Monday, November 07, 2005

Βρε καλώς τους !

Συγκεντρώσαμε υλικό, κάναμε μυστικά γκάλοπ, προσπαθούμε να έχουμε μία σαφή εικόνα. Μία ξεκάθαρη εικόνα. Για όσους κινούν σήμερα τα νήματα της χρηματιστηριακής αγοράς.
Τυπικά τουλάχιστον. Στους πιο...μέσα θα αναφερθούμε σε προσεχές post.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η γνώμη όλων εσάς. Που δεν είστε φίλοι τους. Που με τον έναν ή άλλο τρόπο όμως συναλλασεστε μαζί τους. Συνεργάζεστε μαζί τους. Τους ρωτάτε για διάφορα, εξαρτάστε(σε εισαγωγικά) από τις αποφάσεις τους, στηρίζεστε στις γνώσεις και γνώμες τους. Και αφού χωρίσαμε, καταχωρήσαμε, μελετήσαμε τις γνώμες σας, είπαμε να τις δημοσιοποιήσουμε. Ολες μαζί ή σε δύο μέρη; Θα δούμε, όπως μας βγει τελικά. Θα δίνουμε όνομα.Και δίπλα μία εξαιρετικά σύντομη περιγραφή. Βάσει των όσων μας είπατε αλλά και των όσων μάθαμε απο πολλές και διαφορετικές πηγές. Εναν μέσο όρο βγάλαμε, μπορεί και να πέσουμε λίγο έξω, ας μας συγχωρεθεί. Εδώ είμαστε για να διορθώσουμε δημόσια. Πάμε;

Ιάκωβος Γεωργάνας: Eίναι ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ. Δεν συνηθίζει να κάνει δηλώσεις, δεν είναι fan της επικοινωνίας. Δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα πόσο τον ενδιαφέρει αυτός ο ρόλος. Του προέδρου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων. Και πόσο ασχολείται με αυτόν. Ευχόμαστε πολύ. Και ουσιαστικά.

Σπύρος Καπράλος: Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ακόμα και οι εχθροι του-θεωρητικά μιλάμε,δε λέμε ότι έχει εχθρούς ο άνθρωπος- του αναγνωρίζουν ένα προσόν: Είναι η επιτομή της επικοινωνίας. Είναι και χάρισμα αυτό, δεν αποκτιέται μόνο με προσπάθεια. Ως τώρα καλά μας(σας) τα λέει ο κ. Καπράλος, θα πρέπει βέβαια να έχει αντιληφθεί κάτι. Πως όλοι όσοι τον πλησιάζουν και τον ...δοξάζουν δεν είναι απαραίτητα απολύτως ειλικρινείς μαζί του. Εξυπνος δείχνει, θα το έχει καταλάβει ήδη πιστεύουμε.


Νίκος Κωνσταντόπουλος( εις εκ των τριών γενικών διευθυντών): Από το Κεντρικό Αποθετήριο προέρχεται αν δεν κάνουμε λάθος. Δεν έχουμε καταλάβει τί ακριβώς κάνει πλέον ως γενικός διευθυντής, ομολογούμε ότι ήταν η έκπληξη - γενική διευθύνση του ΧΑ,( εσείς το είπατε), ως χαρακτήρας...μμμμ...δεν είναι εκδηλωτικός άρα δύσκολο να εξάγουμε συμπέρασμα. Πάντως οι μη εκδηλωτικοί τύποι πάντα μας φόβιζαν. Γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν.

Σωκράτης Λαζαρίδης(ο άλλος γενικός διευθυντής του ΧΑ): Εάν ο κ. Καπράλος είναι η επιτομή της επικοινωνίας, ο κ. Λαζαρίδης είναι,σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, η επιτομή του περίεργου. Του ζόρικου. Του τζόρα που λένε και στο χωριό μας. Δύσκολος τύπος, οι φωνές του δεν είναι σπάνιες μας διαβεβαίωσαν κάποιοι γείτονες. Μάλλον δεν έχει πολλές αληθινές συμπάθειες από τους γύρω του,δεν είμαστε και σίγουροι ότι τις επιδιώκει.
Από την άλλη μάλλον χαίρει εκτίμησης των ανωτέρων του για να αναλαμβάνει τόσα σημαντικά projects κάθέ τόσο. Εμείς πάλι τί να πούμε, αν είναι να παράγει ενδιαφέρουσα δουλειά ας συνεχίσει, φίλοι του δε βλέπουμε να γινόμαστε ( φοβόμαστε μη φάμε καμιά ξώφαλτση).

Γκίκας Μάναλης(με αυτόν το γενικό διευθυντή συμπληρώνεται η τριάδα). Τούτος ο γ.δ προέρχεται από την ΕΧΑΕ. Τώρα έχει αναλάβει τη διεύθυνση εταιρικών λειτουργιών, στα διάφορα τμήματα που βρίσκονται υπό τις φτερούγες του βρίσκουμε διάφορα αναμενομενα και διάφορα ... απίθανα ονόματα. Τί ξέραμε για τον κ. Μάναλη πριν αναλάβει τούτη τη διεύθυνση; Ε πώς, ήταν η φωνή της ΕΧΑΕ για διάφορα ζητήματα όπως πχ τα οικονομικά αποτελεσματα αυτής, οι αποφάσεις της, κάποια αποτελέσματα ταξιδιών και επαφών. Στον πρόσφατο εορτασμό των χρηματιστηριακών γενεθλίων του κ. Καπράλου, δεν τον πλησίασαν ιδιαίτερα οι εκπροσωποι του Τύπου. Δεν είχαν τίποτα να τον ρωτήσουν;


Αλέξιος Πιλάβιος: πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Εάν γινόταν σήμερα γκάλοπ για το ποιος από τους φιλοξενούμενους κυρίους συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη συμπάθεια του κόσμου( επενδυτών, Τύπου,στελεχών Χρηματιστηρίου, χρηματιστών, κ.α), ένα είναι βέβαιο: Ο κ. Πιλάβιος δεν επρόκειτο να βγει νικητής. Πώς τα έφερε, πώς τα κατάφερε, όλοι του κρατάνε μούτρα. Ολοι έχουν κάτι μαζί του. Τον ενδιαφέρει άραγε αυτό; Μάλλον ναι, κανείς δε θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο των παραπόνων. Θα κάνει κάτι; Τί να σας πούμε κι΄εμείς...


Αλέξανδρος Μωραϊτάκης: Τα καλά νέα είναι πως έχει πολλές γνώσεις. Πως ξέρει την αγορά, ξέρει τον τρόπο λειτουργίας της, γνωρίζει πολλά που αγνοούν πάρα πολλοι. Τα κακά νέα είναι πως χάνει τον έλεγχο. Νευριάζει, φωνάζει, αρπάζεται, πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο, ξεχνάει από πού ξεκίνησε, χάνει τον έλεγχο γρήγορα. Και αυτό βέβαια αποβαίνει σε βάρος του. Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί το όλο θέμα. Δύσκολες εποχές για το χώρο που εκπροσωπεί. Μόνες τους οι φωνές δε φέρνουν αποτέλεσμα. Η κοινή λογική, η πειθώ, η υπομονή και η ηρεμία κατατάσσονται επίσης στα πλεονεκτήματα ενός χαρακτήρα.

Τέλος Α΄μέρους.

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Θέμη ευχαριστώ για την απάντηση στο μέιλ μου.Μάλλον εχεισ δικιο, ο στρατηγικοσ επενδυτής δε θα έρθει για το ταλαιπωρημένο μου χαρτάκι.
Δε μου λες,η δημοσιογραφός που λέγαμε παρακάτω αράζεισε ένα απο τα γραφεία αυτών που λες;:-))))αν αφαιρέσουμε πρόεδρο(αφού είπες όχι πρόεδρος),κεφαλαιαγορές κτλ, μας μένουν οι 3 γενικοί διευθυν΄τες ή μήπως έχει κι΄αλλα ανώτατα στελέχη το χρηματιστηριο;το λέω μπας και φουντώσω τον anonymous που φώναζε...

8:36 PM

 
Anonymous Anonymous said...

αν όλοι αυτοί ήταν ήρωες κόμικς...
Γεωργάνας:Ιζνογκουντ
Καπράλος:Γκαστόνε
Κωσταντοπουλος:Σεραφίνο
Λαζαρίδης:Λούκυ Λουκ(όταν δουλεύει)ή ο γκρινιάρης( από τα στρουμφάκια)όταν θυμώνει
Μάναλης:Φεθρυ
Πιλάβιος:σκρουτζ ή σκρουντζ;;;
Μωραϊτάκης:Αβερελ;ή γκούφη;
τι λες Θέμη;

8:50 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Δε με φουντώνεις μιχαληπαπαν, αλλά έπεσες μέσα.Σε κάποιον από τους τρεις πάει η κυρίακαι μετά κάνει την καμπόσα

11:02 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Θα το ξαναπώ ρε φίλε anonymous.Γιατί φωνάζεις; Γιατί μπαίνεις στο επικεντρο του...κουτσομπολιού; Τί σε ενοχλεί η τύπισα; Καλά κάνει και πάει.Μάλλον ευπρόσδεκτη θα είναι.Εσένα σε ξέρει;Και σε αγνοεί;Γι΄αυτό τα έχεις πάρει; Σόρρυ φίλε αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

11:22 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Ο καλός, ο κακός κι΄ο άσχημος.ωραία ταινία.Αν έπρεπε να δώσεις αυτούς τους τίτλους πού θα τους έδινες Θέμη;
Η Αεγέκ τί έπαθε σημερα;

11:26 PM

 
Blogger Τhemis said...

Φίλε κώσταςκ.,
Μας προκαλείς.Ο καλός ο κακός κι΄άσχημος...Αν απαντήσουμε, θα τους δυσαρεστήσουμε περισσότερο.Τους ήδη δυσαρεστημένους. Οπότε πάμε πάσο. Και δεχόμαστε τα σχόλια του στέργιουκ.Αν όλοι αυτοί ήταν ήρωες κόμικς... Αψογος φίλε, συμφωνούμε 100%

12:33 AM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script