Tuesday, October 11, 2005

Δια χειρός...

Toν κ. Σπύρο Καπράλο δεν τον έχουμε γνωρίσει προσωπικά. Και ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε. Εχουμε καλούς και αρκετούς φίλους που ήδη έχουν προβεί σε ένα τέτοιο βήμα και αυτό μας καλύπτει. Για να έχουμε άποψη. Ολοκληρωμένη και διασταυρωμένη.


Αλλωστε, αυτό εδώ το site «τροφοδοτείται» από τις « ευγενικές χορηγίες » διαφόρων φίλων. Τους οποίους και ευχαριστούμε επί τη ευκαιρία.

Ακούστηκε χθες το βράδυ ότι ο κ. Καπράλος αναχωρεί όπου να΄ναι για άλλα πόστα, περισσότερο κυβερνητικά, αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Ρωτήσαμε, τηλεφωνήσαμε, ενοχλήσαμε, μάλλον δεν είναι άμεσο κάτι τέτοιο.

Συμπέρασμα: Ποιος κυκλοφόρησε τη φήμη ; Κάποιος που αγαπάει πολύ τον πρόεδρο του ΧΑ και θέλει να τον δει και αλλού ή κάποιος που...ελπίζει σε αλλαγή ηγεσίας ;
Ο,τι και να ισχύει, ψυχραιμία αγαπητοί μου. Δεν ήρθε η ώρα της αλλαγής ακόμα.

Τί μας αρέσει στον κ. Καπράλο ; Δεν ξέρουμε αν είναι θέμα γονιδίων , χαρακτήρα, προσωπικού στοιχήματος, καταβολών, συνδυασμού όλων των παραπάνω. Μας αρέσει που , έως τώρα τουλάχιστον, δεν πτοείται. Από πιέσεις, δεσμεύσεις, γκρίνιες, «κατεστημένα».
Μας έρχεται στο μυαλό ένας άνθρωπος που μάλλον τα έχει βρει με τον εαυτό του και είναι αποφασισμένος να κάνει καλά ό,τι τον κάλεσαν να κάνει. Για όσο διαρκέσει.

Δεν είναι ο άνθρωπος που ήρθε σε αυτή τη θέση για να γίνει γνωστός, αρεστός, συμπαθής, το αντίθετο. Μάλλον αντιπάθειες θα κερδίσει απο δω και πέρα. Σαν να μην τον ενδιαφέρει καθόλου όμως.

Ωστόσο , μας έχει περάσει από το μυαλό : Μήπως είναι τόσο επικοινωνιακός που αγγίζει την υπερβολή ; Μήπως τους «αγαπάει» όλους και τελικά κανέναν ;

Ανθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε, από την άλλη πλευρά . Εάν έχουμε πέσει έξω, θα το διαπιστώσουμε λίαν συντόμως. Και θα το μοιραστούμε μαζί σας , εννοείται.
Γι΄ αυτό είμαστε εδώ άλλωστε.

Προς το παρόν, απολαύστε τα νέα μέτρα που έρχονται. Και τις νέες τιμωρίες ενδεχομένως.

3 Comments:

Blogger Τhemis said...

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια ppassarella

Η έρευνα στην οποία αναφέρεσαι, είναι άκρως ενδιαφέρουσα, τα συμπεράσματα της έως και απογοητευτικά.

Υπάρχουν και χειρότερα νέα όμως. Πώς περιμένεις να πληρούνται τα νέα δεδομένα από τις υπάρχουσες εισηγμένες εταιρείες, όταν μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν ήταν αναγκαία προϋπόθεση για την εισαγωγή μίας εταιρείας στο Χρηματιστήριο ούτε καν η κερδοφορία της !!

Το έχεις ξανακούσει αυτό ; Το μόνο που χρειαζόταν ήταν η διάρκεια ζωής ( πχ. να λειτουργούσε 3 ή 5 χρόνια).

Να πώς μαζεύτηκαν διάφορες περίεργες περιπτώσεις που σήμερα δίνουν υλικό για έρευνες σαν αυτή της Hellastat.

1:40 PM

 
Blogger Τhemis said...

Ppassarella,


Tα παλιά τα χρόνια , η κερδοφορία ήταν απαιτούμενη προϋπόθεση για εισαγωγή μίας εταιρείας στο Χρηματιστήριο.
Η κατάργησή της ήρθε το 1998, αν στίψουμε το μυαλό μας θα θυμηθούμε και ποια εισαγωγή ήταν η πρώτη μετά την κατάργηση του κριτηρίου αυτού.

Η κερδοφορία ως απαραίτητη προϋπόθεση επανήλθε μόλις...πέρυσι, με την πρώτη μορφή του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου.

Σκέψου λοιπόν ppassarella πόσες εταιρείες έτυχαν αυτής της σούπερ μεταχείρισης από τις χρηματιστηριακές αρχές. Επί πόσα χρόνια.

3:09 PM

 
Blogger Τhemis said...

ppassarella,

Δεν αναφερθήκαμε σε ΜΙΑ εταιρεία που έτυχε εξαιρετικής μεταχείρισης, ήταν τόσες πολλές αυτές...
Αναφερθήκαμε στην ΠΡΩΤΗ εταιρεία που «άσκησε χρήση» του νέου καθεστώτος.. Για ιστορικούς λόγους την αναφέρουμε.

Η Panafon είναι εάν δεν μας απατά η - τόσο αδύναμη - μνήμη μας.

11:37 PM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script