Monday, October 10, 2005

Μια παλιά ιστορία...

Ποιο είναι το αντίθετο του «κατσικοπόδαρος» αλήθεια ; Γουρλής ; Τυχερός ; Γκαστόνε;

Σε επόμενη συνεδρίασή της , η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα λάβει αποφάσεις σχετικά με την ...παλαιά πλέον ιστορία της Ipirotiki Publications & Software. Αλήθεια, γιατί υπάρχει πάντα τέτοια χρονική απόσταση μεταξύ συμβάντος και απόφασης των αρμοδίων αρχών ; Τους λείπουν στελέχη ; Ας επανδρωθούν !

Θεωρούμε απολύτως βέβαιη την επιβολή κάποιων προστίμων, εδώ έχουμε να κάνουμε και με ανθρώπους που δεν υπάρχουν πια στη ζωή , το πράγμα δεν σηκώνει πολυ πλάκα εκ μέρους μας. Καθόλου πλάκα μάλλον.

Ενας καλός κύριος που πριν λιγο μας έφερε delivery dinner( για να αντέξουμε) μας ενημέρωσε πως από τις 5 εμπλεκόμενες χρηματιστηριακές εταιρείες ( δηλαδή μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών) , οι 2 μάλλον δεν θα «ακουστουν» ποτέ. Οχι γιατί υπήρξαν τυχερές , αλλά γιατί η εμπλοκή τους υπήρξε σαφώς μικρότερη στο όλο συμβάν.


Εμείς δεν έχουμε λόγο να κάνουμε ένσταση. Αναμένουμε αρχικά τον συλλογισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς .
Και μετά , εσείς θα αναμένετε τα σχόλιά μας.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Δεν ξέρω τελικά αν θα τη γλιτώσουν 2ή 3 Χρηματιστηριακές αλλά η ιστορία της Ipirotiki ΄δεν είναι της... πλάκας.
σίγουρα την πολλή δουλειά και πιστέψτε με το γνωρίζω καλά την έχουν κάνει η Ακρόπολις, Mega Trust και Πήγασος. Ή τελευταία δεν βρέθηκε με πολλά χαρτιά στο χέρι γιατί απλά στις 15 φεβρουαρίου ο Πιλάβιος είχε βρει μεγάλο άνοιγμα (και άλλα που θα αναφέρω συντόμως) και τους έβαλε να το κλείσουν. χωρίς άλλες συνέπειες γιατί ως γνωστό στην εταιρία στέλεχος και μέτοχος είναι ο γιός του Υπουργού Εξωτερικών Μολυβιάτη.
ένα ενδιαφέρον σημείο της ιστορίας είναι οι μαϊμού κωδικοί (πραγματικών προσώπων) από τους οποίους διακινήθηκαν μεγάλα ποσά καθώς και κωδικοί καταβόθρες που άδειαζαν τις ζημιές. Φυσικά μιλάμε και για ευθύνες της Alpha Bank το υποκατάστημα Περιστερίου της οποίας δεν ενημέρωσε ποτέ για τεράστις κινήσεις κεφαλαίων καθημερινά από λογαριασμούς πελατών που δεν είχαν επιφάνεια. και εδώ η υπόθεση μυρίζει και ξέπλυμα. Κατά τα λοιπά δύο εκ των πέντε χρηματιστών φέρονται ως οι εγκέφαλοι της τοκογλυφίας σε βάρος του Μανιώτη. Ο ένας έχει ξανακάνει τη δουλειά στην Έμφασις. Περισσότερα προσεχώς γιατί φοβάμαι ότι ο Πιλάβιος έχει πάρει μεγάλη κουκούλα για να τη φορέσει στην υπόθεση...

12:41 PM

 
Blogger Τhemis said...

Αnonymous,

Mόνο της πλάκας δεν είναι η ιστορία αυτή, χαιρόμαστε που συμφωνείς.

Εχουμε υπόψη μας ορισμένα στοιχεία, αγνοούσαμε κάποια άλλα από όσα αναφέρεις.
Ερώτηση( δυστυχώς απαραίτητη): Στοιχεία έχεις ; Για μαϊμού κωδικούς ; Για ονόματα φυσικών προσώπων ;
Και αν έχεις, γιατί δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει ήδη ; Γιατί δεν έχεις κάνει χρήση ;
Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κανείς που θα τα εκμεταλλευτεί στο έπακρο ;

Αυτό προσπαθούμε να πούμε! Εάν έχετε στοιχεία, μην περιορίζεστε στο να θυμώνετε όταν τα θυμάστε. Μιλήστε να πάρει η ευχή !

8:50 PM

 
Anonymous Anonymous said...

φυσικά και έχω ονόματα. απλά έχω την υπομονή να περεμένω να βγάλει τα πορίσματά της η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Για να δούμε ποιος και αν συγκαλύπτει και τι;
Για αρχή ρωτήστε ένα καραφλό αντικριστή της Mega Trust γιατί δεν κοιμάται τελευταία τα βράδια; Έχει αυτό σχέση με το γεγονός ότι έπαιζαν σε άσχετους πελάτες;
Καλό θα ήταν να μην διαφεύγει ότι δεν είχε λήξει η περίοδος ευθύνης του αναδόχου (τράπεζα πειραιώς) του ομολογικού της ipirotikiόταν έσκασε το μπαλόνι.

8:54 AM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script