Wednesday, January 11, 2006

Remote Cause( σε ελεύθερη απόδοση: Να μιλάμε μόνο αν υπάρχει ουσία στα λεγόμενά μας)

Oχι αγαπητοί μου φίλοι, δεν αποφεύγω να σχολιάσω, είχα όμως και άλλες δουλειές( με συγχωρείτε κιόλας).

Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε πρόσφατα πως δεν πρέπει να ξεχνάμε το 1999 και σύστησε στους επενδυτές προσεκτικές κινήσεις.

Περίπου 24 ώρες μετά, ο κ. Κων. Μητσοτάκης πρότεινε ...επιβολή φόρου στα κερδοσκοπικά κέρδη. Τώρα, τί ακριβώς πάει να πει κερδοσκοπικά κέρδη, μη με ρωτάτε εμένα τον αδαή. Σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο κερδοσκοπικά = τα σύντομα κέρδη.

Ερώτηση: Εάν εγώ έχω ας πούμε τη Χ μετοχή, η οποία επί Ψ μέρες πάει σφαίρα και αποφασίζω την Ψ +1 μέρα να πουλήσω( για να κερδίσω και να το γλεντήσω βρε αδελφέ ), εγώ τώρα έχω κερδοσκοπικά κέρδη;;; Και θα μου επιβληθεί φόρος;; Φσσσσσσσστ Μποιιιιινγκ!


Αν και ήμασταν σχεδόν ανήλικοι τότε, θυμόμαστε πολύ καθαρά μία δήλωση του τότε προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς( κ. Σταύρου Θωμαδάκη) , ανάλογη με αυτή του κ. Αλογοσκούφη. Το Χρηματιστήριο πήγαινε σφαίρα, υπήρχε ευφορία και ...οργασμός( αγορών) σε κάθε τί εισηγμένο, αποφάσισε ο κ. Σ.Θ. να επιστήσει την προσοχή των επενδυτών. Μόνο αυτό έκανε, τίποτε παραπάνω. Επεσαν λοιπόν πάνω του όλοι οι σχετικοι ( και κυρίως, οι άσχετοι) της εποχής, τον σχολίασαν, τον ...σιχτίρισαν, τον έκαναν αγνώριστο. Και ακόμα την έχει πάνω του τη σχετική ρετσινιά ο κ. Σ.Θ. Κρίμα κι΄άδικο είναι.
Και ας θυμηθούμε όλοι ότι ο κ. Θωμαδάκης ήταν άκρως συνδεδεμένος με τη χρηματιστηριακή αγορά, ήταν δηλαδή η δουλειά του να την παρακολουθεί.

Τώρα έχουμε μία ανάλογη περίπτωση. Δεν έχουμε καταλάβει πού το πάνε, το τρομερό είναι ότι δεν ειμαστε σίγουροι ότι το πάνε κάπου. Αποφασίστε, η πολιτική μένει μακρυά από το ΧΑ ή όχι; Μας έχετε μπερδέψει.
Γιατί πρέπει ΟΛΟΙ να κάνουν δηλώσεις σχετικά με το Χρηματιστήριο; Γιατί ΟΛΟΙ θεωρούν ότι το Χρηματιστήριο είναι ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ; Γιατί όμως δεν είναι ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στις πραγματικές αναποδιές και δυσκολίες του ΧΑ; Γιατί τότε απαιτείται και γνώση ε;

Οι επενδυτές έμαθαν. Εμαθαν να μην είναι άσχετοι με το αντικείμενο, έμαθαν να συμβουλεύονται σοβαρές πηγές, έμαθαν να μην ενθουσιάζονται με τη φήμη που μου είπε ο κουνιάδος του γαμπρού της αδελφής του μπατζανάκη μου.
Αν παρόλα αυτά κάποιοι ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ, πρόβλημά τους. Το Χρηματιστήριο δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Ψυχραιμία, γνώση, σύνεση, μελέτη και υπομονή είναι λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει ο παίκτης ο σωστός...Οποιος δε μπορεί, όποιος δεν τα διαθέτει, ας παίξει Μονόπολη ή Γκρινιάρη.


Ομως οι εκπρόσωποι της σημερινής Κυβέρνησης δεν επιτρέπεται να κάνουν τα λάθη- αυτά τουλάχιστον που με φωνή και αντάρα καταλόγισαν ως λάθη- της προηγούμενης Κυβέρνησης. Οχι δηλώσεις δίχως αντίκρυσμα, όχι εξυπνάδες χωρίς ουσία, όχι σχόλια μόνο και μόνο για να σχολιάσουμε, όχι φωνές εκ τους ασφαλούς.
Σας φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά; Αλλάξτε το βρε αδελφέ! Κυβέρνηση είστε στο κάτω κάτω... Κάντε όμως αλλαγές συγκεκριμένες. Θέλετε βοήθεια; Διαβάστε λίγο για τα παράγωγα, τσεκάρετε την πορεία αυτής της αγοράς τους τελευταίους μήνες, φέρτε γνώστες να σας κάνουν προτάσεις... Κάντε το ίδιο και για την άλλη αγορά του Χρηματιστηρίου. Αυτή των αξιών. Ομως, πριν μιλήσετε, φροντίστε να είστε οπλισμένοι. Και έτοιμοι με την αντιπρόταση.
Αλλιώς η σιωπή είναι η πιο αξιοπρεπής στάση...

Οχι τίποτε άλλο, διαβάζουν οι παίκτες τα όσα δηλώνετε και χαμογελάνε. Για να μην πω γελάνε....

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

θέμη αλλά επειδή δεν θέλουμε να κλαψουμε πάλι και σκεπτόμαστε ότι πρέπει οι μεγαλοχρηματιστές καιοι παράγοντες να πάρουν θέση τώρα που η αγορά βρίσκεται- αισίως- στις 3800 μονάδες.
Δηλαδή ή πρέπει να αγοράσει τώρα ο κόσμος ή ποτέ.
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΣΤΙΣ 4300 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ.


Ο ΤΡΕΧΑΛΑΣ

6:24 PM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script