Sunday, November 06, 2005

Ημασταν μία ωραία ατμόσφαιρα...

Eτοιμάζεται αποστολή. Στα βάθη της Κϊνας. Το δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδος - Κίνας προς τιμήν του προέδρου του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης.

Θα πάνε στην Κίνα εκπρόσωποι από περίπου 100 ελληνικές επιχειρήσεις και τεχνοκράτες από 7 (!!) Υπουργεία. Ολοι αυτοί πάνε εκεί με έναν στόχο : Να φτιάξουν γέφυρες(bridges) μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Αυτά μου μετέφερε ο γείτονας που παραβρέθηκε στο γεύμα, κουρασμένος βγήκε από την εκδήλωση, είχε ακούσει long ομιλία του προέδρου του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης(στη μητρική γλώσσα του δεύτερου), είχα παρακολουθήσει τις σύντομες ομιλίες του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών, του υφυπουργού Εξωτερικών, του προέδρου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου(Θ. Φέσσας) και δεν ξέρω ποιων άλλων ακόμα.

Το φαγητό δεν τον ενθουσίασε(...) , χάζεψε ωστόσο τους προσκεκλημένους. Και ποιον δεν είδε ο γείτονας. Στο επίσημο τραπέζι είδε τον υπουργό και τον υφυπουργό, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης, είδε τον πρόεδρο της ΕΧΑΕ, είδε τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον αντιπρόεδρο του Χρηματιστηρίου, τους κ.κ. Λάμπρο Παπακωνσταντίνου και Αχιλλέα Κοντογούρη από την Π&Κ Χρηματιστηριακή ( μέγας χορηγός της εκδήλωσης), τον κ. Φέσσα( πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου όπως σας είπα ήδη). Είδε και τον πρώην υπουργό κ. Νίκο Χριστοδουλάκη. Στο επίσημο τραπέζι είμαι ακόμα.

Από κει και πέρα πολλούς Ελληνες επιχειρηματίες, νομικούς, πολιτικούς, στελεχη χρηματιστηριακών εταιρειών, στελέχη ΑΕΔΑΚ, δημοσιογράφους.
Ε, με τέτοιες παρουσίες η γεφύρωση θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script