Sunday, November 13, 2005

Κόκκινη κλωστή δεμένη....( Ή αλλιώς: καλά κρασιά)

Μια φορά κι΄έναν καιρό, στην Αθήνα, δημιουργήθηκε το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Το μοναδικό της χώρας μας μέχρι σήμερα.
Το Χρηματιστήριο λοιπόν αυτό , όσο πέρναγαν τα χρόνια, μεγάλωνε , επεκτάθηκε , δοκίμασε επιτυχώς και νέα προϊόντα εκτός από τις αξίες , έγινε γνωστό, έγινε ανεπτυγμένο, έγινε ένα από τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.


Κάποια στιγμή είχαμε δύο Χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών( ΧΑΑ) και το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών(ΧΠΑ). Πέρασε κι΄άλλος καιρός , οι αγορές ξαναέγιναν μία, το γνωστό σήμερα ΧΑ . ΧΑ= Χρηματιστήριο Αθηνών αφορά όλες τις αγορές και όλα τα προϊόντα αφού προ ολίγων ετών το ΧΠΑ συγχωνεύθηκε με το ΧΑΑ.

Τί σας λέμε τώρα αγαπητοί αρμόδιοι του ΧΑ, γνωστά πράγματα σας λέμε, ε;


ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ; ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ;;;;

Το είπε και ο κ. Καπράλος στα πρόσφατα γενέθλια του. Ενα από τα σημεία στα οποία στάθηκε ήταν η συνεργασία του Χρηματιστηρίου με τηλεοπτικά κανάλια. Εμείς μένουμε στο κρατικό.
Βλέπουμε κάθε μέρα τις κάρτες με τους δείκτες και μας γυρίζει το μάτι όταν αντικρύζουμε τους δείκτες FTSE/ΧΑ να αναγράφονται FTSE/XAA.
Καλά, ούτε ένας δεν το έχει προσέξει τόσον καιρό ; Ούτε ένας ;;;; Ετσι βιαστικά και χωρίς δεύτερη ματιά φτιάξατε τις κάρτες για το κανάλι με το οποίο συνεργάζεστε; Τόσο δύσκολο ήταν να τσεκάρει κάποιος τί στέλνει;

Δεν έχουμε πια ΧΑΑ πάρτε το απόφαση. Εχουμε μόνο ΧΑ. Λεπτομέρεια θα πει κάποιος ; Ε όχι δα, είναι σα να λέει κάποιος λάθος το όνομά σου. Λεπτομέρεια είναι αυτή;

2 Comments:

Blogger futures speculator said...

Δε βαριέσαι, εδω το Χ.Α. δεν εχει αξιωθεί τόσα χρόνια να βαλει καποιον δεικτη του Χ.Α. στο Yahoo Finance (International Markets) που το κοιτουν οι απλοι επενδυτές απ'ολο τον κοσμο.

Και τους το έχω επισημάνει παμπολλες φορές απο το 2002.

11:50 PM

 
Blogger MetroGuardian said...

Μόλις είχα φτιάξει το δικό μου blog με θέμα το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και έψαξα στον blogger για άλλα sites με παρόμοιο θέμα.

... και ιδού σας βρήκα!

καλή συνέχεια και καλή δύναμη, έρχονται μέρες _____ (συμπληρώστε μόνοι σας)

Yours Sincerely
The Bull and the Bear

xrimatistirio.blogspot.com

9:49 PM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script