Saturday, October 08, 2005

Οδηγίες Χρήσεως

H διατύπωση και τα μπερδέματα που αυτή ενέχει ..
Σε σύγχυση διαπιστώνουμε από τα μηνύματα σας ότι βρίσκεστε κάποιοι , ίσως να μη φταίτε πάντα εσείς. Εξαρτάται και τί διαβάζετε, πώς το ερμηνεύετε, τί θέλετε να καταλάβατε ίσως.

Στη συγκρεκριμένη περίπτωση, έχετε μπερδέψει τις επιστολές της Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς με αυτές του Χρηματιστηριου Αθηνών. Ισως επίσης είναι σχεδόν ισόποσες...
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εδώ και μέρες στείλει επιστολές σε όσες εταιρείες βρίσκονται σε αναστολή τους τελευταίους έξι μήνες και βάλε.
Από τις απαντήσεις αυτών των εταιρειών θα εξαρτηθεί εάν διαγραφούν ή όχι.

Το δε Χρηματιστήριο, έστειλε προ ολίγων ημερών , όχι επιστολές όπως λέτε, αλλά τα οικονομικά αποτελέσματα & τα σχετικά ποιστοποιητικά 25 εταιρειών στις οποίες διαπιστώθηκαν αξιόλογες παρατηρήσεις. Μαζί με τα παραπάνω, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έλαβε και πιστοποιητικά άλλων εταιρειών( πέραν των 25). Ολα αυτά ΔΕΝ έγιναν γιατί το Χρηματιστήριο θέλει να θέσει σε επιτήρηση αυτές τις 25 εταιρείες( αν δείτε τα ονόματα των εταιρειών θα καταλάβετε πως κάτι τέτοιο δεν είναι διόλου ρεαλιστικό σενάριο) αλλά γιατί θέλει να πει με τρόπο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πως καλό θα είναι να επισπεύσει και σε συνεργασία με την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων να δημιουργηθούν πρότυπα όσον αφορά στη διατύπωση των παρατηρήσεων. Και οι ορκωτοι να «βοηθηθουν» και οι αρχές να έχουν ξεκάθαρη άποψη. Ο χρόνος μετράει ήδη για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script