Tuesday, March 07, 2006

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ο Αλέκος Τζανετάκος των ευρωπαϊκών αγορών

Ελα Αλέκο....

Πού είπαν ότι θα φτάσει το Χρηματιστήριο τέλος του έτους;;;; Πόσο ;;;;

Ποιοι το είπαν; Ελα ρε Αλέκο, μην κάνεις το κορόιδο, ξέρεις ποιοι: ξένα και ελληνικά ...σπίτια. Οικοι. Ξένοι και έλληνες ειδημονες. Τζιμάνια δηλαδή.


Και καλά ρε Αλέκο, κορόιδο είσαι; Αμα δεν παίξουν τα παιδιά ενδιαμέσως πώς θα επιτύχουν το στόχο τους;; Πααααφ Αλέκο ( σφαλιάρα).

11 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Θέμη πως σου φάνηκε η σημερινή ξεφτίλα;

11:32 PM

 
Anonymous Anonymous said...

αν...

11:37 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Αν οι ξένοι επενδυτές ήταν χώρα...θα ήταν οι ΗΠΑ:Με λογική και πρακτική μονοκράτορα,εισβάλλουν όποτε θέλουν, παίρνουν όσα θέλουν και αποχωρούν όταν αυτες αποφασίσουν....


Αν οι Ελληνες θεσμικοί επενδυτές ήταν χώρα...θα ήταν η Ελλάδα:Πάντα ένα βήμα πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις,τρέχει και δεν προλαβαίνει και συνήθως για όλα τα κακά φταίνε οι άλλοι....


Αν οι Ελληνες ιδιώτες επενδυτες ήταν χώρα...θα ήταν η Τουρκία:Με μνήμες παλαιοαυτοκρατορικές, σιχτιρισμένοι,συχνά μίζεροι,μ΄ανατολίτικες αντιδράσεις,σπασμωδικές κινήσεις, ενθουσιάζονται- θυμώνουν εύκολα και...έχει ο Αλλάχ...

Αν οι μεγάλες Ελληνικές τράπεζες ήταν χώρα...θα ήταν η Γερμανία:Τα πάντσερ της αγοράς, με ψυχρή λογική και πειθαρχία ενίοτε αλλά και κοιτώντας αφ΄υψηλού τους υπόλοιπους παίκτες, αλωνίζουν με όχημα το ρητό {ο σκοπός αγιάζει τα μέσα}.

Αν οι Ελληνες χρηματιστές ήταν χώρα...θα ήταν η Μεγάλη Βρετανία:Ρωτήστε έναν βετεράνο Βρετανό πώς βλέπει τις ΗΠΑ...
Η χώρα του διαίρει και βασίλευε, παλαι ποτε κοσμοκράτειρα,πλήρωσε ακριβά την έπαρσή της.Και τώρα πια, αυτό που ακολουθεί πρωτίστως είναι η πολιτική του yes man στα υπερατλαντικά κελεύσματα.Θα θέλαμε να τους δούμε να πατάνε πιο γερά στα πόδια τους.Μπορούνε.Αρκεί να το πάρουν είδηση...


Καλημέρα παλιόφιλοι...

11:51 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Καλά ρε στέργιεκ,
Πώς τα καταφέρνεις και μας στέλνεις αδιάβαστους κάθε φορά;

12:02 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Κλαπ κλαπ στέργιε.....

12:21 AM

 
Anonymous Anonymous said...

@@ses pali S...

12:39 AM

 
Anonymous Anonymous said...

ΣΤΈΡΓΙΟΣΚ for President(of Athens Stock Exchange)

1:12 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Μια χαρά ήταν η χθεσινή συνεδρίαση. Εγώ αν δεν δω στο μέλλον μετοχή του ftse-20 να κάνει -30% ημερίσια μεταβολή θα απογοητευτώ πολύ. Αυτοί στα Hedge Funds έχουν μια κακή 'συνήθεια'. Άν αποφασίσουν να βγουν για κάποιο σοβαρό λόγο, π.χ. τους μιλήσει άσχημα μια ιδιατέρα γραμματέας έλληνα ceo, είναι ικανοί να δώσουν μάρκετ κανά δυο εκατομύρια μετοχές. :)

9:59 AM

 
Anonymous Anonymous said...

sostos giorgos :-))

10:40 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Αν είστε επενδυτές και όχι παίκτες, σας προτείνω να διαβάζετε πολύ για τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν (αναλύσεις, ειδήσεις κλπ), και ΠΑΝΤΑ με κριτικό μάτι.

Όλοι κάνουν τη δουλειά τους, είναι γνωστό π.χ. πως δουλεύουν τα hedge funds, και εσείς πρέπει να κάνετε τη δική σας.

Όταν οι άλλοι πανικοβάλονται, εσείς πρέπει να "τσιμπολογάτε" χαρτιά με λογικές αποτιμήσεις. Όταν έχετε μετρητά, πρέπει να παρακαλάτε για μέρες σαν τη χθεσινή.

Σοβαρά χαρτιά υπάρχουν, το "παιχνίδι" μόνο υπομονή θέλει. Επίσης, πολλοί εκ των βασικών μετόχων έχουν ήδη κτίσει (ή γκρεμίσει) το όνομά τους, χρησιμοποιήστε αυτό το στοιχείο σαν βάση (αποφεύγοντας τους "κακούς")

Τέλος, ο καλύτερό σας σύμμαχος είναι τα ακόμα χαμηλά επιτόκια. Με το επιτόκιο της ΕΚΤ στο 2.5%, υπάρχουν πολλά χαρτιά με μερισματική απόδοση κοντά στο 5% tax free και σταθερή ή αυξανόμενη κερδοφορία (και P/E 10-12). Σε αυτό το σενάριο εγώ δεν βρίσκω downside.

Τέλος, αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να ασχοληθείτε, προτιμήστε ένα αμοιβαίο που παρακολουθεί δείκτη. Passive investing, χαμηλά έξοδα, και το κεφάλι σας σχετικά ήσυχο.

Αυτά...

ΥΓ. Εμένα τα γραφόμενα του στέργιοςκ. με αφήνουν αδιάφορο, πειράζει;

10:48 AM

 
Anonymous Anonymous said...

To ξύλο θα συνεχιστεί και σήμερα αγαπητοί επενδυτές.

11:43 AM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script