Thursday, October 20, 2005

To μυστικό κρύβεται στο αλουμινόχαρτο...

Εμείς τουλάχιστον, αν και άρρενες φτιάχνουμε και κανα φαί. Γιατί είμαστε μερακλήδες. Και γιατί δε θέλουμε να πάθουμε σκορβούτο.
Εσείς κυρίες , ανάβετε το φούρνο σας ποτέ, ή τον έχει φάει η σκόνη;

Προ ολίγου φουρνίσαμε γαύρο. Και επειδή περιμένουμε κάτι εξελίξεις από το εξωτερικό, και επειδή με τη συγκεκριμένη χώρα έχουμε 2 ώρες διαφορά, και επειδή δεν προβλέπεται να πάμε για όνειρα γλυκά άμεσα( αν και τόσο πολύ το θέλουμε), είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας και τη σημερινή συνταγή.

Γαύρος λαδορίγανη( στο φούρνο- αυτό το τονίζουμε για τις εντελώς άσχετες κυρίες)
- Πλένουμε το γαύρο. Πολύ καλά όμως. Οταν λέμε πλένουμε το γαύρο, δεν εννοούμε «ανοίγω τη βρύση, βάζω από κάτω το ψάρι κι΄όξω απ΄την πόρτα». Εννοούμε « βγάζω εντεράκι, κόβω κεφαλάκι, βάζω ψάρια σε λεκάνη, αλλάζω τουλάχιστον τρις το νερό της λεκάνης».
- Σκουπίζω το γαύρο με χαρτί κουζίνας. Δεν τον πετάω έτσι μουσκεμα στο ταψί. Αφού τον σκουπίσω με χαρτί κουζίνας τον τοποθετώ στο ταψί.
- Τί έχω τώρα ; Εχω ένα ταψί και μέσα τον πολύ καλά καθαρισμένο γαύρο. Θαυμάσια. Αλάτι+Πιπέρι( εδώ τα γούστα παίζουν, κάντε ό,τι σας φωτίσει ο Θεός).
- Ρίγανη!! ( εξού και το «γαύρος λαδορίγανη») . Πασπαλίζουμε σχολαστικά και παντού.
- Λαδάκι. Δεν κάνουμε τσιγγουνιές εδώ. Ούτε όμως το πνίγουμε. Καλό είναι να υπάρχει λαδάκι γιατί στο μέσο του ψησίματος εξαντλείται μεγάλος μέρος αυτού.
- Νεράκι. 1,5 ποτήρι του νερού.
- Λεμόνι. Ενα λεμονάκι το θέλει.
- Με χέρια ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ανακατεύω λίγο την ιστορία στο ταψί. Να πάνε όλα τα υλικά παντού( Υπενθυμίζουμε: Απευθυνόμαστε σε εντελώς αρχάριους).
- Στο μεταξύ τί έχω φροντίσει να κάνω;;; Ε;;;; Να προθερμάνω φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο πρόγραμμα «αέρας».
- Τοποθετώ ταψί στο φούρνο. Ελέγχω την κατάσταση. Περίπου πάνω στο μισάωρο προσθέτω λίγο νεράκι( θα το δείτε, το θέλει). Πάνω στα 35- 40 λεπτά ΣΚΕΠΑΖΩ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ.
- Γιατί αν δεν το κάνω, αυτό που θα φάω δε θα είναι γαύρος αλλά λάστιχο. Εάν έχετε φούρνο της πυρκαγιάς , μία ωρα γεμάτη θα τη χρειαστείτε. Εάν έχετε καλό μηχάνημα, στα 50 λεπτά αρχίστε να την ψάχνετε τη δουλειά.
- Ελέγχετε αν είναι ΟΚ ( ΟΚ= ξεροψημένος έξω, μαλακός μέσα).
- Είστε έτοιμες. Καλή σας όρεξη!!

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ωπα! Σωστοοοος. Δώσε κι΄αλλη συνταγή.

Τίποτα με κρέας ;
Για ψυχολογικούς λόγους δεν τον πολυτρώω το γαύρο :-)

12:29 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Εγώ πάλι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα θαλάσσια όντα. Ούτε καν με το γαύρο. Το αντίθετο. :-))))

Δύο ερωτήσεις αγαπητέ Θέμη

α) Ξέρεις τίποτα για Alsinco ; Τί γίνεται μ΄αυτό το χαρτί ;
β) Μήπως... λέω μήπως, έχεις καμμία συνταγή για μπεσαμέλ;

Και κάτι ακόμα: Μπορώ να έρθω σε επαφή μαζί σου; Να γνωριστούμε; Η απαγορεύεται; :-))))

12:35 AM

 
Blogger Τhemis said...

Alex,

Φυσικά και έχουμε διάφορες κρεατοσυνταγές. Υπάρχει καμμιά προτίμηση; ΄Η να φερθούμε αυθόρμητα; Και να ξεκινήσουμε με ό,τι νομίζουμε; :-)

ΥΣ/ Κι΄εμείς είχαμε κάτι ψυχολογικά και κάτι φοβίες. Μόνο αν έρθεις αντιμέτωπος με αυτές τις ξεπερνάς...

12:40 AM

 
Blogger Τhemis said...

Αγαπητή Γιώτα,

Καλά κάνεις και αγαπάς και τα θαλάσσια ζωάκια. Keep on :-)

α) Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στα συνεχή νέα υψηλά που καταγράφει; Η μοναδική επίσημη ενημέρωση από πλευράς εταιρείας που έχει πέσει στην αντίληψή μας είναι ότι ...άλλαξε ο υπεύθυνος ενημέρωσης μετόχων ! Δε φανταζόμαστε να είναι αυτός ο λόγος, θα αναζήτήσουμε πιθανά αίτια και θα σε ενημερώσουμε.

β) Δε θέλω να το παινευτώ, αλλά η μπεσαμέλ είναι πις οφ κεικ για μένα.. Πώς τη θέλεις ; Σφιχτή ή πιο ρευστή; Απαλή ή δυνατή ; Λέγε γούστα και θα λάβεις συνταγή

Αγαπητή Γιώτα... Και τώρα αυτό δεν κάνεις ; Δεν έρχεσαι σε επαφή μαζί μου ; Αυτού του είδους η επαφή δεν είναι πιο ενδιαφέρουσα; Ας εξαντλήσουμε τη φαντασία μας πρώτα αγαπητή Γιώτα..

12:58 AM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script