Wednesday, December 14, 2005

Μας φτιάχνει....


Τί μας φτιάχνει.....


1. Μας φτιάχνουν οι κεφάτοι και ευγενικοί δημοσιογράφοι. Κεφάτοι είπαμε, όχι ηλίθιοι. Δημοσιογράφοι που έχουν πιάσει το ( ανύπαρκτο) νόημα της δουλειάς τους, έχουν καταλάβει ότι καμμία ιστορία δε θα τους γράψει και απλώς επιθυμούν να είναι ευχάριστοι και αποτελεσματικοί. Για όσο καιρό είναι ενεργοί...

2. Μας φτιάχνουν οι νέες φάτσες. Δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στο ΧΑ, σε χρηματιστηριακές εταιρείες, παντού. Μας φτιάχνουν οι φρέσκες και ενδιαφέρουσες φάτσες. Νέα παιδιά, χωρίς αλυσίδα κόμπλεξ πίσω τους, χωρίς μούρη και αδικαιολόγητο τουπέ. Παιδιά που σχεδόν τώρα ξεκινάνε, έχουν όνειρα, έχουν σχέδια, έχουν και αξιοπρέπεια όμως.

3. Μας φτιάχνουν οι ξύπνιοι άνθρωποι. Προσέξτε, ο ξύπνιος άνθρωπος δεν είναι απαραίτητα αυτός που τα ξέρει όλα. Μπορεί να έχει κενά, μπορεί να έχει ελλείψεις, το γνωρίζει όμως και το χειρίζεται σωστά. Χωρίς να γίνεται κακομοίρης - κακομοίρα πάνω στην προσπάθεια να διακριθεί.

4. Μας φτιάχνουν όσοι ξέρουν πότε πρέπει να αποχωρούν. Καμμία δουλειά, καμμία θέση, κανένα λειτουργημα, τίποτα σ΄αυτόν τον κόσμο δε διαρκεί για πάντα. Υποκλινόμαστε σε αυτούς που το παίρνουν χαμπάρι έγκαιρα.

5. Μας φτιάχνουν επίσης οι καλόκαρδοι άνθρωποι . Οπου και να τους πετύχουμε. Στη δουλειά μας, στο καφενείο, στην ταβέρνα, οπουδήποτε. Υπάρχουν ακόμα πολλοί τέτοιοι. Παντού.

6. Μας φτιάχνουν οι σεμνοί άνθρωποι. Αυτοί πάλι είναι σπάνια περίπτωση, εδώ πρέπει να υπάρχει υπόβαθρο. Πρέπει να στο έχουν εξηγήσει το όνειρο από τότε που ήσουν παιδί, αλλιώς είναι αργά. Η σεμνότητα είναι περίπου εκ γενετής προσόν.

7. Μας φτιάχνει η ευγένεια. Οπου και να τη βρούμε αυτή. Να ξέρεις να μιλάς, να φέρεσαι, να υπολογίζεις σωστά τα όριά σου απέναντι στον καθένα. Καθόλου εύκολη δουλειά.

8. Μας φτιάχνει η φαντασία. Οταν η φαντασία οργιάζει σωστά, παπάδες κάνει ο άνθρωπος. Σε κάθε τομέα και σε κάθε πλευρά της ζωής του. Υπάρχει ακόμα φαντασία γύρω μας, ευτυχώς.

9. Μας φτιάχνει η συνέπεια, η εντιμότητα, η επιλογη του να χάσεις φράγκα αρκεί να μη σε πουν ανέντιμο ή ασυνεπή. Ακόμα κι΄αν δεν σε πουν ποτέ έντιμο ή συνεπή, εσύ κοιμάσαι ήσυχα τα βράδυα... Μεγάλη ιστορία αυτή.

10. Μας φτιάχνει τέλος, ό,τι όμορφο, έξυπνο, ενδιαφέρον, ζωντανό. Μας φτιάχνει το τρέξιμο για επαγγελματικές επιτυχίες, αρκεί να υπάρχουν οι παραπάνω 9 προϋποθέσεις. Μας φτιάχνουν όσοι την ψάχνουν τη δουλειά, όσοι φωνάζουν, όσοι διεκδικούν, όσοι περνάνε ώρες αφιερωμένες στη δουλειά τους. Μας φτιάχνουν όμως μόνο αν πρόκειται για περιπτώσεις που στο τέλος της ημέρας παραδέχονται πως έλα μωρέ, μία δουλειά είναι, κάπως έτσι θα έκανα για οποιαδήποτε άλλη. Για μένα το κάνω, όχι για τους άλλους..

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Α- ΨΟ - ΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

12:42 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Εγραψες....

1:02 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Προσπαθώ εδώ και κανα δεκάλεπτο να αποφασίσω ποια από τις δύο λίστες σου μου αρέσει περισσότερο.Δε βγάζω άκρη.για διαφορετικούς λογους και οι δύο.πιο συχνά συναντάμε αυτά που μας χαλάνε, πιο πολύ επιθυμούμε τα άλλα.Τα οποία χαιρόμαστε όταν βλέπουμε έστω γραμμένα.

Μπράβο φίλε, κομματάρες και οι δύο.

1:21 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Και γαμώ τις λίστες.

2:05 AM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script