Tuesday, October 11, 2005

My way... ( isnt always the right one)

Eπί του πιεστηρίου... Μας αρέσει τόσο πολύ η έκφραση, ψάχνουμε από την ημέρα που ανοίξαμε μία ευκαιρία ( καλή) για να τη χρησιμοποιήσουμε. Παρόλο που δεν είμαστε έντυπο...

Ναι , ήρθε η ώρα. Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι σχετικώς με το θέμα κατάργησης συμψηφισμού αγοράς πώλησης μεταξύ Τ και Τ + 3 , επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς( κ. Α. Πιλάβιο) έχει ήδη στείλει και η Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών.

Η οποία ας μας συγχωρέσει αν δε λέμε ολόσωστα την επωνυμία της, νέοι είμαστε , μαθαίνουμε. Μετά την «ένωσή» της με τον Σύνδεσμο Εισηγμένων Εταιρειών, η «δυναμωμένη» Ενωση, ονομάστηκε κάπως έτσι..

Επί του πιεστηρίου λοιπόν.. Ηρθε ο ταχυδρόμος, μας άφησε την αλληλογραφία( δουλεύει νυχτερινή βάρδια ο δύσμοιρος) και μας πληροφόρησε ότι ΚΑΙ η Ενωση των Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Εταιρειών έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ( κ. Α. Πιλάβιο) , τασσόμενη ΥΠΕΡ της θέσης των χρηματιστών( ΣΜΕΧΑ).

Δηλαδή, όλα τα μέλη του Χρηματιστηρίου είναι ενωμένα στο θέμα αυτό ; Οι εισηγμένες και οι χρηματιστές δεν αποτελούν τα μέλη του Χρηματιστηρίου ; Ξεχνάμε κάποιον; Επειδή είμαστε νέοι ίσως ;

Τότε, μήπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οφείλει να δώσει a second thought( μιλούμε απταίστως πολλές γλώσσες) στο ζήτημα ;
Χωρίς μέλη υπάρχει Χρηματιστήριο ; Με παραπονεμένα και λαβωμένα μέλη υπάρχει γερό Χρηματιστήριο ;

Εκτός εάν Χρηματιστήριο = 10 εισηγμένες και 4 χρηματιστηριακές( θυγατρικές τραπεζών). Να το ξέρουμε αν είναι έτσι, να αλλάξουμε περιεχομένο στο site μας. Να αρχίσουμε να μιλάμε για κηπουρική( επίσης έχουμε πολλά να σας πούμε).

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Συγχαρητήρια, μόλις είχατε και το πρώτο spam message. Τέλος πάντων.

Quote

Εκτός εάν Χρηματιστήριο = 10 εισηγμένες και 4 χρηματιστηριακές( θυγατρικές τραπεζών).

Προσωπικά νομίζω ότι δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό και ίσως είναι και ο απώτερος σκοπός τους. Λυπάμαι μόνο τους φουκαράδες που ανοίχτηκαν και ξόδεψαν εκατομμύρια ευρώ σε ανακαινισμένα γραφεία και εξοπλισμό για να ξαναγυρίσουν τελικά στα παλιά τους γραφεία.

10:08 PM

 
Blogger Τhemis said...

To πρώτο spam το αγαπάμε τόσο πολύ που λέμε να το κρατήσουμε λίγα λεπτά ακόμα... είναι το πρώτο μας βλέπεις..

Σοβαρά τώρα, ποιοι εννοείς ότι δεν έχουν πρόβλημα ; Οι αρχές ή τα μέλη του Χρηματιστηρίου ; Μάλλον έχουμε μπερδέψει κάτι . Ολοι μας. Η κάθε εταιρεία έχει το ρόλο της. Οι μικρές είναι καλές γιατί έχεις προσωπική σχέση με τον broker, γιατί σου κάνει τα χατήρια ( καταλαβαίνεις), γιατί έχεις τη δυνατότητα να τον πάρεις 325 φορές την ημέρα τηλέφωνο ρωτώντας το μακρύ και το κοντό σου.
Οι μεγάλες πάλι εταιρείες, έχουν άλλες δυνατότητες, πιο ευρεία γκάμα, πιο απρόσωπη σχέση με τον εκάστοτε πελάτη. Και αναφερόμαστε σε μέσο /μικρό πελάτη. Σαν εμάς( και σαν εσένα ίσως; ) .

Αρα, τί συμφέρει Γιώργο ; Ποιο είναι το προφίλ του μέσου ιδιώτη Ελληνα επενδυτή ; Το έχεις σκεφτεί ποτέ ; Και αν εσύ το έχεις σκεφτεί, οι παραπάνω απο σένα έχουν μπει στον κόπο να το κάνουν ;

10:18 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Μα φυσικά οι αρχές και οι τράπεζες. Στην παρούσα φάση μάλλον βλέπουν το χρηματιστήριο σαν την λύση για να βουλώσουν κάποιες τρύπες του προϋπολογισμού με τα πακέτα που θέλουν να διαθέσουν. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρονται για το ‘καλό’ του μικροεπενδυτή και των μικρών μελών του ΣΜΕΧΑ.

10:29 PM

 
Blogger Τhemis said...

Συνεπώς, διαλέγουμε. Αποφασίζουμε πως οι λίγες μεγάλες τράπεζες( που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν ακόμα λιγότερες και ακόμα λιγότερο αμιγώς ελληνικές) κανονίζουν τα πάντα.

Συγγνώμη βρε Γιώργο, μας πέφτει λίγο βαρύ. Οχι γιατί ανήκουμε στην άλλη πλευρά, αλλά γιατί από μόνο της ως λύση, προκαλεί δυσπεψία.

12:27 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Συγχαρητήρια και από εμένα Θέμη. Σε διαβάζω μερικές μέρες τώρα και μπράβο σου που λες μερικά πραγματα με το όνομά τους. Όσο για την Επιτροπή μπορώ να αναφέρω δεκάδες παραδειγματα της μεροληψίας της απέναντι σε τράπεζες. Το θέμα είναι ότι σε όλες αυτές τις κινήσεις ΣΜΕΧΑ, ΧΑ και Ε.Κ. οι επενδυτές είναι μόνο η πρόφαση, κανείς δεν ενδοιαφέρεται ούτε για τη γνώμη τους ούτε για το συμφέρον τους. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι τα μικρά μαγαζιά τελικά είναι και πιο νομότυπα και πιο "φιλικά στο χρήστη".

8:53 AM

 
Blogger Τhemis said...

lilith,

Δεκάδες παραδείγματα ; Αρα έχεις ασχοληθεί με το θέμα. Γιατί δε μας δίνεις μερικά ;

Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι να συζητάμε. Και όταν μπορούμε, να παρεμβαίνουμε. Εστω και χωρίς να σας το μαρτυράμε.

8:41 PM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script