Tuesday, November 22, 2005

Διδυμότειχο μπλουζ....

Αρχίζουμε με το πρώτο ...θέμα. Τριανταφυλλόπουλος vs Βεντουράκη( άρα, vs Eλευθεροτυπίας). Τί να πούμε εδώ, γιατί μας τη σπάνε και οι δύο πλευρές; Γιατί δεν μας πείθει απολύτως κανείς;

Από τα βασικά επιχειρήματα της Ελευθεροτυπίας το στρατιωτικό Ι5 του Μ.Τ. Ο κ. Μ.Τ. άρχισε να ...χλευάζει κατά κάποιον τρόπο το θέμα. Και μας περιέγραψε ιστορίες για αυτόν και τον κ. Τζίμη Πανούση, τότε που είχαν καταταχτεί και μετά που παρουσιάστηκαν σε επιτροπές και βγήκαν τα πορίσματα που βγήκαν. Και ακούγαμε, ενώ σκαλίζαμε το τζάκι στο σπίτι του χωριού, τον κ. Μ.Τ. να γελάει λέγοντας μας ότι η μητέρα του πήρε από το χέρι τον κ. Πανούση και άφησε αυτόν πίσω και αυτό διαπίστωσε ξαφνικά ότι ...έμεινε χωρίς κηδεμόνα να τον συνοδεψει.. κτλ κτλ..

Και άλλα τέτοια, που κανέναν δεν ενδιαφέρουν. Είπε κανείς στον κ. Μ.Τ. ότι η συνευρεση του στο στρατόπεδο με τον κ. Τζίμη Πανούση και η κοινή μετέπειτα στρατιωτική πορεία τους αποτελεί ...τίτλο τιμής ; ΄Η άλλοθι;
Εχουμε γελάσει κατά καιρούς με τα λεγόμενα του κ. Τ.Π. αλλά ... ήμαρτον, έτερον εκάτερον. Εχουμε χαζέψει κρυφές ( μα πόσο πια κρυμένες ;) κάμερες του κ. Μ.Τ, έχουμε κάτσει άυπνοι για να δούμε ποιους θα ξεμπροστιάσει αυτή τη φορά αλλά...ήμαρτον, έτερον εκάτερον.

Και καλά, εμείς ήμασταν - σχετικά- τυχεροί. Από Χαιδάρι ξεκινήσαμε, έξω από τη Βέροια συνεχίσαμε, κάπου στη Θεσσαλία καταλήξαμε. Τα φάγαμε τα κρύα μας, τις φάγαμε τις μελαγχολίες μας, τις χορτάσαμε τις αφραγκίες μας, τις μοναξιές και τις μαύρες μας. Αλλά ρε παιδί μου, δε βγάλαμε άχνα στον μπαμπά ή τη μαμά. Ντραπήκαμε να το κάνουμε. Σκεφτήκαμε ότι εκείνη τη μέρα κάποιοι άλλοι έτρωγαν χειρότερο πακέτο. Στην πινέζα, με περισσότερες αφραγκίες, με λιγότερες άδειες, με καθόλου άδειες.. Και το βουλώσαμε.

Κι΄εμείς είχαμε καριέρες να σκεφτούμε, έρωτες να αφήσουμε πίσω, βαρεμάρα που αγαπούσαμε, τεμπελιά που λατρεύαμε, μπαμπά που μας χαρτζηλίκωνε, μελαγχολία που μας τριγύριζε, κι΄εμείς πολύ καλομαθημένοι ήμασταν στο σπίτι μας ως τότε. Αλλά...το βουλώσαμε κ. Μ.Τ. και λοιπές ανάλογες περιπτώσεις. Και πήγαμε όπου ήταν να πάμε, και το ράψαμε για κάμποσους μήνες και τελικά , όταν πήραμε απολυτήριο, μία χαρά παιδιά ήμασταν. Και συνεχίσαμε τη ζωή μας από τότε.


Από την άλλη βέβαια, όταν η Ελευθεροτυπία επικαλείται μόνο αυτό το μελανό ( για μας μελανό) σημείο του κ. Μ.Τ και δε λέει πολλά για την ταμπακιέρα μμμμμ.... κάτι δεν μας αρέσει. Κάτι δεν μας πείθει. Κάπου δεν μας τα λένε καλά..


Συμπέρασμα: Αστειεύεστε;;; Εμείς θα βγάλουμε συμπέρασμα; Τζάμπα μιλάμε τόση ώρα; Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί μας ( μη μασάτε με κανέναν).

14 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ρε φίλε,
Και μόνο που έγραψες αυτό το κομμάτι, θα σε διαβάζω καθέ μέρα.15 μήνες στη Λήμνο,έχεις παει χειμώνα στη Λήμνο;Εχεις πάει χειμώνα στη Λήμνο και φαντάρος;Μας έχουν περικυκλώσει οι ψυχωτικοί και οι προβληματικοί που δεν ντρέπονται να κυκλοφορούν με το χαρτί το Ι5 στα χέρια τους.Μονο και μόνο γιατί δεν είχαν τα @@ να κάνουν ότι καναμε όλοι.Μπράβο ρε φίλε,μπράβο.Σε διαβάζω καθε μέρα, το καλύτερο κομμάτι σου ήταν αυτό.Να είσαι σίγουρος ότι πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου.

11:55 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Πεστα ρε χρυσόστομε.Εγώ έκανα μισή θητεία(προστάτης) αλλά εχω βαρεθεί τα τσουτσέκια που κάνουν τις κότες για να την κάνουν.Εμείς όλοι τί είμαστε; Μαλάκες;(συγνώμη ε)

12:03 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Καλημέρα Θέμη,

Σε χάσαμε!Πέρασες καλά;;Για το στρατιωτικό δεν έχω τι να πω αλλά αν χρειαζόταν θα πήγαινα κι΄εγώ.Δεν μου αρέσουν οι άντρες που πάνε να γλυτωσουν.

12:06 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Χώστα φίλε,χώστα σε όλους.Οπως τολες και συ, μη μασαμε.Αρκετά μασήσαμε με ότι μας σερβίρει ο καθένας. Απολύθηκα πριν 11 χρόνια κι΄ακομα το θυμαμαι.Δεν είχα μπάρμπα στην κορώνη βλέπεις.Και δε γούσταρα να ξεφτιλιστώ με αλλο τροπο. Πηγα και ειπα γεια χαρα στη μαμα πατριδα.
Ποτε υπηρέτησες εσύ; Που στη θεσσαλια;

12:14 AM

 
Blogger averel said...

Φιλε σωστος. Με συγκινησες.
ΓιαννηΘ. Ναι ρε c. Λήμνο ρε γκασμα. 286ΤΠ και μετά Αγιος Ευστράτιος στο φυλάκιο. Με λενε averel και ειμαι καλα μετα απ' αυτο.
Τον Πανουση τον γουσταρω πολυ. Τον Μάκη καθολου. Ωστοσο απο τη στιγμη που δεν πηγαν στρατο, δεν χρειαζεται να το διαφημιζουν κιολας. Ειναι προκληση για τυπους σαν και εμας. Αφραγκιες, κρυα, απαλεψιες, απογοητευσεις, φρικες, αλλα εμπειριες κιολας ρε παιδια...

12:18 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Το καλύτερο κομμάτι σου ever φίλε Θέμη.Ετοιμαζόμουν να σε ρωτήσω για Λαυρεντιάδη αλλά χέστο.Θα ρωτήσω ξανά αύριο.Προς το παρόν φίλε, συγχαρητήρια.
Αυτό που είπε και ο averel.Ζοριστήκαμε,δακρύσαμε,παγώσαμε,φοβηθήκαμε, αλλά μαζέψαμε και εμπειρίες. Και όσοι την έκαναν απλώς επειδή ήταν κότες(τίποτα παραπάνω),τσιμουδιά να μη βγάζουν τώρα για το θέμα.Τσιμουδιά! Γιατί όταν αυτοί διηγούνται ιστορίες και γελάνε,γελάει και ο κόσμος με την πάρτη τους. Μπράβο ρε Θέμη,μπράβο.Μπορούμε να σε συναντήσουμε φίλε;

12:30 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Οταν κάποιοι κλάνανε μέντες γιατί απλώς δεν είχαν @@ για το αναμενόμενο,κάποιοι άλλοι τουμπεκί και ακολουθούσαν το χαρτί..
Δεν είναι μόνο ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Πανούσης( σε πάω ρε φίλε αλλά είσαι ένα σκαλί παρακάτω απο όσους πήγαν φαντάροι.ετσι πάει), είναι πολλοί άλλοι.Γνωστοί και άγνωστοι.Με μέσα και φράγκα ή ολα μαζί.Πάνω από όλα κότες.Τί να μου πουν τώρα οι κότες;Και δίκιο να΄χουν,το χουν χάσει το παιχνίδι...
Ακούω Λαζόπουλο να σχολιάζει τα πάντα και γελάω.Είναι για κλάματα ο τύπος. Τύπου άντρας...

12:35 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Θα συμφωνήσω με averel.Mε συγκίνησες φίλε.Γιατί όλες εκείνες οι μέρες είναι ζωντανές στο μυαλό μου.Κι΄ας έχει περάσει καιρός. Κάθε στιγμή ήταν μοναδική.Και το αστείο:Οι περισσότερες στιγμές ήταν ζόρικες.Κάποια μας έλειπε,έξοδο δεν είχαμε και όταν είχαμε δεν είχαμε πάντα που να πάμε.Χιλιόμετρα μακρυά το σπίτι και οι φίλοι.Αλλά πέρασε και μια χαρά παιδιά είμαστε τώρα όπως λες κι΄εσύ. Γιατί ξιπάζονται οι ξεφτίλες που την έκαναν με ελαφρά;Δε ντρέπονται όσους τους ακούνε;Που κάποτε ζορίστηκαν για ό,τι αυτοί χέστηκαν επάνω τους;Αντράκια φίλε μου, παντου γύρω μας.Και πουλάνε μαγκιά εκ τους ασφαλούς.Δεν ξέρουν ότι τους έχουμε πάρει είδηση;Και τους φτύνουμε;

12:49 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Σου την έχω πέσει σε άλλα posts, σου έχω κάνει ερωτήσεις κακές και έχω τσαντιστεί μαζί σου.
Και μόνο που είχες τη μαγκιά να γράψεις αυτό το post,έτσι για την πάρτη σου,νασαι καλά ρε Θέμη.Το εννοώ.
Εύχομαι κάποια στιγμή να κανονίσεις να γνωρίσεις τους φίλους του blog σου.Θα είμαι εκεί.

12:54 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Συμφωνώ και επαυξανω θανάσηςcorfu.Πώς το είπες; Τύπου άντρας.Α μπράβο.Πώς λέμε σαλαμάκι τύπου Ουγγαρίας; Μοιάζει με το γνήσιο αλλά ειναι φτηνότερο και πιο άγευστο.Αφιερωμένο λίγο τέτοιο σε όσα καλόπαιδα έβαλαν τα κλάμματα και πήγαν σπίτι τους μία ώρα αρχύτερα...
Εχασαν τελικά, αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό στους χέστες.Να τους χαίρονται !

1:03 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Θέμη είσαι ωραίος.Τίτλος και κομμάτι άψογα.Μπράβο φίλε,μας πήγες χρόνια πίσω.Και μας θυμισες πως όταν μπορούσαμε δε βάλαμε πάνες.Καναμε τουμπεκί και το προχωρήσαμε.Δεν πεθάναμε κιόλας.Και δύο απο τους κολλητούς μου, απο κείνες τις μέρες προκύψανε.Οταν μοιράζαμε τα φράγκα που έστελναν οι γονείς, όταν τρώγαμε μία μερίδα στην εξοδο δια του τρία, όταν ο ένας παρηγορούσε τον άλλον που κώλωνε.Στη μανα μας πάντως δε γυρίσαμε πριν την ώρα μας.Ούτε την κάναμε ξεφτίλα.
Λίγη μπέσα ρεεεεεεεεεε....
Καλό βράδυ φίλε. Ακούμε τον τιτλο του κομματιού σου τώρα, έτσι γιατί γουστάρουμε,θυμόμαστε τη φάση.

1:17 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Είσαι ωραίος και είσαι άντρας με τα όλα σου.Από όσες μαλακείες ακούμε αυτόν τον καιρό, αυτή είναι η ουσία. Καραγκιόζηδες με τρελλόχαρτο να πουλάνε μούρη ή ενημέρωση.Δον Κιχώτες με pampers.Βρε ουστ..

Θέμη προχώρα!Και μη μασάς.Σε διαβάζουμε πολλοί.

1:43 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Μεγάλε είμαι φίλος του Παναγιώτη.Αυτός μου είπε να μπω να διαβάσω το κομμάτι σου.Δεν σε ξέρω, δεν ξέρω που είσαι και τί κάνεις,αλλά... υποκλίνομαι...

Οταν ημασταν φανταράκια, κλαίγαμε και φοβόμασταν και κρυωναμε και κωλοναμε..Αλλά ήμασταν φανταράκια φίλε.Θέμη όταν κανονίσεις έξοδο είμαι μέσα.Δωσε σήμα.

2:02 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Πού στη ΒΕΡΟΙΑ Θέμη; Ποια χρονιά;

11:50 PM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script