Monday, October 24, 2005

Πώς πέρασε ένας χρόνος

Κύριε πρόεδρε του ΧΑ,

Κύριε Καπράλο,

Αποφασίσαμε να σας γράψουμε με (ωραιότατη) αφορμή τα αυριανά σας γενέθλια. Τα χρηματιστηριακά.
Δε μας γνωρίζετε, δεν σας γνωρίζουμε και κατά πώς φαίνεται, το πράγμα θα μείνει ως έχει. Τούτο εδώ το blog δημιουργήθηκε προ ολίγων εβδομάδων, με ένα και μοναδικό σκοπό: Την προσωπική ικανοποίηση του υπογράφοντος. Δε θέλουμε κάτι απο σας, δεν μας απασχολεί η μελλοντική διαφήμιση, το μεράκι, τις γνώσεις και την όρεξή μας καταθέτουμε όλοι εμείς εδώ. Γιατι κάτι ξέρουμε, κάτι έχουμε πάρει είδηση, κάτι επιθυμούμε να μοιραστούμε με τους «αναγνώστες μας».
Οι οποίοι, τί έκπληξη, είναι ήδη αρκετοί. Πολλοί για τη δική μας απαισιόδοξη σκέψη. «Αναγνώστες» που επίσης δεν ξέρουμε, δε θα τους γνωρίσουμε εκτός απροόπτου, σκοπεύουμε όμως να τους προσέξουμε όσο καιρό μας «διαβάζουν».

Για το όραμα σας και την υλοποίηση αυτού θα μιλήσετε αύριο κύριε πρόεδρε, έτσι δεν είναι; Ετσι δε λέει η πρόσκληση; Καλά θα κάνετε. Εμείς τώρα, μαζέψαμε επιθυμίες/απορίες/τσαντίλες και ερωτήματα επενδυτών και λέμε να σας τα μεταφέρουμε. Ως δώρο για τα «γενέθλιά» σας.

Λοιπόν κ. πρόεδρε:

- Το νου σας στους επενδυτές. Και όταν εμείς λέμε επενδυτές, εννοούμε τους Ελληνες. Διότι ωραίοι οι ξένοι, λεβέντες αναμφισβήτητα, αλλά όπως έχουμε καταλάβει τη Σοφοκλέους την αλωνίζουν όποτε τους καπνίσει. Πώς θα βοηθήσετε τους Ελληνες; Πολύ απλο κύριε πρόεδρε. Καταρχάς με ενημέρωση. Συνεχή και έγκυρη. Για ό,τι συμβαίνει, για ό,τι αλλάζει. Κατά δεύτερον με προστασία. Απέναντι στους «άλλους», όποιοι κι΄αν είναι αυτοί.
- Συνεχίστε να είστε πεισματάρης. Απέναντι σε όλους. Αρχες της Κεφαλαιαγοράς, της ΕΧΑΕ, συμφέροντα εισηγμένων, παντού. Καλο είναι αυτό. Οσον αφορά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το ΧΑ δείχνει να κερδίζει στα σημεία ως τώρα. Ισως γιατί τα στελέχη σας είναι ικανότερα, ίσως γιατί τα στελέχη της Επιτροπής είναι λιγότερο ικανά, ίσως γιατί απλά είστε τυχερός κ. πρόεδρε. Ο,τι και να ισχύει, καλό για όλους είναι.
- Βάλτε λίγο φρένο στις εξωτερικές σας συμμαχίες. ΟΚ, συμφωνούμε με Κύπρο και με Τελ Αβιβ , αλλά μην το πάτε παραπέρα, σε ευρωπαϊκές αγορές. Μην «πιέζετε» απο τώρα άλλου είδους ευρωπαϊκές συμμαχίες. Αφού δεν μας παίρνει ακόμα. Μη μπούμε κάτω από ξένες φτερούγες πριν την ώρα μας. Εντάξει κ. πρόεδρε ;
- Ναι εντάξει, το καταλάβαμε. Είστε επικοινωνιακός τύπος. Καλά κάνετε βρε αδελφέ, εμείς θα σας σταματήσουμε; Οχι δα. Ομως, είναι δυνατόν να σας αγαπάνε όλοι ; Είναι δυνατόν να τους αγαπάτε όλους ; Οχι κ. πρόεδρε, σε καμμία περίπτωση. Τουλάχιστον αυτό το ξέρετε, όχι;;;
- Τί ;;; Πώςςςς;;;;;;; Τα στελέχη σας είναι όλα «διαμάντια»; Σοβαρά;; Σωπάτε καλέ.. Ούτε στην «Πολυάννα» δε συνέβησαν αυτά, ούτε καν στον «Μικρό Πρίγκηπα», δεν περιμένετε βέβαια να συμβούν κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας σας .Ολοι οι συνεργάτες σας είναι το ίδιο αξιόπιστοι; Το ίδιο ικανοί; Το ίδιο εργατικοί; Ααααχ κύριε πρόεδρε, μας κολάζετε...
- Για να πούμε τηναλήθεια, ξέρετε τί νομίζουμε ότι ισχύει με σας; Λαμβανοντας υπόψη και την προηγούμενη θέση σας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ασχολείστε με το εξής «sport»: Ακούτε το Χ στέλεχός σας να «θάβει» το Ψ στέλεχός σας( σχεδόν κάθε μέρα δεν συμβαίνει αυτό κ. πρόεδρε;) , δεν επηρεάζεστε 100% μεν , αλλά σας αρέσει να συγκεντρώνετε γνώμες/υλικό / απόψεις δε. Ως εδώ καλά, εμείς μαζί σας είμαστε. Ομως ελπίζουμε πως στη συνέχεια, έστω και μέσα σας, διαχωρίζετε τα «καρφιά», τους «οσφυοκάμπτες», τους «γραφικούς», τους «αδιστακτους».
- Δεν σας έχει περάσει- ελπίζουμε- απο το μυαλό ότι όλοι οι εργαζόμενοι /στελέχη είναι ειλικρινείς- ντόμπροι- αληθινοί και αλτρουιστές; Θα μας στενοχωρήσετε κύριε πρόεδρε...

Συμπέρασμα. Ως τωρα απλώς σας παρακολουθούσαμε. Και πολλές φορές σας χαρήκαμε κ. Καπράλο, για να πουμε και του στραβού το δίκιο. Απο δω και πέρα θα σας προσέχουμε περισσότερο . Κι΄εσάς και τα στελέχη σας. Γιατί κάποια αδικούνται - δεν τους έμαθε η μαμά τους να πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος - και κάποια άλλα κακώς έχουν βήμα ακόμα. Με τον ένα ή άλλο τρόπο θα σας λέμε τη γνώμη μας. Κι΄εσείς, ως μόνο αρμόδιος , θα αποφασίζετε.

Χρόνια Πολλά κ. πρόεδρε. Εκ βάθους καρδίας...

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Μίλα ρε χρυσόστομε!! Οποιος και να΄σαι και αφου θες να μη σε γνωρίσουμε , πάσο εμείς.
Πες τους ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, ότι εκτρέφουν κάτι χέστες και κάτι ανικανους άσχετους εκεί μέσα. Και τους χρυσοπληρώνουν γαμώτο !
Βγάλε ονοματα ρε Θέμη! Ακόμα κι΄αν τσαντίσεις τα προβατάκια, θα σε ευγνωμονούν οιάλλοι, αυτοί που η μαμά τους..πώς το είπες, μέσα είσαι.

Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ας το πάρουν χαμπάρι. Ούτε μπούφος είναι ο Καπράλος. Να ξεχάσουν ότι ήξεραν και να πάνε σπιτάκι τους οι άχρηστοι. Θέλει να τους πληρώνει ο Καπράλος;

1:45 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Kαλημέρα Θέμη,


Σε έχω αφήσει απο το σχόλιο που έκανα στο άλλο post σου , αυτό με τη συνταγή του γαύρου.
Μου χρωστάς μία συνταγή, μου χρωστάς μία συνάντηση, ελπίζω να ξεπεράσεις τα ταμπου σου σύντομα...

Οσο για το post αυτό, δεν ξέρω τι γινεται μέσα στο Χρηματιστήριο, αλλά άν εχεις στοιχεία για κοπρόσκυλα και για γλυψιματίες ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ! Χαρη θα του κάνεις του Καπράλου, χάρη θα κάνεις και σε μας. Να ξέρουμε ποιους να βρίζουμε.

1:52 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Μερικά λαμόγια τα ξερω κι΄εγώ. Θες ονόματα Θέμη;
Ασχετοι που το παίζουν Θεοί. Και το Χρηματιστήριο τους τα σκάει χοντρά.
Οποτε θες σου στέλνω στοιχεία.
Γεια χαρά φίλε.

1:55 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Θέμη, τα πράγματα είναι απλά.
Ο Κ.Καπράλος - όπως και ο κ. Πιλάβιος- έχουν ντυθεί κακοί λύκοι ( τράπεζες ) για να φάνε τους επενδυτές.
Ας μην πουλούσαν οι χρηματιστές την περιουσία τους.
Είδατε να μπαίνει κανένα πρόστιμο σε τράπεζα για τα "εγκλήματα" που γίνονται ( ΒΛΕΠΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ).
Κατά τα άλλα η Σοφοκλέους "ξεκαθάρισε" απο τα λόμπι, αν και κάτι μας λεει ότι θα επανέλθουν.
Δηλαδή οι μεγάλοι μπορούν να εγκληματούν, αλλά όχι οι μικροί ;
Επειδή, όμως, είμαι εκ φύσεως καλοπροαίρετος - κάπως αλλιώς το λένε στην πιάτσα - περιμένω οι έλληνες επενδυτές να απαντήσουν στην πράξη. Με την άνοδο του 40,80,140 Σε εταιρείες πο το αξίζουν, όμως.

ο τρεχάλας

3:17 PM

 
Blogger Τhemis said...

anonymous,

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Κάπως έτσι μας λέει και μας η πιάτσα( πιθανολογούμε). Αλλά δεν μας πειράζει. Το θέμα είναι να «αφυπνίσουμε» και να « συμβουλέψουμε» κάποιους.
Συμφωνείς;

Περιμένουμε και άλλα σχόλια σου. Μας φάνηκες ενδιαφέρων...

1:36 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Θέμη , Καλησπέρα

Η ηλεκτρονική σου στήλη είναι ενδιαφέρουσα και έγραψα γιατί συμφωνώ λ. χ με τα όσα γράφεις γαι τους Έλληνες Επενδυτές.
Συμφωνώ επίσης με την "αφύπνιση".
Για να μην βλέπουμε, όμως, λευκές μύγες, ποιά είναι η άποψη σου για την απουσία αίθουσας στο χρηματιστήριο , αλλά και για την κατάργηση του Τ+3.
Για τα όσα γράφεις αναφορικά με τα εσωτερικά της ΕΧΑΕ, είναι επίσης ενδιαφέροντα γιατί ο κόσμος ( πλην αυτών που έχουν τα κονέ όπως λες ) νομίζει ότι όλα βαίνουν καλώς.
Επειδή, όμως , ο Βέγγος σε μια ταινία του φώναξε "ολέθριο λάθος του καπετάνιου, ξέχασε να λύσει το παλαμάρι" και βρίσκεται ακόμη στο Πασαλιμάνι αντί στην Νέα Υόρκη ),
πρέπει να συνεχίσεις να μας" ανοίγεις" τα μάτια.
Πριν ξυπνήσουμε ένα πρωϊ και η Σοφοκλέους βρεθεί χωρίς ξένους και Έλληνες.

Ο τρεχάλας




Ο τρεχάλας

5:58 PM

 
Blogger Τhemis said...

Aγαπητέ τρεχάλα,

Απουσία αίθουσας; Εδώ φίλε χάθηκε η ΕΧΑΕ( απο χρηματιστές και λοιπούς ενδιαφερόμενους), η αίθουσα θα με κάψει; Αστειευεσαι; Μας άρεσε όσο υπήρχε, ήταν έντονη η ζωή εκεί, βλέπαμε διάφορες νόστιμες φάτσες, διάφορες συνήθεις φατσες, κάτι κινιόταν ρε παιδί μου. Τώρα, μούχλα και σιωπή.
Οσον αφορά στην κατάργηση του Τ+3. Το Τ+3 μένει, εννοείς στην κατάργηση του συμψηφισμού αγοράς πώλησης μεταξύ Τ και Τ +3. Η γνώμη μου γι΄αυτό είναι ό,τι και για το Επικουρικο( άλλο τεράστιο θέμα αυτό): Ακόμα κι΄αν τυπικά υπάρχει μία δόση δίκιου της άλλης πλευράς( αυτής που δεν συμφωνώ) τόσο η χρονική περίοδος, όσο ο τρόπος και το δια ταύτα είναι λάθος.

Δηλαδή τί να δεχτώ; Οτι ο Πιλάβιος είναι εντάξει με όλες τις άλλες υποχρεώσεις του και του έμεινε η κατάργηση του συμψηφισμου για να πάρει το έπαθλο; Αν είναι δυνατόν;
Με πολύ πρόχειρη σκέψη μπορώ να σου αναφέρω τουλάχιστον 20 περιπτώσεις που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ...τρία πουλάκια.Την πάπια.
Δεν θέλω λοιπόν τώρα αίσθηση του καθήκοντος αυξημένη. Οχι όταν την άλλη μέρα μπορεί να κλείσουν καμμιά 20αρια εταιρείες. Οχι επειδή του κάπνισε του κ. Πιλάβιου και όποιου άλλου κυρίου.

12:09 AM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script