Sunday, October 09, 2005

Εναρξη σχολικής χρονιάς

«Yπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που εχουν πετύχει στη ζωή τους και έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Θεωρούν δε την ήττα, ακόμα και στο πλαίσιο του πιο ασήμαντου παιχνιδιού , σαν προσωπική προσβολή κατά της αυτοεκτίμησής τους.

Συνηθισμένοι να επιβάλλονται στη ζωή , χωρίς να υπολογίζουν κανέναν και τίποτα , και κακομαθημένοι από τις χειροπιαστές τους επιτυχίες, οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο βαθιά ποτισμένοι με την ιδέα της ανωτερότητάς τους που θεωρούν κάθε αντίσταση απο μέρους του αντιπάλου τους σαν ανεπίτρεπτη αντίδραση , που αγγίζει τα όρια της προσβολής του προσώπου τους».


Κυριακή απόγευμα, η ζωή σας δε θα πρέπει να είναι ποτέ μόνο Χρηματιστήριο, τζίρος, αρπαχτή, ευκαιρία. Ωραίο το sport αλλά πρέπει να ρίχνουμε καμμιά ματιά και σε κάτι διαφορετικό. Θα μας βοηθήσει αυτή η τακτική ακόμα και στην επενδυτική μας συμπεριφορά.

Από δω, θα προτείνουμε κάθε τόσο, και κάποιο βιβλίο. Που το έχουμε διαβάσει, που το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους σας, που τελικά αν το δείτε σε βάθος χρόνου... έχει σχέση με τη στρατηγική, με τον τρόπο σκέψης , με τα μυαλά που ο καθένας μας κουβαλάει. Δηλαδή, έχει σχέση ΚΑΙ με τις χρηματιστηριακές μας επιλογές.

Η πρώτη παράγραφος τουτου του κειμένου είναι κλεμένη και ελάχιστα παραφρασμένη από το υπ. αριθμ 1 αγαπημένο μας βιβλίο. Αγοράστε το και αν σας απογοητεύσει... κρεμάστε μας !

Σκακιστική Νουβέλα, Stefan Zweig.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script