Monday, October 17, 2005

Quod erat demonstrandum

Τί ακριβώς καταλάβατε αγαπητοί ; Μία αγορά όπως την ονειρεύεστε ; Οπως θα τη θέλατε ; Δηλαδή πώς ;


Εχουμε και λέμε : Μικρές επιχειρήσεις, αμφισβητούμενης κερδοφορίας, απολύτως αμφισβητούμενων προοπτικών. Πλην όμως, εταιρείες ... «φιλόδοξες».

Που μεταξύ άλλων θέλουν να γίνουν εισηγμένες. Χωρίς να πληρούν κανένα πραγματικό κριτήριο. Γιατί άραγε θέλουν να εισαχθούν ; Για να εισπράξουν ζεστά και εύκολα κεφάλαια;

Κάπως έτσι το κατάλαβαν μερικοί. Μας συγχωρείτε για την αγένεια, αλλά κούνια που τους κούναγε. Δεν είπε αυτό ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου πριν 2-3 μέρες. Αλλα είπε, αλλά ποιος τον κατάλαβε είναι το θέμα.

Κάποια στιγμή στο μέλλον, να δούμε πόσοι θα είμαστε ενεργοί σύμμαχοί σας ως τότε, θα «εξετασθεί» ( όρος γενικός, ελάχιστα υποσχόμενος) η δημιουργία μίας unregulated αγοράς. Η οποία δεν είναι ακριβώς αυτό που κάποιοι ονειρεύονται: Δεν είναι αγοραξεφραγοαμπελι.

Παρακαλούμε πολύ, κρατείστε χαμηλούς τους τόνους. Εάν καταλάβαμε καλά, η δήλωση αυτή του προέδρου του Χρηματιστηρίου έκανε κάθε έναν από σας, κάθε ατομική επιχείρηση, κάθε φιλόδοξο πολίτη, να ονειρεύεται εισαγωγή στο Χρηματιστήριο.
Ναι, αλλά μετά θα φωνάζουμε για τα αίσχη που συντελούνται στη χρηματιστηριακή αγορά...

Εεεεε, ένας - ένας. Μπείτε σε ιστοσελίδες, ρωτήστε όσους εμπιστεύεστε, μάθετε τί ακριβώς σημαίνει unregulated market σε άλλες αγορές που ήδη ισχύει.

Και μετά, θα συμφωνήσετε μαζί μας. Πως θέλει πολύ διάβασμα και μελέτη μία τέτοια συζήτηση.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

12:28 AM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script