Sunday, October 30, 2005

Felicita !!! Eυτυχία !!!

Βρε να πάρει η ευχή. Ξέρετε τί συμβαίνει με μας; Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μπορούμε. Φταίει η μοίρα μας; Φταίει το ριζικό μας; Φταίει το κεφαλάκι μας που δεν το αφήνουμε σε χλωρό κλαρί;

Πριν λίγη ώρα φτιάχναμε το πρόγραμμα εβδομάδος( παρακάτω) και μετά ήμασταν έτοιμοι να πάμε να φτιάξουμε μία θαυμάσια μακαρονάδα για dinner( διαθέτουμε άφθονες δοκιμασμένες συνταγές για pasta).
Μας έβαλε ο διάολος και κάναμε βόλτα σε διάφορες ιστοσελίδες. Τί το θέλαμε; Μπήκαμε και στην ιστοσελίδα του πρώην ΣΕΙΣΕΤ(πάντως με το www.seiset.gr μπήκαμε) και νυν Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών ή κάπως έτσι( ξέρετε , ενώθηκαν οι δύο φορείς εισηγμένων).
Τέλος πάντων, μπήκαμε εκεί, και διαβάσαμε διάφορα, μεταξύ αυτών και την εισαγωγική ομιλία του κ. Παναγιώτη Δράκου, προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης, σε μία ημερίδα που πρόσφατα οργανώθηκε μπλα μπλα μπλα, μη σας κουράζουμε τώρα, για την Εταιρική Διακυβέρνηση τέλος πάντων. Αγνοούμε - στην παρούσα φάση- την Εταιρική Διακυβέρνηση. Ρίξαμε μία ματιά στην εισαγωγική αυτή ομιλία του κ. Π. Δράκου.

Μετά τα καλωσορίσματα κτλ, λέει ο κ. Π.Δ. « Δε θα΄θελα όμως να κλείσω την εισαγωγή μου χωρίς να προσθέσω ακόμα μερικές αλήθειες που συχνά ξεχνιούνται και ιδιαίτερα από τους επόπτες...Επίσης, κρίνω σκόπιμο να πούμε όλοι μαζί στις εποπτικές αρχές...».
Και ακολουθούν τα σημεία -κλειδιά, σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Δράκο. ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ!

Ακυρη η μακαρονάδα( μαμά, αύριο που θα έρθεις επίσκεψη, φέρε ό,τι φαγώσιμο έχεις ευχαρίστηση...), θα παραθέσουμε τα σημεία του κ. Δράκου και στην παρένθεση θα σχολιάσουμε. Δικαιούμαστε, όχι;

- Χρειάζεται καλύτερη εποπτεία, όχι περισσότερη( Εμμμ...μμμ... πολύ γενικό αυτό, μάλλον κι΄εσείς δεν έχετε κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σας. Εκτός αν θεωρείτε πλημμελή την παρούσα εποπτεία που ασκείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μόνο εκεί πάει το μυαλό μας. Αυτό εννοείτε; Κάντε το λιανά πληζ. Γιατί εμείς νομίζαμε ότι έχετε άριστες σχέσεις με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Και έτσι και γιουβέτσι- που λέει ο φτωχός λαός- δε γίνεται).

- Η εποπτεία θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση ( Ντοοιιιινγκ! Επεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας! Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι κύριε πρόεδρε της Εκτελεστικής Επιτροπής.)

- Ολοι οι νόμοι και οι κανόνες πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης! ( Το θαυμαστικό είναι του κ. Δράκου, όχι δικό μας. Να κάνετε μία εισήγηση στα αρμόδια όργανα. Να γίνουν και οι νόμοι γιαούρτια)

- Οι διοικούντες τις εταιρίες είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου, σαν όλους τους άλλους ανθρώπους ! (και αυτό το θαυμαστικό ΔΕΝ ανήκει σε μας. Συμφωνούμε κ. Δράκο, εμείς σχολιάζουμε όσους παύουν να είναι αθώοι. Με αποδείξεις βεβαίως βεβαίως... Αλλά και μετά, ανθρώπους τους θεωρούμε, τί εννοείτε;;;)


- Οι καταναλωτές και οι επενδυτές δεν είναι αδιαμόρφωτα μικρά παιδάκια( Και να θέλαμε κύριε Δράκο, εμείς οι καταναλωτές και επενδυτές να είμαστε μικρά παιδάκια, χάσαμε. Χάσαμε μία «εφηβεία», μέσα στο χαμό του Χρηματιστηρίου. Ωριμάσαμε πριν από την ώρα μας κ. Δράκο ! Τώρα μας θυμηθήκατε;)

- Στις επιχειρήσεις και στις αγορές που εξυπηρετούν, υπάρχουν και τα σκαμπανεβάσματα( και στην ψυχολογία μας επίσης, αλλά δεν το κάνουμε θέμα).

- Το κόστος πάντε κυλίεται μέχρι τον τελικό αγοραστή προϊόντων και υπηρεσιών. Δεν μπορεί να μείνει στάσιμο με οποιαδήποτε διάταξη! ( Τώρα, εσείς κάτι έχετε στο νου σας που εμείς αγνοούμε. Συνειδητά ή όχι. Δεν σας πιάνουμε. Παρά το θαυμαστικό!!)

- Οι όποιες προσθήκες στο εποπτικό βάρος πρέπει απαραιτήτως να σταθμίζονται και από πλευράς κόστους και ωφέλειας( αει στο καλό, τώρα μας πήγατε χρόνια πίσω. Είχα κάνει στο Πανεπιστήμιο μία εργασία με θέμα Mαρξ vs Μ. Βέμπερ, είχα λάβει 10 παρακαλώ . Το ένα από τα τεσσερα δεκάρια μου. Θα την αναζητήσω, διότι τη φυλάω, και θα απαντήσω με ατάκα σχετική. Αλλιώς δε μου΄ρχεται ανάλογη απάντηση).

Να΄μαστε καλά και να έχουμε κέφια σαν τα σημερινά πάντα! Πώς αλλιώς να κλείσουμε τούτο το post;

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script