Tuesday, December 27, 2005

Eυχαριστούμε κ. Ξανθάκη

Eννοείται ότι βρήκαμε πρόσκληση στη μαύρη αγορά.. Για την πανηγυρική συνεδρίαση της 2ας Ιανουαρίου. Οπου γάμος και χαρά.... Θα μπορούσαμε να λείπουμε ΕΜΕΙΣ;;;

Θέλουμε να δούμε όσους μαζευτούνε εκεί, παλιούς και νέους γνώριμους. Παλαιότερους και νυν πρωταγωνιστές.

Μεταξύ άλλων θα δούμε( από κοντά ) και τον καλύτερο - έως τώρα και πάντα βάσει των όσων ζήσαμε- πρόεδρο του ΧΑ.

Εξαιρούμε τον σημερινό πρόεδρο, όχι για λόγους αβρότητος αλλά για πρακτικούς λόγους δικαιοσύνης. Είναι λίγο καιρό στη θέση αυτή, εάν δεν ισοφαρίσει χρονικά κάποιους προηγούμενους, δε δικαιούμαστε να τον κριτικάρουμε σφαιρικά.

Μετά την παραπάνω εξαίρεση, και ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80, καλύτερος πρόεδρος του ΧΑ ανακηρύχθηκε ομόφωνα( και από τους 5 εδώ) ο κ. Μανώλης Ξανθάκης.

Τί κατάφερε ο κ. Ξανθάκης;
Να φέρει επανάσταση στο ΧΑ με νέα κανονιστικά πλαίσια, νέα συστήματα, νέες μεθόδους.

Να παλέψει την άγνοια πολλών και τελικά να τους κερδίσει, εξηγώντας τους με καλή διάθεση τις αλλαγές που προετοίμαζε.

Να ...πολεμήσει για ριζικές μεταρρυθμίσεις , έχοντας στο πλευρό του ελάχιστους γνώστες και δουλευταράδες. Τελικά κατάφερε να παρασύρει στην πρόοδο και τους υπόλοιπους.

Να δώσει μία τεράστια ώθηση στη Σοφοκλέους του τότε, ανοίγοντας το δρόμο για τα επόμενα( ευκολότερα τελικά) βήματα.

Να έχει τη συμπάθεια του 98% των δημοσιογράφων. Αυτό πάλι πώς το κατάφερε; Εκ περιτροπής μοίραζε ειδήσεις; Είχε άλλο σύστημα; ΄Ηταν απλά ο εαυτός του; Πάντως πέτυχε το ακατόρθωτο: Να έχει τον Τύπο με το μέρος του. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού τουλάχιστον.

Να συνεχίσει επιτυχώς την επαγγελματική του πορεία μετά το Χρηματιστήριο και όχι μόνο να πετύχει αλλά να είναι εκατό φορές πιο ήρεμος και πιο σίγουρος.

Τελικά, ποιο είναι το μεγαλύτερο ... κατόρθωμα του κ. Ξανθάκη; Να μιλάμε όλοι εμείς( οι απέξω) τόσο ζεστά και τόσο θετικά γι΄αυτόν μετά απ΄όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν.
Ευκαιρία να τον ευχαριστήσουμε και δημοσίως για τα όσα μας έμαθε τότε, για τα όσα μας εξήγησε, για όλες τις βοήθειες που απλόχερα μας προσέφερε. Μόνο και μόνο λόγω χαρακτήρα. Καμμία ανάγκη δεν μας είχε, το αντίστροφο ίσχυε...

Επι τη ευκαιρία...Χρόνια σας Πολλά κ. πρόεδρε( συγχωρέστε μας για την καθυστέρηση)

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ξανθάκης πότε ήταν πρόεδρος του χρηματιστηρίου Θέμη;στο σκάνδαλο της Δέλτα αυτός δεν ήταν;τον ξέρεις προσωπικά;είναι όντως τόσο εντάξει τύπος όπως λες;

12:28 AM

 
Blogger Τhemis said...

γιάννηςΘ,

Ναι, τον ξέρω προσωπικά. Ναι, ήταν τότε που λες πρόεδρος του Χρηματιστηρίου.
Είναι περισσότερο εντάξει από όσο λέω.Καλή χρονιά φίλε.

12:32 AM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script