Thursday, January 05, 2006

Ετεροχρονισμένο θαύμα Χριστουγέννων....

Δύο πράγματα μας... συγκίνησαν τα τελευταία 24ωρα.

Το ένα έχει να κάνει με τα παράγωγα και τις ριζικές αλλαγές που μάθαμε ότι ετοιμάζονται για αυτή την αγορά. Κατάλαβε προφανώς και ο τελευταίος, πιο καλοπροαίρετος( είμεθα ευγενικοί) αρμόδιος ότι το πράγμα δεν πολυτραβάει πια και πως πρέπει να συντελεστούν ουσιαστικές αναμορφώσεις μπας και πάρει τα πάνω της η αγορά αυτή.
Μέχρι και οι επαγγελματίες της αγοράς των παραγώγων έχουν αρχίσει να βαριούνται και να βαράνε μύγες. Πού είναι εκείνες οι εποχές που 4-5 κάνανε παιχνίδι με την ησυχία τους; Και που η άγνοια δεν έδινε τη δυνατότητα σε όλους τους άλλους να παίξουν επίσης; Και να κατανοήσουν; Και να χειριστούν αυτό το προϊόν σωστά ; Εχουν περάσει ανεπιστρεπτί ελπίζουμε...


Το δεύτερο γεγονός που μας ...συγκίνησε- εξέπληξε- σόκαρε - αιφνιδίασε ήταν η ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ συνομιλία του γ.δ. του Χρηματιστηρίου κ. Σωκράτη Λαζαρίδη με γνωστή δημοσιογράφο καθημερινής εφημερίδος αλλά και ραδιοφωνικού σταθμού.
Στον ρ/δ σταθμό έλαβε χώρα - προ ολίγης ώρας- η συνομιλία, κρατάμε τρία σημεία από όσα είπε ο κ. Σ.Λ.
Πρώτον, το ΧΑ θέλει συνειδητοποιημένες επενδυτικές κινήσεις και όχι άιντε άιντε, πάμε κι΄εμείς εκεί που βλέπουμε πολύ κόσμο χωρίς να ξέρουμε την τύφλα μας.
Δεύτερον, Βαλκάνια, ευρύτερη ΝΑ Ευρώπη, όπως και να το πούμε, καταλαβαίνουμε για ποια περιοχή μιλάμε. Παραμένει στόχος η ισχυροποίηση του ΧΑ στη γειτονιά αυτή, όχι όμως ότι πρόκειται και για παιχνιδάκι. Θέλει κινήσεις στρατηγικές το πράγμα.
Τρίτον, Ε-ε-έρχονται. Εχει μαλλιάσει και η δική μας γλώσα, ο κ. Σ.Λ. προσδιόρισε τελικώς και χρονικά το ευχάριστο γεγονός: εντός του α΄εξαμήνου του 2006 θα μπορούμε να πιάσουμε στα χέρια μας( τρόπος του λέγειν) τα ETFs. Επιτέλους, ξύπνησαν αυτοί που έπρεπε. Tί να προσθέσουμε εμείς αγαπητοί μου ; Να το δούμε και να μην πιστεύουμε.
Εδώ είδαμε(ακούσαμε) τον κ. Σ.Λ. να είναι ευχάριστος, ανετότατος, ουσιαστικός και χωρίς νεύρα πρωϊ πρωϊ, τα ETFs θα μας φοβίσουν ; Piece of cake..

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Επιτέλους!

Επιτέλους 1ο: Για τα ETFs, γιατί η αγορά μετοχών χρειάζεται κάθε επενδυτικό εργαλείο που θα συμβάλει στην αύξηση της ρευστότητας και την ορθολογικοποίηση των συναλλαγών.

Επιτέλους 2ο: Για την αναγέννηση της αγοράς παραγώγων, γιατί αγορά παραγώγων ουσιαστικά δεν υπάρχει. Οι μόνοι που δεν το 'χουν καταλάβει είναι οι μέχρι και σήμερα "φωστήρες" αυτής της ταλαίπωρης αγοράς.

Και για να μην ξεχνιόμαστε...
Συγχαρητήρια για τη σελίδα σας!

12:00 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Mε ποια δημοσιογράφο είχε ο Λαζαρίδης αναίμακτη κουβέντα;

Ενας φίλος

11:14 PM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script