Tuesday, August 01, 2006

Καλοκαιρινοί Κωλοέλληνες

Μεσημέρι Ιουλίου, δίπλα στη θάλασσα.

Εγώ και η παρέα μου σε ένα τραπέζι. Παραθαλάσσιας ταβέρνας, τα κλασσικά ωραία σκηνικά: ζέστη, με τ΄αλάτια, μετά από ώρες στην παραλία, καψαλισμένοι και διψασμένοι. Είναι η ώρα που η κάθε ταβέρνα φαίνεται όαση, που η χειρότερη μπύρα μοιάζει με νέκταρ, αρκεί να είναι παγωμένη. Που δε σε νοιάζει η μάρκα ούζου, αρκεί να συνοδεύεται από άφθονα παγάκια.

Είναι η στιγμή που κάνεις κέφι την όποια παρέα, όχι απαραιτήτως γιατί η παρέα σου είναι η καλύτερη, αλλά γιατί τέτοια ώρα τέτοια λόγια: Ολα ωραία μοιάζουν μετά το κολύμπι. Και μακρυά από τις δουλειές . Και με το κινητό χωμένο στην τσάντα.

Πίσω μας, διάφορες παρέες. Μία όμως κατάφερε να κλέψει την παράσταση. Λόγω ηχορύπανσης καταρχάς. Στο τρίτο τσίριγμα, γυρνάω την πλάτη να δω: 8μελής παρέα, 4 ζευγάρια. Μέσος όρος ηλικίας τα 50. Ούτε νέοι ούτε γεια σας. Από τους 8, είχε ήδη διακριθεί ένας. Ο σπανιότερος όλων μ....

Γκριζομάλλης, μετρίου αναστήματος(ναι, φυσικά. Σηκώθηκε κιόλας στη συνέχεια. Για όσους δεν τον είχαν πάρει είδηση ως τότε), μετριότατης γοητείας, όμως ο κλασσικός τύπος μεσήλικα που ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ OTΙ ΑΡΕΣΕΙ ΤΡΕΛΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ - ΑΓΝΩΣΤΟ - ΘΗΛΥΚΟ.

Τον άκουγα που φώναζε μωρό μου όλη την ώρα. Στην αρχή υπέθεσα ότι φωνάζει έτσι τη γυναίκα/γκόμενά του. Δε θα με πείραζε, παρόλο που θεωρώ επιεικώς γελοίο να διατυμπανίζεις τον έρωτά σου(;) έτσι δημοσίως και συνεχώς. Εκτός αν είσαι έως 17 ετών.

Ο σπάνιος όμως δεν αποκαλούσε έτσι τη γυναίκα/γκόμενά του. Οταν μετά άρχισα να ακούω μωρό μου όμορφο μία πατάτες, μωράκι μου φέρε ένα καραφάκι ούζο και ΠΟΛΛΑ παγάκια, μ΄ακουσες μωράκι μου ή να στο πω στο αυτί ; ξέχασα την ανατροφή μου και γύρισα ξανά το κεφάλι μου: Για να διαπιστώσω ότι ο σπάνιος αποκαλούσε έτσι την όμορφη, νεαρά( και δυστυχώς φοβισμένη) σερβιτόρα.

Για μένα ήταν η πολλοστή φορά στην ταβέρνα εκείνη, ξέρω τον ιδιοκτήτη, τη γυναίκα του, τις κόρες του, τον πατέρα του, μέχρι και μία θεία του. Και βεβαίως όλο το προσωπικό.

Η συγκεκριμένη όμορφη νεαρά, ήρθε από τη Μολδαβία. Δεν είναι ούτε 25, είναι κουκλάρα, έχει αφήσει πίσω ολόκληρη οικογένεια και κάνει ζωή 50αρας νοικοκυράς: δε βγαίνει, δε γλεντάει, δεν ερωτεύεται, δεν ονειρεύεται, δεν δεν δεν.

Γιατί είναι πολύ φτωχή. . Και δουλεύει σα σκυλί μήπως και μαζέψει κανένα ευρώ παραπάνω μέχρι να μπει ο Οκτώβριος. Και παρόλο που στο αφεντικό στάθηκε τυχερή, και παρόλο που τα παιδιά του αφεντικού της φέρονται σα να είναι μία από αυτές, και παρόλο που όλοι την στηρίζουν, αυτή φοβάται. Τον βλέπεις στη ματιά της το φόβο.

Ο φόβος και η φτώχεια την κάνουν να το βουλώνει σε όλους τους κρετίνους που κατα καιρούς σερβίρει. Εγώ κατά τύχη πέτυχα έναν, σίγουρα υπάρχουν κι΄αλλοι πολλοί. Εχω ξαναπετύχει άλλωστε.

Πόσο ξεφτίλας πρέπει να είναι ένας άντρας, για να πουλάει μαγκιά ( του κώλου) και να κάνει επίδειξη ανδρισμού και ευφυίας( του κώλου πάλι) σε ένα τέτοιο κορίτσι; Πόση φάπα πρέπει να πέφτει όλη τη χρονιά από τη γυναίκα και τη δουλειά του για να ξεσπάει στη σερβιτόρα από τη Μολδαβία; Και με κάθε εξυπνάδα που πετάει( τσιρίζοντας- για να τον ακούσει και το απέναντι νησί) να κοιτάει γύρω του για να διαπιστώσει πόσο εντύπωση έκανε; Πόσα κιλά ξεφτίλας μπορεί τελικά να σηκώσει ένας 50αρης;


Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποιο μαγαζί, την επόμενη φορά που θα δείτε ένα φοβισμένο και ευγενικό κορίτσι να σας σερβίρει , το μόνο που δικαιούστε να του χαρίσετε είναι ένα ειλικρινές χαμόγελο. Και ένα γενναιόδωρο φιλοδώρημα αν είστε μάγκες.
Τα άλλα αφήστε τα για το σπίτι σας( αν σας παίρνει).






18 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ΕΓΡΑΨΕΣ ΦΙΛΕ....

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΡΚΕΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΕ ΠΕΘΥΜΗΣΑΜΕ.

12:55 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Aψογος!!!!

Μπράβο ρε Θέμη,μακρια από μας οι πεινάλες - ξεφτίλες.

1:01 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Και ελεγα πότε θα μαζευτεις απο διακοπές.
Από τα καλύτερα κομμάτια σου αυτό.Ωραιος...

1:03 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Υποκλίνομαι....

1:05 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Και γαμώ τα κομμάτια.Θα έπρεπε να είσαι δημοσιογράφος να το δημοσιεύσεις κάπου.

Αφορά τους μισούς από μας.Δυστυχώς....

1:14 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Eξαιρετικό κείμενο φίλε μου.

Συγχαρητήρια.

Πέτρος Αποστόλου

1:17 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Πρώτη φορά μπαίνω στο blog σου.Μου έκανε πολύ εντύπωση το post.Θα μπω να δω και παλαιότερα σου.

Μπράβο σου.Μου απέδειξες ότι άντρες υπάρχουν ακόμα.Μάγκες άντρες,αυτό εννοώ.

Μπορώ να σε συναντήσω κάπου Θέμη;΄Η να επικοινωνήσω τηλεφωνικώς μαζί σου;Θα το ήθελα πολύ.

Σε ευχαριστώ,

Χριστίνα(διαφημίστρια)

1:24 AM

 
Anonymous Anonymous said...

welcome home Θεμάρα

1:39 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Συγχαρητήρια

8:26 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Nice post :-)

12:20 PM

 
Blogger Μαύρος Γάτος said...

Ο κρετινισμός του Κωλοέλληνα δεν έχει όρια.

Στις διακοπές όμως φαίνεται να δίνει ρέστα....

Καλό απόγευμα

7:21 PM

 
Blogger Αθήναιος said...

Α καλά τα έχω γράψει και εγώ επανηλημμένως συν το πόσα δελτία παραγγελίας έχω δει με τα μάτια μου στις κουζίνες, όπου οι κοπέλες περιγράφουν κάτι τέτοιους τύπους ως " ο μαλάκας με την ξανθιά", " ο πολύ μαλάκας στα δεξιά" κλπ.

8:43 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Αυτό που λατρεύω σε σένα Θέμη, είναι ότι πάνω απ' όλα, είσαι ΚΥΡΙΟΣ!

3:13 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Οταν ο άντρας περνάει άσχημους χειμώνες και φθινόπωρα,τα καλοκαίρια του γίνονται αφόρητα.Οχι γι΄αυτόν,για τους άλλους.

1:10 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση (δεν σε παρακολουθώ τόσο συχνά όσο παλαιότερα), θέλω να σου πω ότι ΕΓΡΑΨΕΣ.

Διαβασα πριν από αρκετά χρόνια ένα άρθρο για τις γυναίκες που εκδίδονται από Αν. Ευρώπη και μια φράση μου έχει χαραχθεί στο μυαλό από τότε: Ένα από τα πράγματα που ενοχλεί περισσότερο (και ψυχολογικά) είναι η ζέχνα του "πελάτη". Η ζέχνα...

Μπορώ να φανταστώ την εικόνα του βρωμιάρη, με πένθος στα άκοπά του νύχια, με λιγδιασμένο μαλλί (όχι από το gel) να λαμβάνει της "υπηρεσίες" μιας κοπέλας που στο κάτω κάτω (πολύ συχνά) ζεί την οικογένειά της με αυτό που κάνει...

5:05 PM

 
Anonymous Anonymous said...

ΑΞΙΟΣ...
Μπράβο σου ρε μεγάλε...

12:41 AM

 
Blogger An-Lu said...

Σωστός!
Το κακό με τους 50+ είναι πως τυγχάνουν τόσο σωβινιστές, που όχι μόνο "το κορίτσι από τη Μολδαβία", αλλά και κάθε εχέφρων γυναίκα, σωπαίνει....από αηδία..

12:41 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Θα πρέπει να είχες πολλά κέφια όταν το έγραφες αυτό το κομμάτι...

Μπράβο σου

1:25 AM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script