , θα επεξεργαζόταν την απάντηση και θα κατέληγε στο θησαυρό.
Πραγματικά, βγαίνει από το μπαρ, τον πλησιάζει , του λέει γιατί βρίσκεται εκεί , και ο γέρος απαντά....

« Θα σου πω μέχρι ενός σημείου τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις. Μετά όμως θα πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει. Εάν θέλεις το θησαυρό»

«Ναι, ναι»λεει ο κυνηγός, «είμαι έτοιμος».

«Λοιπόν» αρχίζει ο σοφός « Θα πάρεις αυτόν τον μεγάλο δρόμο που έχεις μπροστά σου. Θα περπατήσεις 2 μέρες. Και μία νύχτα. Θα φτάσεις τότε σε ένα ξέφωτο . Εκεί στο ξέφωτο ξεκινάει μία διχάλα στο δρόμο. Ενα στενό πάει αριστερά και ένα δεξιά. Πάνω στο ξέφωτο, στην αρχή της διχάλας, θα δεις ένα σπιτάκι. Εκεί μένουν δύο δίδυμα αδέλφια. Μονο που... Ο ένας αδελφός λεει πάντα την αλήθεια ... Ο άλλος, λέει πάντα ψέμματα. Μόνο αυτοί οι δύο ξέρουν ποια πλευρά της διχάλας πρέπει να ακολουθήσεις. Θυμήσου όμως ! Είναι δίδυμοι ! Δεν ξέρεις αν θα πεσεις στον ψεύτη ή στον άλλο, που λέει αληθεια πάντα.Σκέψου τί ερώτηση πρέπει να κάνεις, ώστε, ανεξαρτητα από τον αδελφό με τον οποίο μιλάς, να πάρεις το σωστό δρόμο και να καταλήξεις στο θησαυρό ».....


Το σκέφτηκε ο κυνηγός μας, ξεκινησε, έφτασε στο ξέφωτο. Βρήκε τον έναν από τους δύο έξω... Δεν ήξερε όμως με ποιον είχε να κάνει..Ωστόσο, μετά από 1 ώρα είχε στα χέρια του τον θησαυρό.

Τί ερώτηση έκανε στον αδελφό που συνάντησε ; Πώς εξασφάλισε την εύρεση του θησαυρού ;

Αναμένουμε απαντήσεις....

Και εις άλλα ...

Ευτυχώς προβλέψαμε και αφήσαμε έναν από μας για πρωϊνή βάρδια. Το μεγάλο θέμα της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι η περίπτωση της Δυναμικής Ζωής, όπως σας έχουμε ήδη πει.

Υπάρχουν πάντως και άλλα θέματα. Οπως για παράδειγμα η έγκριση του πληροφοριακού δελτιου για τη δημόσια προσφορά της Ιντρακόμ για απόκτηση τίτλων της Forthnet.

Και άλλα... Και άλλα..

Created nature

Μας στενοχωρείτε . Και δεν υπάρχει λόγος. Τόσα μηνύματα, τόσες ερωτήσεις, τόσο «ενδιαφέρον» για το «χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα» ; Που γράφαμε προ ημερών ;

Μήπως δεν ήμασταν σαφείς ; Σκοπός μας δεν είναι να παραστήσουμε τους καταδότες, τα καρφώματα ποτέ δεν περιλαμβάνονταν στα ενδιαφέροντά μας. Τα έφερε έτσι η ζωή και ξέρουμε μικρές λεπτομέρειες, που όμως έχουν σημασία μόνο για τους ενδιαφερόμενους, όχι για τους επενδυτές στους οποίους απευθυνόμαστε.

Αρα τελικά, όλα τα μηνύματα προέρχονται από «ενδιαφερόμενους» ; Τσ τσ τσ.... Κρίμα. Δεν είστε εσείς το αντικείμενο του ενδιαφέροντός μας. Οχι προς το παρόν.


Δε θα μιλήσουμε ακόμα για τον κύριο με τις επιρρεπείς ποδοσφαιρικές τάσεις. Αφήστε τον στην ησυχία του για λίγο. Εχει και τρεχάματα, αναδιοργανώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου ο τομέας του.

Αφήστε τους... χρυσους πρωταθλητές να δουλέψουν όπως πρέπει. Τελείωσε προ ημερών ένα βασικό έργο τους, έρχονται άλλα όμως.

Για τις ειλικρινείς σχέσεις δε θα μιλήσουμε ακόμα , φτου φτου , φοβόμαστε το κακό μάτι.

Οσο για τις λυκοφιλίες, αυτές τις παρακολουθούμε στενά. Και είμαστε έτοιμοι να ενημερώσουμε( ανώνυμα αλλά πάντα καλοπροαίρετα) το επικείμενο «θύμα».

Γιατί εμείς ψηφίζουμε μόνο ειλικρινείς σχέσεις. Οσα σκαμπανεβάσματα και αν προϋποθέτουν αυτές.

Eπιβεβαίωση ;

Αρνούμαστε να το πιστέψουμε. Φοβόμαστε να το ψάξουμε. Μας κάλεσαν καλοί ( πλην όμως άγνωστοι) επενδυτές και μας είπαν με σθένος « έχουμε αποδείξεις στα χέρια μας. Μπορείτε να έχετε φωτοτυπίες στη διάθεσή σας.

Για μία τράπεζα ιδιωτική μας είπαν και για μια εισηγμένη ( αααααααααχ και τόσο χαριτωμένη) εταιρεία. Θέμα φόρμας είναι όλα...


Ζητήσαμε φωτοτυπίες , τί άλλο μπορούσαμε να κάνουμε ; Τους ρωτήσαμε αν έχουν κάνει ήδη καταγγελίες, είπαν ότι ετοιμάζονται. Να δούμε, θα τους προλάβουμε ή θα χρειαστούν το βήμα μας για να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες ;

Cogito ergo sum

Γιατι το Χρηματιστήριο έχει τράπεζες ως βασικούς μετόχους ; Γιατί δε φρόντισαν οι χρηματιστές, οι θεσμικοί και όποιος άλλος εν δυνάμει ενδιαφέρομενος να αποκτήσουν μερίδιο του κεφαλαίου της σημερινής ΕΧΑΕ όταν ίσως μπορούσαν ;

Εμείς ήμασταν ανήλικοι τότε, δεν είχαμε έτσι κι΄ αλλιώς τη δύναμη της φωνής μας. Εσείς όμως αγαπητοί επαγγελματίες της αγοράς ; Πού είχατε το νου σας ;

Tuesday, October 11, 2005

Στερνή μου γνώση

Ο λόγος που κάνουμε τέτοιου είδους ερωτήσεις είναι ένας. Και μοναδικός : Να σας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα, να καταλάβουμε πώς σκέφτεστε, πώς ενεργείτε, ποιον συμβουλεύεστε. Το ένστικτό σας ; Την πληροφόρησή σας ; Τις γνώσεις σας ; Τους σπουδαίους και ικανούς γνωστούς σας ;

Πώς ενημερώνεστε καθημερινά για το τί γίνεται στο Χρηματιστήριο ; Διαβάζετε εφημερίδες ; Επισκέπτεστε κάποιες ιστοσελίδες ; Εχετε φίλους επαγγελματίες της αγοράς ; Εχετε δημοσιογράφους που η άποψη και η εγκυρότητά τους είναι πολλάκις τσεκαρισμένη ;

Προς Θεού αγαπητοί μου, δεν είμαστε εταιρεία δημοσκοπήσεων. Αν ήμασταν ,θα είχαμε ήδη τελειώσει μία σχετική δημοσκόπηση, δε θα γράφαμε τόσες χιλιάδες λέξεις εδώ και τόσες μέρες...
Ρωτάμε για ένα και μοναδικο λόγο : Θέλουμε να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Να δούμε αν έχετε καθημερινή πληροφόρηση, αν έχετε μέσο μαζικής ενημέρωσης που εμπιστεύεστε, αν την έχετε πατήσει ολοσχερώς ως τώρα. Κι αν έχετε ΜΜΕ της εμπιστοσύνης σας, «ακούτε» αυτά που γράφει ; Δίνετε σημασία ή κάνετε ό,τι σας έρθει κάθε φορά ;

Τσεκάρετε αυτους που διαβάζετε ; Εχετε εμπιστοσύνη ; Και αντίστοιχα : Εχετε καλή σχέση με τους χρηματιστές σας ; Σας δίνουν σημασία ; «Υπακούν» στις εντολές σας ; Μοιράζονται την είδηση μαζί σας ;

Η γνώση αγαπητοί μου, η γνώση είναι η αρχή ( και το τέλος, συμπληρώνουμε) των πάντων. Οσο περισσότερο διαβασμένοι είστε, τόσο λιγότερες ευκαιρίες δίνετε στους κουτοπόνηρους της εποχής μας. Διαβάζετε ; Ρωτάτε ; Ενημερώνεστε ; Ποτέ δεν είναι αργά ...

Think about it...

Ωραία, ξεκινάμε. Πλησιάζει η ώρα εκτέλεσης της πρώτης δημοσκόπησης. Αν κρίνουμε από τα έως τώρα μηνύματά σας, είστε αρκετοί, ικανοί να μας βοηθήσετε να αποκτήσουμε σωστή πρώτη γεύση.

Κατέφτασε η κυρία που καθαρίζει το κτίριο. Θα τη βοηθήσουμε, είναι μεγάλη κι΄εμείς μικροί δεν είναι σωστό.., και επανερχόμαστε.

Μέχρι τότε σκεφτείτε : Βασικές απορίες σας, βασικές πηγές πληροφόρησής σας, βασικά παράπονα που έχετε.

Εδώ είμαστε, θα λάβουμε γνώση και θα πράξουμε τα δέοντα( χωρίς κανείς να μας πάρει μυρωδιά...)

My way... ( isnt always the right one)

Eπί του πιεστηρίου... Μας αρέσει τόσο πολύ η έκφραση, ψάχνουμε από την ημέρα που ανοίξαμε μία ευκαιρία ( καλή) για να τη χρησιμοποιήσουμε. Παρόλο που δεν είμαστε έντυπο...

Ναι , ήρθε η ώρα. Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι σχετικώς με το θέμα κατάργησης συμψηφισμού αγοράς πώλησης μεταξύ Τ και Τ + 3 , επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς( κ. Α. Πιλάβιο) έχει ήδη στείλει και η Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών.

Η οποία ας μας συγχωρέσει αν δε λέμε ολόσωστα την επωνυμία της, νέοι είμαστε , μαθαίνουμε. Μετά την «ένωσή» της με τον Σύνδεσμο Εισηγμένων Εταιρειών, η «δυναμωμένη» Ενωση, ονομάστηκε κάπως έτσι..

Επί του πιεστηρίου λοιπόν.. Ηρθε ο ταχυδρόμος, μας άφησε την αλληλογραφία( δουλεύει νυχτερινή βάρδια ο δύσμοιρος) και μας πληροφόρησε ότι ΚΑΙ η Ενωση των Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Εταιρειών έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ( κ. Α. Πιλάβιο) , τασσόμενη ΥΠΕΡ της θέσης των χρηματιστών( ΣΜΕΧΑ).

Δηλαδή, όλα τα μέλη του Χρηματιστηρίου είναι ενωμένα στο θέμα αυτό ; Οι εισηγμένες και οι χρηματιστές δεν αποτελούν τα μέλη του Χρηματιστηρίου ; Ξεχνάμε κάποιον; Επειδή είμαστε νέοι ίσως ;

Τότε, μήπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οφείλει να δώσει a second thought( μιλούμε απταίστως πολλές γλώσσες) στο ζήτημα ;
Χωρίς μέλη υπάρχει Χρηματιστήριο ; Με παραπονεμένα και λαβωμένα μέλη υπάρχει γερό Χρηματιστήριο ;

Εκτός εάν Χρηματιστήριο = 10 εισηγμένες και 4 χρηματιστηριακές( θυγατρικές τραπεζών). Να το ξέρουμε αν είναι έτσι, να αλλάξουμε περιεχομένο στο site μας. Να αρχίσουμε να μιλάμε για κηπουρική( επίσης έχουμε πολλά να σας πούμε).

Εφτασε η ώρα σας



Ντινγκκκκκ ! Ντονγγγγγγκ ! Τελειώνει ο χρόνος σας, παρακαλούμε να επισπεύσετε τις διαδικασίες.


Σε ελάχιστες ημέρες λήγει η προθεσμία των εταιρειών που σήμερα βρίσκονται υπό αναστολή, να απαντήσουν στην επιστολή των αρμοδίων αρχών( τουτέστιν : Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς).

Εχουν παραληθεί ( και πρωτοκολληθεί, υποπτευομαστε) κάποιες απαντήσεις, θα δώσουμε έξτρα φιλοδώρημα στον delivery man απόψε, μήπως και μας αποκαλύψει τα πρώτα στοιχεία.

Μύρισε μπαρούτι...

Mαύρα συννεφα... Εφτασαν... Είναι απο πάνω μας...


Καθόλου καλά δεν πήγε - όπως μας πληροφορούν - η διαβούλευση μεταξύ Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ΣΜΕΧΑ για κατάργηση ή όχι του συμψηφισμού αγοράς πώλησης μεταξύ Τ και Τ+3 ημέρας.

Χθες το απόγευμα, οι εκπρόσωποι του ΣΜΕΧΑ συναντήθηκαν με μέλη της Διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στην ανατολή οι μεν στη δύση οι δε ( δεν έχει σημασία ποιοι κοιτούν ανατολή και ποιοι δύση. Τη διάσταση απόψεων θέλουμε να τονίσουμε).

Αύριο νωρίς το πρωϊ , σε κεντρικό ξενοδοχείο, όλοι οι χρηματιστές έχουν προγραμματισμένη συνάντηση. Αφενός για να ενημερωθούν σχετικά με το πώς πήγαν οι διαβουλεύσεις και αφετέρου - και κυριότερο - για να αποφασίσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους.


Οι μόνοι τρόποι που δεν έχουν ακόμα χρησιμοποιηθεί είναι οι άκρως «επαναστατικοί». Δεν αποκλείουμε τίποτα εμείς.

Αλλού τα κακαρίσματα...

Πόσα ; 400 εκατομμύρια δολάρια μετρητά. Το τίμημα για την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, Atlantic Bank of New York στη Νew York Community Bank.


Μέρος του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της ΕΤΕ στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Ωραιότατο.

Για σένα νοιάσου...

Καιρός ήταν...

Αν αληθεύουν τα όσα μας μαρτύρησε προ δεκαλέπτου η καλή κυρία που ήρθε να καθαρίσει το κτίριο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκανε ένα βήμα μπροστά.

Με καθυστέρηση, δε λέμε, αλλά το έκανε.


Δυναμική Ζωής, οι αποφάσεις έρχονται στην επόμενη συνεδριάσή της Επιτροπής . Εντός των 4 εργασιμων ημερών που απομένουν.

Αργησαν τόσο αι αρμόδιαι αρχαί , θεωρούμε αυτονόητες τις ουσιαστικές αποφάσεις/ποινές.

Δια χειρός...

Toν κ. Σπύρο Καπράλο δεν τον έχουμε γνωρίσει προσωπικά. Και ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε. Εχουμε καλούς και αρκετούς φίλους που ήδη έχουν προβεί σε ένα τέτοιο βήμα και αυτό μας καλύπτει. Για να έχουμε άποψη. Ολοκληρωμένη και διασταυρωμένη.


Αλλωστε, αυτό εδώ το site «τροφοδοτείται» από τις « ευγενικές χορηγίες » διαφόρων φίλων. Τους οποίους και ευχαριστούμε επί τη ευκαιρία.

Ακούστηκε χθες το βράδυ ότι ο κ. Καπράλος αναχωρεί όπου να΄ναι για άλλα πόστα, περισσότερο κυβερνητικά, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Ρωτήσαμε, τηλεφωνήσαμε, ενοχλήσαμε, μάλλον δεν είναι άμεσο κάτι τέτοιο.

Συμπέρασμα: Ποιος κυκλοφόρησε τη φήμη ; Κάποιος που αγαπάει πολύ τον πρόεδρο του ΧΑ και θέλει να τον δει και αλλού ή κάποιος που...ελπίζει σε αλλαγή ηγεσίας ;
Ο,τι και να ισχύει, ψυχραιμία αγαπητοί μου. Δεν ήρθε η ώρα της αλλαγής ακόμα.

Τί μας αρέσει στον κ. Καπράλο ; Δεν ξέρουμε αν είναι θέμα γονιδίων , χαρακτήρα, προσωπικού στοιχήματος, καταβολών, συνδυασμού όλων των παραπάνω. Μας αρέσει που , έως τώρα τουλάχιστον, δεν πτοείται. Από πιέσεις, δεσμεύσεις, γκρίνιες, «κατεστημένα».
Μας έρχεται στο μυαλό ένας άνθρωπος που μάλλον τα έχει βρει με τον εαυτό του και είναι αποφασισμένος να κάνει καλά ό,τι τον κάλεσαν να κάνει. Για όσο διαρκέσει.

Δεν είναι ο άνθρωπος που ήρθε σε αυτή τη θέση για να γίνει γνωστός, αρεστός, συμπαθής, το αντίθετο. Μάλλον αντιπάθειες θα κερδίσει απο δω και πέρα. Σαν να μην τον ενδιαφέρει καθόλου όμως.

Ωστόσο , μας έχει περάσει από το μυαλό : Μήπως είναι τόσο επικοινωνιακός που αγγίζει την υπερβολή ; Μήπως τους «αγαπάει» όλους και τελικά κανέναν ;

Ανθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε, από την άλλη πλευρά . Εάν έχουμε πέσει έξω, θα το διαπιστώσουμε λίαν συντόμως. Και θα το μοιραστούμε μαζί σας , εννοείται.
Γι΄ αυτό είμαστε εδώ άλλωστε.

Προς το παρόν, απολαύστε τα νέα μέτρα που έρχονται. Και τις νέες τιμωρίες ενδεχομένως.

Monday, October 10, 2005

Φεύγει ;;; Πάνω που τον συμπαθήσαμε ;

Αναχωρεί για άλλους προορισμούς ο πρόεδρος του ΧΑ ; Και αφήνει την ηλεκτρική καρέκλα ... εμμμ συγγνώμη... τη θέση του ;

Πάνω στη χώνεψη μας βρήκε η συμφορά( είδηση). Δώστε μας λίγο χρόνο, θα επανέλθουμε μόλις αντλήσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφοριες.

Στη βράση κολλάει το σίδερο( το ξέρετε ;)

Σας παρακαλούμε αγαπητοί. Καταλήξτε κάπου . Ετσι ή άλλιώς . Δε βοηθάτε τους επενδυτές, δε βοηθάτε το σύστημα, δεν βοηθάτε κανέναν. Αντιθέτως, προκαλείτε σύγχυση και νεύρα.


Μarfin - Οmega : Θέλετε ή δε θέλετε; Μπορείτε ή δε μπορείτε ; Σκοπεύετε ή δεν σκοπεύετε ;

Σας παρακαλούμε, πάρτε μία απόφαση. Οχι, δε θα αλλάξετε την ιστορία του κόσμου, όμως θα είστε συνεπείς απέναντι σε αυτούς που αναμένουν μία ανακοίνωση εδώ και μέρες.

Αποφασίσαμε όλοι εμείς ( μετά και το νόστιμο delivery που καταβροχθίσαμε) , να δώσουμε μία χρονική διορία . Μέχρι την Τετάρτη. Μετά θα βαρεθούμε . Και θα πάψουμε να ασχολούμαστε μαζί σας. Δεν είστε δα και το επίκεντρο του κόσμου

Μια παλιά ιστορία...

Ποιο είναι το αντίθετο του «κατσικοπόδαρος» αλήθεια ; Γουρλής ; Τυχερός ; Γκαστόνε;

Σε επόμενη συνεδρίασή της , η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα λάβει αποφάσεις σχετικά με την ...παλαιά πλέον ιστορία της Ipirotiki Publications & Software. Αλήθεια, γιατί υπάρχει πάντα τέτοια χρονική απόσταση μεταξύ συμβάντος και απόφασης των αρμοδίων αρχών ; Τους λείπουν στελέχη ; Ας επανδρωθούν !

Θεωρούμε απολύτως βέβαιη την επιβολή κάποιων προστίμων, εδώ έχουμε να κάνουμε και με ανθρώπους που δεν υπάρχουν πια στη ζωή , το πράγμα δεν σηκώνει πολυ πλάκα εκ μέρους μας. Καθόλου πλάκα μάλλον.

Ενας καλός κύριος που πριν λιγο μας έφερε delivery dinner( για να αντέξουμε) μας ενημέρωσε πως από τις 5 εμπλεκόμενες χρηματιστηριακές εταιρείες ( δηλαδή μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών) , οι 2 μάλλον δεν θα «ακουστουν» ποτέ. Οχι γιατί υπήρξαν τυχερές , αλλά γιατί η εμπλοκή τους υπήρξε σαφώς μικρότερη στο όλο συμβάν.


Εμείς δεν έχουμε λόγο να κάνουμε ένσταση. Αναμένουμε αρχικά τον συλλογισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς .
Και μετά , εσείς θα αναμένετε τα σχόλιά μας.

Το μυαλό δουλεύει

Κάποιοι από εμάς θα βρεθούμε Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, συνέδριο του Χρηματιστηρίου θα λάβει χώρα εκεί.

Είχε γίνει και πέρυσι κάτι ανάλογο, φέτος λόγω ειδικού ενδιαφέροντος κάποιων εταιρειών ( όχι απαραίτητα ελληνικών) , αναμένεται να προσέλθει πολύς κόσμος.

Θα ενημερωθείτε παραυτα( εάν δεν το παρακολουθήσετε δια ζώσης)

Sunday, October 09, 2005

Την Κική την αγαπώ...

Eεεεεε ! Ησυχάστε ! Δεν ξέρουμε εμείς τί θα κάνει τελικά η Ιντρακόμ, δε ρωτήσαμε, δεν μας λέει.

Ο,τι γράφουμε αποτελεί συμπέρασμα κατόπιν έρευνας, ψαξίματος, διασταυρωμένων πληροφοριών.
Τελικά, είστε κάμποσοι που δεν έχετε ακούσει ονόματα των εν δυνάμει φλερτς που ίσως ακολουθήσουν, αν τελικώς ναυαγήσει οριστικά η προσπάθεια δημόσιας προσφοράς για τη Forthnet.

Θεωρητικά ( και όχι μόνο) ανοίγονται οι εξής δύο δρόμοι στην Ιντρακόμ: Vivodi και Τellepasport. Καμμία δεν είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η διαδικασία που θα ακολουθήσει η Ιντρακόμ, εάν τελικά το επιθυμήσει, διαφορετική.

Δεν αλλάζουμε !

Προς στιγμήν το σκεφτήκαμε και το δοκιμάσαμε. Ισως πέσατε πάνω στις αλλαγές. Τις εικαστικές αυτού του blog : Να αλλάξουμε το μπλε φόντο, να κάνουμε το λευκό γράμμα μαύρο κ.ο.κ.

Ομως τελικά δεν πρόκειται να γίνει αλλαγή. Αυτή ήταν η αρχική ιδέα, αυτή θα συνεχιστεί προς το παρόν. Δεν μπορούμε να σας κάνουμε όλα τα χατήρια, άλλος θέλει μπλε φόντο , άλλος κόκκινο γράμμα, άλλος κίτρινο τίτλο...

Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού .

Εναρξη σχολικής χρονιάς

«Yπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που εχουν πετύχει στη ζωή τους και έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Θεωρούν δε την ήττα, ακόμα και στο πλαίσιο του πιο ασήμαντου παιχνιδιού , σαν προσωπική προσβολή κατά της αυτοεκτίμησής τους.

Συνηθισμένοι να επιβάλλονται στη ζωή , χωρίς να υπολογίζουν κανέναν και τίποτα , και κακομαθημένοι από τις χειροπιαστές τους επιτυχίες, οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο βαθιά ποτισμένοι με την ιδέα της ανωτερότητάς τους που θεωρούν κάθε αντίσταση απο μέρους του αντιπάλου τους σαν ανεπίτρεπτη αντίδραση , που αγγίζει τα όρια της προσβολής του προσώπου τους».


Κυριακή απόγευμα, η ζωή σας δε θα πρέπει να είναι ποτέ μόνο Χρηματιστήριο, τζίρος, αρπαχτή, ευκαιρία. Ωραίο το sport αλλά πρέπει να ρίχνουμε καμμιά ματιά και σε κάτι διαφορετικό. Θα μας βοηθήσει αυτή η τακτική ακόμα και στην επενδυτική μας συμπεριφορά.

Από δω, θα προτείνουμε κάθε τόσο, και κάποιο βιβλίο. Που το έχουμε διαβάσει, που το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους σας, που τελικά αν το δείτε σε βάθος χρόνου... έχει σχέση με τη στρατηγική, με τον τρόπο σκέψης , με τα μυαλά που ο καθένας μας κουβαλάει. Δηλαδή, έχει σχέση ΚΑΙ με τις χρηματιστηριακές μας επιλογές.

Η πρώτη παράγραφος τουτου του κειμένου είναι κλεμένη και ελάχιστα παραφρασμένη από το υπ. αριθμ 1 αγαπημένο μας βιβλίο. Αγοράστε το και αν σας απογοητεύσει... κρεμάστε μας !

Σκακιστική Νουβέλα, Stefan Zweig.

Υπάρχουν κι΄αλλού πορτοκαλιές

Δύσκολα θα γίνει η ανατροπή. Οι συζητήσεις , οι συναντήσεις, οι σκέψεις του Σαββατοκύριακου αυτό επιβεβαίωσαν.

Το πράγμα έχει δυσκολέψει για την Ιντρακόμ όσον αφορά τα σχέδια της για τη Forthnet. Ο σχεδιασμός φαίνεται πως δεν ήταν από την αρχή άψογος, κάτι δεν υπολόγισαν σωστά, κάπου ξέφυγε κάτι. Σε ένα πρόσωπο επικεντρώνονται οι «ευθύνες» απο τον Ομιλο της Ιντρακόμ, ήδη σχεδιάζεται η επόμενη κίνηση.

Η οποία δεν έχει σχέση με εισηγμένη εταιρεία, δεν υπάρχουν και άλλες του είδους. Δύο τα εν δυνάμει flirts της Ιντρακόμ. Εντός της μέρας θα πούμε και τα ονόματα. Μήπως και υπάρχει κανείς που δεν τα γνωρίζει.

Saturday, October 08, 2005

Homework

Διαβάστε ό,τι έντυπο συνήθως διαβάζετε, μπείτε σε όποια ιστοσελίδα συνήθως μπαίνετε για τις χρηματιστηριακές σας ανησυχίες και αναζητήστε τις μετοχές που το τελευταίο δεκαήμερο έχουν πραγματοποιήσει υψηλά έτους , περισσότερες από 2 φορές. Και βγάλτε όσα συμπεράσματα νομίζετε ότι είναι αξιόλογα.

Αυτή είναι η πρώτη άσκηση που δίνουμε για το σπίτι. Για το Σαββατοκύριακο. Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.

Οδηγίες Χρήσεως

H διατύπωση και τα μπερδέματα που αυτή ενέχει ..
Σε σύγχυση διαπιστώνουμε από τα μηνύματα σας ότι βρίσκεστε κάποιοι , ίσως να μη φταίτε πάντα εσείς. Εξαρτάται και τί διαβάζετε, πώς το ερμηνεύετε, τί θέλετε να καταλάβατε ίσως.

Στη συγκρεκριμένη περίπτωση, έχετε μπερδέψει τις επιστολές της Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς με αυτές του Χρηματιστηριου Αθηνών. Ισως επίσης είναι σχεδόν ισόποσες...
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εδώ και μέρες στείλει επιστολές σε όσες εταιρείες βρίσκονται σε αναστολή τους τελευταίους έξι μήνες και βάλε.
Από τις απαντήσεις αυτών των εταιρειών θα εξαρτηθεί εάν διαγραφούν ή όχι.

Το δε Χρηματιστήριο, έστειλε προ ολίγων ημερών , όχι επιστολές όπως λέτε, αλλά τα οικονομικά αποτελέσματα & τα σχετικά ποιστοποιητικά 25 εταιρειών στις οποίες διαπιστώθηκαν αξιόλογες παρατηρήσεις. Μαζί με τα παραπάνω, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έλαβε και πιστοποιητικά άλλων εταιρειών( πέραν των 25). Ολα αυτά ΔΕΝ έγιναν γιατί το Χρηματιστήριο θέλει να θέσει σε επιτήρηση αυτές τις 25 εταιρείες( αν δείτε τα ονόματα των εταιρειών θα καταλάβετε πως κάτι τέτοιο δεν είναι διόλου ρεαλιστικό σενάριο) αλλά γιατί θέλει να πει με τρόπο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πως καλό θα είναι να επισπεύσει και σε συνεργασία με την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων να δημιουργηθούν πρότυπα όσον αφορά στη διατύπωση των παρατηρήσεων. Και οι ορκωτοι να «βοηθηθουν» και οι αρχές να έχουν ξεκάθαρη άποψη. Ο χρόνος μετράει ήδη για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ποτέ την ...Τρίτη

Πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μarfin και Οmega. Eάν δεν ...μουλαρώσει κάποιος από τους δύο, θα έχουμε επίσημη ανακοίνωση αρχές εβδομάδος. Κακώς δεν την είχαμε σήμερα, λέμε εμείς.

Για να δείτε πόσο σας νοιαζόμαστε, λέμε απο τώρα το εξής . Η ανακοίνωση θα έρθει Δευτέρα ή Τετάρτη. Οχι Τρίτη πάντως... Μη ρωτάτε το γιατί.

Friday, October 07, 2005

Και εγένετο ...φως

Καταλαβαίνουμε , όλοι εμείς εδώ, ότι θα θέλατε να ρωτήσετε διάφορα αλλά διστάζετε ίσως. Δεν ξέρετε ποιοι είμαστε, γιατί είμαστε εδώ, αν είμαστε καλοί άνθρωποι. Ξεπεράστε το. Γι΄ αυτό δημιουργήθηκε τούτο το blog . Για να απαντάμε σε απορίες, φόβους σας. Για να μοιραζόμαστε τις σκέψεις σας και να σας δίνουμε τη δική μας που - ίσως- βοηθήσει τελικά .

Αν κοιτάξετε δεξιά θα δείτε το profil μας. Αν «εισέλθετε» εκεί θα δείτε ακόμα και το mail που σας περιμένουμε. Δοκιμάστε μας. Αλλωστε περιμένουμε να κάνουμε το ίδιο. Να σας δούμε και να σας δοκιμάσουμε.

Είπαμε από την αρχή, θα βοηθήσουμε, θα απαντήσουμε, θα κινήσουμε γη και ουρανό μόνο όταν βλέπουμε ενδιαφέρουσες απορίες. Και ενδιαφέροντες επισκέπτες.

Καλώς ήρθατε..

Eνα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα

Toν σκύλο και τη γάτα τους ξέρετε ; Τη γάτα και το ποντίκι ; Το χρυσόψαρο και τη γάτα; Το
Χρηματιστήριο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;
Αν αφήσουμε( ;) έξω τους προέδρους των δύο φορέων , στα παρακάτω στρώματα η εικόνα είναι πάνω κάτω όπως την περιγράψαμε παραπάνω. Οι μεν φωνάζουν για τους δε. Και οι δυο συμφωνούν στο εξής θαυμαστό : Πως η άλλη πλευρά ΔΕΝ εργάζεται όπως πρέπει . Κάποιος είναι υπερβολικός. Κάποιος είναι άδικος. Κάποιος δε λέει όλη την αλήθεια.

Τα διάφορα τμήματα του ΧΑ δεν χωνεύουν κάποια άλλα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αυτό είναι πλέον, τόσο, μα τόσο ευδιάκριτο. Ποιοι δουλεύουν περισσότερο τελικά ; Ποιοι κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» και ποιοι λαμβάνουν τελικώς τα παράσημα ;
Η απάντηση , με παραδείγματα, λίαν προσεχώς Και βέβαια, θα υπάρξουν παραδείγματα( και ασκήσεις για το σπίτι ) σχετικά με τις εσωτερικές σχέσεις των δύο φορέων.

Συμπαθούν αλλήλους τα στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών ; Συμπαθούν αλλήλους τα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ; Και αν όχι γιατί ; Ποιες είναι οι διασημότερες λυκοφιλίες ; Ποιές είναι οι ειλικρινέστερες σχέσεις ; Για ποιο στέλεχος του Χρηματιστηρίου ακούγεται ότι αλλάζει ακόμα και τις ποδοσφαιρικές του πεποιθήσεις προκειμένου να είναι αρεστός στις εκάστοτε χρηματιστηριακές κυβερνήσεις;

Ποιο τμήμα του Χρηματιστηρίου παίρνει χρυσό μετάλιο στο «θάψιμο» ανωτέρων του ; Ποιοι νεο-ορισμένοι υπεύθυνοι τμημάτων την ψάχνουν τη δουλειά ; Και ποιοι δεν έχουν πάρει ακόμα είδηση ότι οι καιροί αλλάζουν ;


Δεν είναι κουτσομπολιό όλο αυτό που θα΄ρθει τις επόμενες μέρες. Κοινωνικό έργο είναι και ελπίζουμε να λάβουμε και τις ευχαριστίες των αρμοδίων αρχών . Διότι προσφέρουμε δωρεάν - αποδεδειγμένο - υλικό. Η επόμενη κίνηση είναι δικό τους θέμα. Εμείς απλά ενημερώνουμε.

Παρά τρίχα



Οι πρώτες επιστολές εταιρειών που τελούν υπό αναστολή έφτασαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το περιεχόμενο τους δεν έχει γίνει ακόμα απολύτως γνωστό , οι πρώτες ενδείξεις ωστόσο κάνουν λόγο για παράταση «ζωής» κάποιων από τις 24 εταιρείες. Η παράταση θα είναι σε πρώτη φάση εξάμηνη.

Στο αγρόκτημα του κυρίου Τζόουνς


« ...Δώδεκα φωνές ούρλιαζαν με μανία και ήταν όλες ίδιες. Τώρα ήταν ολοφάνερο τί είχε συμβεί στις φάτσες των γουρουνιών. Τα ζώα απ΄έξω κοιτούσαν πότε τα γουρούνια και πότε τους ανθρώπους , πότε τους ανθρώπους και πότε τα γουρούνια , ύστερα πάλι τα γουρούνια και πάλι τους ανθρώπους, αλλά ήταν αδύνατον να διακρίνουν ποιος ήταν ποιος...»

Τζώρτζ Οργουελ, Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη...

Σε Ωραία Ελένη εξελίσσεται η Forthnet, αφού οι Ισλανδοί( με τη βοήθεια Ελλήνων) αλλά και οι Ελληνες ( μόνοι τους) , διεκδικούν το μεγαλύτερο πακέτο τίτλων της.


Προς το παρόν στα σημεία ...δεν κερδίζει η Ιντρακομ, ίσως αυτός να είναι ο λόγος των συναντήσεων και συσκέψεων που προγραμματίστηκαν για το Σαββατοκύριακο. Εντός του οποίου θα επιστρέψουμε σε αυτόν τον Τηλεπικοινωνιακό «πόλεμο».

Thursday, October 06, 2005

Λαϊκόν και μακάβριον ευθυμογράφημα

« Η κλασική αγγλική οικονομολογική σχολή δέχεται ως συντελεστάς παραγωγής το Κεφάλαιον, την Εγγειον Ιδιοκτησίαν και την Εργασίαν.
Αργότερα, η Εγγειος Ιδιοκτησία υποβιβάστηκε σε φτωχή αδελφή του Κεφαλαίου. Η Κλοπή ανακηρύχτηκε ακόμα σε μορφήν Εργασίας. Ο δαιμόνιος Μarx σιωπά. Ωστόσο, απεχθανόταν το Lumpen Proletariat. Τώρα, ακόμη, οι Κομμουνισταί αμιλλώνται εις ηθικότηταν τις μισοπαρθένες των καλών αστικών οικογενειών.»

«... Εξάλλου, εκτιμώ αφάνταστα την πορνογραφία. Οποιος κολλάει στη λέξη, αποδεικνύει τη βλακία του. Ο έξυπνος αναγνώστης διαβάζει πίσω από τις λέξεις και ανάμεσα στις αράδες. ...
Επίσης, μες στο βιβλίο στρίμωξα λίγα γραμματικά και συντακτικά λάθη, για να σπάσω πλάκα με τους καθαρολόγους. Ολ΄ αυτά έμειναν στη θέση τους»


Ηλίας Πετρόπουλος, «Εγχειρίδιον του Καλού Κλέφτη»

ΥΣ/ Οσοι δεν το έχετε ξεφυλλίσει ήδη, ξεκινήστε το σήμερα...

Happy Birthday Mr President....

Αφησα κάτι για το τέλος. Στη θέση του γλυκου και σχετικά με τον αρραβώνα Μarfin - Omega.

Aν οι δυνάμεις του κακού δεν συνομωτήσουν και προχωρήσουμε σε γάμο, τον πρόεδρο μην τον αναζητήσετε στην Omega, στην Μarfin να τον ψάξετε.


Μανώλης Ξανθάκης ; ΄Η Ελευθέριος Χιλιαδάκης;


Ας ξημερώσει η μέρα και θα δούμε....

Δικαίωμα( και ποτέ πάσο)

« Το παιδί, το παιδί του άρχοντα, το παιδί του σακάτη, το παιδί του εργάτη, το παιδί του ζαβού , το παιδί του μάγου, το παιδί γεννιέται με εικοσιδύο δίπλες. Το ζήτημα είναι να ξεδιπλωθούν. Τότε η ζωή του ανθρώπου είναι τέλεια ....»

Henri Michaux.



Oλοι έχουμε δικαίωμα στη γνώση και στην ευκαιρία. Με άλλα λόγια....

Οι Γερμανοί ξανάρχονται ; Μπα...

Μετά τους «Αγγλους», «Γάλλους», «Πορτογάλους» της περίπτωσης της Omega Bank, ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με τους Γερμανούς. Κάποιοι επιμένουν να διαρρέουν ότι αυτοί είναι οι αγοραστές του 6,5% του ΔΟΛ . Που σήμερα άλλαξε χέρια.

Οι Γερμανοί είναι παλαιότερη ιστορία. Χωρίς εξέλιξη όμως. Ακούστηκαν, δοξάστηκαν, τίποτα δεν έγινε εντέλει... Ξαφνικά κάποιοι λένε ότι εμφανίστηκαν με αγορά του 6,5% του κεφαλαίου του Συγκροτήματος.

Υπάρχουν και οι λάτρεις του 2004 που επιμένουν πως πίσω από το 6,5% κρύβεται η σιδηρά κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η οποία θέλει να καταστήσει σαφή την είσοδό της στα ΜΜΕ. Και το έχει αρχίσει ήδη..


Κανένα από τα δύο σενάρια δεν με καλύπτει σ΄ αυτή τη φάση. Περιμένω την επόμενη για να τοποθετηθώ. Μέχρι τότε, έχετε το νου σας στην πορεία του χαρτιού.

Ονομα και εξυπηρέτηση...

Υπάρχει ελπίς ; Μάλλον. Ευτυχή κατάληξη θα έχει μάλλον το σχέδιο «διάσωσης» της Ράδιο - Κορασίδης.

Εάν χρειαστεί τελικά, θα ευχαριστήσουμε την Ernst & Young που έχει αναλάβει την εκπόνησή του.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μερική μετοχοποίηση χρεών και μερική διαγραφή χρεών και βρίσκεται στην τελική φάση έγκρισής του από τις τράπεζες. Κανείς δεν εύχεται το αντίθετο...

Οφου.....

Πουλιάδης και PC Systems σε επιτήρηση απο αύριο . Το θέμα τώρα είναι τί άλλο έπεται. Οι διαγραφές κάποιων μετοχών είναι γεγονός. Αναρωτηθείτε αν έχετε καμμια από αυτές στο καλάθι σας.


Το σοκ δεν το γλυτώνετε μάλλον, εκτός αν πέσετε σε περίπτωση που «σωθεί» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ρωτήστε τους αρμοδίους με σθένος !

Το σήριαλ έληξε.. Happy End !

Ωρα Ελλάδος, περίπου 22.00. Πριν περίπου 24 ώρες αναρωτιόμουν εάν η Μarfin αφήσει περιθώριο σε Αγγλους , Γάλλους, Πορτογάλους για την Omega Bank


Πολύ διαβούλευση έπεσε, πόκερ σκληρό με λίγα λόγια. Τελικά, από όλους τους μνηστήρες, το φλος το έκανε η Μarfin , έτσι μαθαίνω. Θέμα ωρών(;) οι χαρωπές ανακοινώσεις εκατέρωθεν.

Η καλύτερη λύση και για τους δύο , έτσι λέει η κοινή λογική. Στην οποία εγώ υποκλίνομαι.

Wednesday, October 05, 2005

H Oδύσσεια ( επί της γης)

Aυτή την ώρα, τα κινητά έχουν πάρει φωτιά. Οι ενδιαφερόμενοι ...τηρούν σιγή ιχθύος, οι φήμες και οι πληροφορίες πολλές, ο καθένας έχει μία ιστορία να διηγηθεί.

Οι διαπραγματεύσεις καλά κρατούν. Το ίδιο και οι αντοχές των εκπροσώπων όλων των ενδιαφερομένων πλευρών.

Στο ρόλο της Πηνελόπης , ας λάβουμε την ποιητική άδεια να το πούμε έτσι, η Omega Bank. Στο ρόλο των μνηστήρων : Γαλλικό Ταμιευτήριο, Μarfin και Αspis Bank

Εως τα ξημερώματα της 6ης Οκτωβρίου ,όλα δείχνουν πως η συμφωνία θα έχει κλείσει. . Και το θέμα είναι ποιος μνηστήρας θα λάβει το «χρίσμα» του Οδυσσέα. Θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιον άλλον η Μarfin?

Tuesday, October 04, 2005

I ΄m singing in the rain....

Από πότε έχετε να ρίξετε μία ματιά στο χαρτοφυλάκιό σας ; Το παρακολουθείτε και το ανανεώνετε τακτικά ;
Το έχετε αφήσει στα μαγικά χέρια κάποιου επαγγελματία ; Στον οποίο έχετε εμπιστοσύνη γιατί « είναι πολύ καλός στη δουλειά του, γνωστός και ικανός»( αυτό ισχύει συνήθως στις μεγαλουπόλεις) ή διότι « είναι μπατζανάκης του συναδέλφου μου στη δουλειά » ή « ο αδελφός του πεθερού της νύφης της γυναίκας μου ασχολείται τώρα τελευταία με τα χρηματιστηριακά. Με έβαλε στο παιχνίδι, ξέρει από πρώτο χέρι κάποια καλά χαρτιά » ( αυτό ισχύει συνήθως για όλες τις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις /κωμοπόλεις/χωριά).


Ωραία. Είτε μόνοι σας, είτε μέσω συγγενών έχετε ένα χαρτοφυλάκιο. Τρέμω στη σκέψη του τί μπορεί να περιέχει αυτό το καλάθι....

Ομως, ας αφήσουμε τα παλιά και ας έρθουμε στο τώρα. Γνωρίζετε ότι είναι απολύτως ισχυρό το ενδεχόμενο να διαγραφούν δια παντός κάποιες μετοχές από το Χρηματιστήριο ; Με απόφαση των αρμοδίων αρχών ;

Οπως επίσης, ξέρετε ότι μετά τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων α΄εξαμήνου, υπάρχει μπροστά μας ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής σε επιτήρηση - αναστολή κάποιων τίτλων ;

Εχετε ρωτήσει αυτούς με τους οποίους συνεργάζεστε για τα παραπάνω ; Σας έχουν ενημερώσει ότι το καθεστώς διαπραγμάτευσης όλων των αξιών αλλάζει από τον τελευταίο μήνα του έτους ; Και οι τίτλοι μπαίνουν σε νέες κατηγορίες ; Με διαφορετικό ωράριο η κάθε κατηγορία ; Τα ξέρετε όλα αυτά ; Εχετε γνώση για το πού θα «ψάχνετε» το χαρτοφυλάκιό σας κάθε μέρα ; Σε ποια κατηγορία ;

Ασχοληθείτε όσο είναι καιρός μ΄ αυτό. Μετά θα ρωτάτε και απάντηση δε θα παίρνετε. Θα έχουν πάει βόλτα( αναστολή) οι μετοχές σας και εσείς θα αναρωτιέστε γιατί δεν είδατε να κινούνται πολύ στην τάδε( έστω, δείνα ) συνεδρίαση.

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ. Γιατί μετά θα είναι αργά για απορίες και σιχτιρίσματα( σε περίπτωση πού. Λέμε τώρα).

Ψυχραιμία. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

Ρωτώντας πας στην πόλη

Ο μήνας που ξεκίνησε, δεν είναι ο Οκτώβριος. Είναι ο μήνας των δικών. Των χρηματιστηριακών δικών.

Ολοι σχεδόν παραπέμπονται: Χρηματιστές, μέλη προηγουμένων Διοικήσεων των εποπτικών αρχών της Κεφαλαιαγοράς, εισηγμένοι επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών.

Δεν ξέρω, είναι καλό αυτό ; Σίγουρα κάποιοι έφταιξαν, σίγουρα κάποιοι πρέπει να «πληρώσουν».

Ξεκινάμε όμως, ούτως ή άλλως, λάθος. Με χρονική καθυστέρηση. Μηνών έως ετών . Τα χρηματιστηριακά θέματα είναι τόσο πολύπλοκα, τόσο ειδικά, τόσο τεχνικά. Πόσοι τα γνωρίζουν επαρκώς ; Πόσοι μπορούν να αντιληφθούν ένα χρηματιστηριακό γεγονός με ευκολία ; Σε όλες του τις διαστάσεις ;

Σε λίγες μέρες , αρχίζουν - ή συνεχίζονται - δίκες. Χρηματιστηριακών υποθέσεων. Εάν κάποιοι τιμωρηθούν, οι επενδυτές θα λάβουν κάτι ; Πέραν της ικανοποίησης, εάν αυτή θεωρείται δεδομένη ;

Πόσο θα διαρκέσουν αυτές οι εξελίξεις ; Πού θα καταλήξουν ; Πού θα στηριχθούν ; Ποιους θα ικανοποιήσουν ;

Γι΄ αυτό «φωνάζω» αγαπητοί μου . Για να είστε εκ των προτέρω ενημερωμένοι . Και καλυμένοι. Γνωρίζετε τί δικαιούστε να απαιτείτε από κάθε μέλος του ΧΑ με το οποίο συνεργάζεστε ; Γνωρίζετε τί δικαιούστε να ζητάτε ; Γνωρίζετε τί υποχρεούστε να ρωτάτε ; Και κάθε πότε ;
Γνωρίζετε ποιές είναι οι υποχρεώσεις μίας χρηματιστηριακής εταιρείας απέναντί σας ; Χωρίς να σας κάνουν χάρη, χωρίς να χρειαστεί να φωνάξετε ή να συγχυστείτε.

Τα ξέρετε όλα αυτά ; Τα εφαρμόζετε ήδη; Εχετε απορίες ή κενά ;Περιμένω.

Σ΄ευχαριστώ για όλα ...

« Φαίνεται πως το ένστικτο του γραφιά μέσα μου και του μανιακού πολέμιου της προχειρότητας μ΄έχουν μονοχνοτίσει. Φέρτε μου το Θεό, θα συνεννοηθώ αμέσως. Με τους ανθρώπους είναι δύσκολο ».
Oδυσσέας Ελύτης, «Τα δημόσια και τα ιδιωτικά»


Γιατί άραγε δε συνεννούμαστε με την πρώτη ; Γιατί χρειάζονται «πόλεμοι» και «ίντριγκες» μέχρι να καρπωθεί ο καθένας το δίκιο του; Μάλλον, γιατί όλοι κάτι θέλουν.
Οι «δυνατοί» θέλουν να παραμείνουν ό,τι νομίζουν ότι είναι, οι «αδύναμοι» επιχειρούν διακαώς να βρεθούν στην αντίπερα όχθη. Υπονομεύοντας , αν χρειαστεί, τους...άλλους. Τους «δυνατούς»...


Τελικά, όλοι στην ίδια όχθη απλώνουμε τα πόδια μας. Οσο νωρίτερα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα.. Δυνατοί και μη , όλοι στο ίδιο πιάτο σκύβουμε κάποια στιγμή για να φάμε.. Το θέμα είναι πότε το καταφέρνει ο καθένας μας.


Εχουμε μπερδέψει την έννοια του φιλότιμου ( πολύτιμε φίλε μου , εσύ που ξέρεις ότι απευθύνομαι σε σένα, μου το λες χρόνια τώρα, κοντεύω να το καταλάβω) , τί θα πει μπέσα, τί θα πει «κρατάω το λόγο μου».
Παλεύουμε όλοι σαν τρελοί, φταίει και η καθημερινότητα φίλε μου , άλλα τα χρόνια σου άλλα τα δικά μας. Η ζούγκλα τώρα έχει θεριέψει, τα δέντρα ψήλωσαν κι΄άλλο, δεν έχουμε περιθώριο για άραγμα. Για ένα τσιγάρο με την ησυχία μας. Για μία βόλτα χωρίς άγχος, για ένα όνειρο παραπάνω πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι.


Εχει και τα καλά της η εποχή μας, δε λέω. Σε σχέση με τη δική σου. Είναι πιο εύκολα όλα τώρα, είναι περισσότερες οι προσβάσεις, είναι περισσότερα τα ερεθίσματα, είναι σαφώς περισσότερες οι ευκαιρίες. Είναι και μεγαλύτερη η κούραση όμως.
Τελικά, έρχεται η ισοφάριση. Τα κακά του σήμερα περίπου ισοφαρίζουν τα κακά του τότε.


Και ο καθένας πορεύεται όπως μπορεί. ΄Η μάλλον, όπως θέλει. Γιατί όπως λες, καλέ μου φίλε, δεν υπάρχει δε μπορώ. Οχι σ΄αυτή τη ζωή τουλάχιστον.

Και έρχομαι σε σας. Σε μας. Τους επενδυτές. Δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει μόνο δε θέλω. Δε χρειάζεται κάθε ...editorial , να κρύβει μία είδηση. Ορεξη να έχετε, ειδήσεις πολλές θα έρθουν απο δω.

Ηθελα να ολοκληρώσω τις συστάσεις μου. Να με γνωρίσετε καλύτερα. Ελπίζω κάτι να κατάφερα.

Monday, October 03, 2005

Eρχεται βροχή, έρχεται μπόρα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αγρίεψε ! Ηip Hip Hurray !! Και αποφάσισε να γίνει αυστηρή με όσους ήσαν «αμελείς» στο άμεσο παρελθόν. Τιμωρήθηκε η Σίδμα, πρόσφατη εισαγωγή στη Σοφοκλέους, τιμωρήθηκε και η EFG Eurobank Finance ΑΕΠΕΥ. Ο κύριος ανάδοχος ( νονός δηλαδή !) του εγχειρήματος.


Αργησε να καταλήξει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πέρασαν λίγες εβδομάδες με συνεχείς αναβολές συζήτησης του θέματος. Τελικά, ακούστηκαν φωνές( σχεδόν πανταχόθεν) και αι αρμόδιαι αρχαί έλαβαν απόφαση.

Σκέφτονται να το συνεχίσουν. Στη βράση κολλάει το σίδερο άλλωστε, ο σοφός λαός μας το λέει. Και δυστυχώς έχουν υλικό. Ανάλογης περιπτωσης. Πρόσφατης εισαγωγής δηλαδή. Για να μην το κουράζετε το μυαλό σας - άλλωστε εδώ προσφέρουμε ξεκούραση πνεύματος και δωρεάν πληροφορίες - στη «Μοτοδυναμική» αναφέρομαι. Για ρωτήστε. Για ψάξτε. Για δέστε. Καλά τα λέω ή τελώ εν συγχύσει ;

 
hit counter script