Thursday, November 10, 2005

Ετοιμο και το Β΄ μέρος...

Ξέρετε τί μας έχει κουράσει;Οι φωνές οι περιττές και οι αντάρες οι αδικαιολόγητες.Επίσης, έχουμε σκυλοβαρεθεί το ύφος άνευ λόγου και αιτίας διαφόρων στελεχών του χρηματιστηριακού χώρου. Ανθρώπων που όταν τους ξεκινήσεις τετ α τετ διάλογο, τα χάνουν, δεν έχουν τί να πουν, διαπιστώνεις απλά πόσο λίγοι είναι.

Ισως αυτός είναι και ο λόγος που χαιρόμαστε τις ελάχιστες εξαιρέσεις του παραπάνω κανόνα. Γιατί πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις. Εστω και για να επιβεβαιώνουν αυτόν τον κανόνα. Λίγες εξαιρέσεις είχαμε αναφέρει στο Α΄μέρος...

Είχαμε υποσχεθεί και β΄μέρος ... Ας αρχίσει λοιπόν το Β΄μέρος....

Νίκος Παντελάκης. Χρηματιστής, μέλος του ΔΣ των χρηματιστών αλλά και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ωραία, θέλουμε και να είμαστε ευγενείς. Θα το πουμε σχηματικά. Αν λοιπόν γινόταν απόψε ένα πάρτυ ξαφνικό, ο κ. Ν.Π. αποκλείεται να ήταν η ψυχή της παρέας. Μετρημένος και συγκρατημένος, ίσως περισσότερο κι απ΄όσο ο ίδιος θα ήθελε, σφιχτός στις εκδηλώσεις του και τις εκφράσεις του, ακόμα κι΄αν θέλεις δυσκολεύεσαι να του ανοιχτείς. Οσον αφορά στο διττο του ρόλο, μάλλον πρόβλημα του έχει δημιουργήσει. Μάλλον θα ήθελε να ανήκει σε ένα μόνο ΔΣ, αυτό που εκείνος θεωρεί αντιπροσωπευτικότερο των δυνατοτήτων του. Αν όμως είναι έτσι, οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Και να αφήσει μία καρέκλα ελεύθερη για κάποιον με περισσότερη όρεξη και κέφι.


Αλέξανδρος Πουλαρίκας: Λοιπόν, όταν εμείς ήμασταν ανήλικοι, ο κ. Πουλαρίκας ήταν ήδη γνωστός και πρωταγωνιστής- συνδικαλιστής. Μετά, έγινε χρηματιστής , σήμερα συμμετέχει και στη Διοίκηση του ΣΜΕΧΑ. Και έφερε την έκπληξη! Εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Μετρημένος, συγκροτημένος, αποφασιστικός συνάμα. Ετσι κάπως φέρεται και μιλάει ο κ. Πουλαρίκας απο τη σημερινή του θέση. Η επιμονή του, η υπομονή του, οι χαμηλοί τόνοι αλλά και το πείσμα του μάλλον θα βοηθήσουν ουσιαστικά τους χρηματιστές στην παρούσα φάση. Ας το εκμεταλλευτούν όσοι πρέπει.


Αλέξανδρος Σίνος: Φρέσκο πρόσωπο, νέες ιδέες, όρεξη για αλλαγές, θέλει όμως λίγο φρένο. Είναι φρόνιμο να ακούει τους παλαιότερους και να συνδυάζει το δικό του κέφι με την πείρα των άλλων. Ετσι έχει ελπίδες για σούπερ αποτελέσματα.


Δημήτρης Παπαριστείδης: Ευγενής, χαμηλών τόνων, αχ, γιατί κάτι μας γαργαλάει; Γιατί έχουμε μία μικρή, εξαιρετικά μικρή, αμφιβολία για τις ειλικρινείς του προθέσεις; Ευχόμαστε να μας διαψεύσει άμεσα.


Παναγιώτης Καβουρόπουλος: Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε μα ο ...Τάκης παραμένει...Δεν είναι τυχαίο, οι περισσότεροι από όσους ρωτήσαμε ξέρατε τον κ. Καβουρόπουλο(γενικό διευθυντή) και όχι τον πρόεδρο της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν όλοι τον αποκαλέσατε Τάκη και όχι Παναγιώτη..Οικειότητα που μετράει υπέρ του κ. Καβουρόπουλου. Στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών είναι ο άνθρωπος που κάνει τη βαριά δουλειά, είναι αυτός που τρέχει παντού, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν ξέρουμε πόσο ακούγεται η φωνή του...


Γιάγκος Χαραλάμπους: Ηρθε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απο εντελώς διαφορετικό πόστο, δε δείχνει εξαιρετικά έτοιμος για την αλλαγή που συντελέστηκε στην καριέρα του. Μάλλον έχει ακόμα ουσιαστικές απορίες σχετικά με το νέο του αντικείμενο, προς τιμήν του το ότι δεν προκαλεί με τη στάση του, δεν παριστάνει τον ξερόλα, δε δημιουργεί αντιδράσεις. Μακάρι να μπει γρήγορα στο κλίμα.


Αναστάσιος Γαβριηλίδης: Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι. Σκεφτήκαμε πολύ ποιον θα αφήναμε για το τέλος... ως γνωστόν ένας γερός επίλογος πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι δικές σας γνώμες μέτρησαν, ο κ. Γαβριηλίδης έλαβε ομόφωνα αυτή την τιμητική θέση.
Είναι από αυτές τις, τόσο σπάνιες σήμερα, περιπτώσεις των ικανότατων ανθρώπων που δε γνωρίζουν τη λέξη έπαρση. Λιγομίλητος, σεμνός μέχρι απορίας, δεν γνωρίζεις την ύπαρξή του αν δεν τον αναζητήσεις. Κι΄όμως, οι γνώσεις του, το μυαλό του, ο χαρακτήρας του, κάνουν τη διαφορά. Ξέρει πολλά, δουλεύει πολύ και δουλεύει αθόρυβα. Εχει και ένα ακόμα πλεονέκτημα: Δεν ενδιαφέρεται για δημοσίους επαίνους. Κι ας αξίζει ήδη πολλούς.

Είναι τόσο αληθινά σεμνός που αν μας διάβαζε τώρα(ελπίζουμε όχι, δεν τον έχουμε ενημερώσει ακόμα για την ύπαρξή μας), αντί να χαιρόταν θα ένιωθε άσχημα. Οτι τα παραλέμε. Οτι τα παραφουσκώνουμε. Οτι ίσως υπερβάλουμε. Αν και εμείς ξέρουμε ότι λίγα γράφουμε. Αλλωστε, 25 άνθρωποι με τα μηνύματά τους ψήφισαν για εκείνον...25-0 ήταν το σκορ μεταξύ του κ. Γαβριηλίδη και του .. επόμενου.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που κατέχουν τόσο νευραλγικές θέσεις, όλοι εμείς υποκλινόμαστε. Και τους ευχαριστούμε για όλα όσα αθόρυβα παράγουν κάθε μέρα. Τέτοια στελέχη χρειαζόμαστε. Προς το παρόν έχουμε λίγα. Αν αποκτήσουμε πολλά, τούτο το blog θα παψει να έχει λόγο ύπαρξης. Με μεγάλη μας χαρά θα σας αποχαιρετήσουμε τότε....

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Θέμη γεια σου,
Μου κάνει εντύπωση που είπες τόσο καλά λόγια για τον Γαβριηλίδη.Αρα τον έχεις τσεκάρει;τι θέση έχει; Περνάνε τουλάχιστον σημαντικά ζητήματα από τα χέρια του;

1:18 AM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script