Sunday, January 29, 2006

Τί φοβάστε ρε παιδιά;

Γουστάρουμε τρελλά όταν βλέπουμε αντιδράσεις έντονες σε όσα γράφουμε. Δεν μας ενδιαφέρει να συμφωνείτε ή διαφωνείτε με όσα λέμε( έτσι κι΄αλλιώς εμείς δεν έχουμε λαμβάνειν από πουθενά- θα το λέμε μέχρι να το πάρετε χαμπάρι όλοι). Μας αρέσει όμως να αντιδράτε, να έχετε άποψη, να τη λέτε και να την τεκμηριώνετε.

Χαλιόμαστε όταν πετάτε μία φλου ατάκα και μετά σταμάτατε. Σα να φοβάστε. ΠΟΙΟΝ ΟΜΩΣ;;;
Η ανωνυμία σας, εφόσον το επιθυμείτε, είναι δεδομένη, συνεπώς γιατί δεν ολοκληρώνετε ό,τι αρχίσατε να λέτε;

Με πολύ χαρά διαπιστώσαμε αντιδράσεις σε προηγούμενο post( Μπρροοος, που λεει και ο κολλητός μου).

Μας άρεσαν πολύ όλα τα σχόλια: Των φίλων anonymous, εx...ex..., ox ox ox or xa xa xa.

Μερικά φαιδρά τυπάκια κάνουν κουμάντο στην ΕΧΑΕ;
Με το μπαρδόν φίλε/φίλη ex...ex, αλλά γιατί τους επιτρέπεται ακόμα να κάνουν κουμάντο αφού είναι φαιδρά τυπάκια; Ιδιωτικοποιήθηκε η ΕΧΑΕ ή εμείς έχουμε λάθος πληροφορίες; Να πω ότι ήταν ακόμα Δημόσιο το ΧΑ να δεχτώ τα φαιδρά άσχετα άτομα στα διάφορα γραφεία/πόστα. Τώρα όμως; Γιατί; Κοιμούνται όλοι με τσαρούχια; Μήπως να τους σκουντήσουμε λίγο;


Τα δικά του παιδιά ούτε φυστίκια στην Ομόνοια δεν μπορούν να πουλήσουν;;;
Ποιού τα παιδια ρε παιδιά; Γιατί δεν ονομάζουμε; Εμείς γιατί τους αναφέρουμε όλους με ονοματεπώνυμο; Αν είναι να κάνετε το καλό κάντε το μέχρι τέλους. Δεν καταλαβαίνουν όλοι τί εννοείτε και επιπλέον, εάν υπάρχει ουσία στα όσα γράφετε δώστε ένα χέρι βοηθείας στο να αλλάξει κάτι. Εμείς κορόιδα είμαστε που τρώμε τόσο χρόνο κάθε μέρα γράφοντας ό,τι πέφτει στην αντίληψή μας;


Κουμπαριές;;
Εδώ μας έπιασες αδιάβαστους ex...ex... Παίζουν κουμπαριές διαπλεκόμενες στο ΧΑ;


Ενδεκάδα;
Ωπα ρε anonymous..Εσύ δηλαδή τί πρότεινες; Αρχικά ονομάτων; Και πιστεύεις ότι όλοι οι φίλοι του blog είναι στο μυαλό σου; Λέγε εσύ ονομα και επίθετο και την ενδεκάδα την έχουμε εμείς έτοιμη.Μην ανησυχείς..

Goodfellas;
Μιλήστε ρε σεις, μην κάνετε σαν γυναικούλες( ακόμα κι΄αν ανήκετε στο φύλο αυτό). Οταν έχουμε κάτι( σοβαρό) το λέμε. Αλλιώς, είτε χάνουμε και το όποιο δίκιο μας είτε μας παίρνουν στο ψιλό οι άλλοι( άσχετοι).

20 Comments:

Blogger Pseudo-intellectual lunatic said...

great blog

11:24 PM

 
Blogger Τhemis said...

ariane,

Ο,τι ανεβαίνει κατεβαίνει. Και τούμπαλιν. Μην είσαι κορόιδο dear,μην ακους τους πονηρους αυτού του πλανήτη.Δειξε λίγη υπομονή...

11:53 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Ο Καπράλος είναι bon viveur, χεστήκαμε γι΄αυτό. Πρόεδρο του ΧΑ τον ορίσανε όχι πρέσβη για να μας κακομάθει...

Οι παρέες και οι κλίκες καλα κρατουν στο χρηματιστήριο.Συμφωνω με ex,τα καλοπαιδα υπάρχουν και τρώνε παρέα και παίρνουν χοντρά φράγκα για να πουλάνε αέρα κοπανιστό.Μόνο το ύφος τους να δεις,καταλαβαίνεις για τί σαινια μιλαμε θέμη.

11:57 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Πότε το χρηματιστήριο θα στελεχωθεί στα γερά πόστα από άτομα που αξίζουν και που μπορούν να κάνουν κάτι ουσιαστικό;
Ποτέ ποτέ ποτεεεεε
Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τα τυπάκια(σωστός ex)τα κακόμοιρα να το παίζουν ειδημονες χωρίς να έχουν πάρει καν χαμπάρι ότι η γη γυρίζει.Παλαιότερα είχε fun τώρα το βαρεθήκαμε και μας ενοχλεί.

12:02 AM

 
Blogger Τhemis said...

U r always welcome ariane...:-)

12:11 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Τί θα γίνει με τους τεμπελεχανάδες της Σοφοκλέους;Θα τα τσεπώνουν για πολύ ακόμα τα μηνιάτικα και τα bonus;

12:18 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Θέμη με απογοητεύεις που δεν ξέρεις για τις περίφημες κουμπαριές του Χρηματιστηρίου.Ούτε πολιτικοί να ήταν οι τύποι.Εχουν όλοι...κουμπαριαστεί μεταξύ τους.Και η ζωή συνεχίζεται...

12:24 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Ποδοσφαιρική ομάδα που λεει ο ox ox ox or xa xa xa
ΚΔ. Καραϊσκάκης Δημήτρης;
ΔΑ.Δασκαλάκης Αντρέας;
ΠΜ. Παναγιώτου Μιχάλης;
ΓΒ.Γιάννης Βουράκης;
ΣΛ.Σωκράτης Λαζαρίδης;

Δεν του βγαίνει εντεκάδα του ox ox ox;

1:07 AM

 
Anonymous Anonymous said...

πώς να βγει ενδεκάδα φίλε;Και η πεντάδα που λεει ο xo xo xo πολύ αισιόδοξη σκέψη είναι.
Καλά, οι τραπεζίτες που πήραν την ΕΧΑΕ δεν ασχολούνται καθόλου με το μαγαζί;Κανένας σχετικός δεν υπάρχει εκεί μέσα;Να ρίξει μία αμπούλα να κάνει ένα πρώτο ξεκαθάρισμα;Αέρααααααααα

1:12 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Παιδιά χαλαρώστε.Ο Καπράλος θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του

1:15 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Aυτό που βλέπω να παίρνει ο Καπράλος στα χέρια του είναι κανένας πίνακας ζωγραφικής(διαβάσατε συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία;Δήλωσε ΚΑΙ φιλότεχνος)ή κανένα ποτήρι σαμπάνιας(τσίριο).Στο τσακίρ κέφι μπορεί να χτυπήσει και κανένα roadshow μπας και μας πάρει με καλό μάτι το Χρηματιστήριο των Τιράνων.

1:17 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Καλημέρα σε όλους,
Διαβάσα προηγούμενα άρθρα του Θέμη και τώρα είδα τα σχόλια σας σε αυτό και αποφάσισα να γράψω.Δεν ξέρω λεπτομέρειες από το προσωπικό του χρηματιστηρίου, αλλα ως ...αγνωστος πολίτης έχω πάρει αρκετές φορές τηλέφωνο σε διάφορα τμήματα.Ο καλύτερος από αυτούς με έγραψε κανονικά.Σκεφτηκα να στείλω επιστολή στον Καπράλο αλλά μετά σκέφτηκα ότι δε θα αλλάξει τίποτα.

1:21 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Καλά που δεν έστειλες επιστολή φίλε.Θα την έτρωγε η μαρμάγκα πιθανότατα και θα συγχυζόσουνα τσάμπα.Χέσε μέσα.Πρέπει να πετύχεις καλή μέρα του υπαλλήλου,σωστή θερμοκρασία της ατμόσφαιρας,τον υπάλληλο να έχει πιει δυο τζούρες καφέ όταν του τηλεφωνήσεις,να μην έχει πλακωθεί με τη γυναίκα του το προηγούμενο βράδυ, να μην έχει πατώσει το παιδί του στο διαγώνισμα,να έχει έχει λάβει μπόνους για το καθισιό των προηγούμενων μηνών,να έχει ακούσει κοπλιμένο από τον προϊστάμενό του(έτσι,χωρίς λόγο),να νιώθει όμορφος,να φοράει φρεσκοσιδερωμένο πουκάμισο,να μην έχει φάει κίνηση ερχόμενος στη δουλειά του, να ανταποκρίνεται η γκόμενα της διπλανής πόρτας στο κλείσιμο του ματιού του,να έχει κερδίσει 5 εκ. ευρώ στο λόττο, και τότε ΙΣΩΣ,λέμε ίσως,να σου απαντήσει σε ό,τι οφείλει να σου απαντήσει.Αλλιώς,την έβαψες μεγάλε.Και μόνο που έκανες το λάθος να τηλεφωνήσεις θα το πληρώσεις ακριβά.

1:30 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Εγώ διαφωνώ με τον οσιομάρτυρα.Να στείλεις επιστολή στον bon viveur φίλε στεφμακ.
Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι οπωσδήποτε,αλλά οταν κανείς δεν κουνιέται δεν υπάρχει και ελπίδα για βελτιωση.Να ξαναπάρεις τηλέφωνο και αν σε γράψουν πάλι να ζητήσεις το όνομα του τύπου ή της τυπισας με την οποία μίλησες.Και αν δεν στο δώσουν, δεν πειράζει,να γράψεις σε ποιο τηλέφωνο κάλεσες,για ποιο θέμα και θα βρουν- αν θέλουν- τον αρμόδιο.
Καιρός είναι να μας απαντάνε αντί να μας γράφουν και πρόσεξε, υπάρχει η πιθανότητα ο bon viveur να μην γνωρίζει λεπτομέρειες για τα παρακάτω στρώματα.Αν αυτό ισχύει,καλό θα του κάνουμε να τον ενημερώσουμε.Αν πάλι τον ενημερώσουμε και δούμε ότι μας γράφει και αυτός,θα κινηθούμε αλλιώς.

2:12 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Καλημέρα,

Ποιος είναι ο bon viveur;

2:15 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Τέση καλή μου,κλείσε τώρα τον υπολογιστή και πήγαινε στο κρεββατάκι σου.Είναι αργά.

2:23 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Τελικά οι κολεγιές καλά κρατούν

2:08 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Πω, πω χαμός έγινε!!! Βλέπω το ενδιαφέρον για την ΕΧΑΕ είναι μεγάλο. Τυπικά η ΕΧΑΕ είναι ιδιωτική εταιρεία αλλά είναι προφανές ότι το κράτος (και το εκάστοτε κόμμα που κυβερνά) συνεχίζει να ασκεί ουσιαστική επιρροή και έλεγχο. (εξάλλου η εταιρεία εξακολουθεί να έχει σημαντικό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων στο προσωπικό της!) Με βάση τον πλέον πρόσφατο πίνακα βασικών συμμετοχών εμφανίζει ένα free float της τάξης του 78%, με βασικούς μετόχους τρεις τράπεζες: ΕΤΕ (8,44%), ΑΤΕ (7,34%) και ΑΛΦΑ (6,04%), το σύνολον 21,82%.
Απορίας άξιον είναι το πώς το ουσιαστικό managenent της εταιρείας έχει καταφέρει να επιβιώσει για τόσα χρόνια, χωρίς ποτέ να δώσει λόγο για τα πεπραγμένα του. Αυτά υποτίθεται ότι συμβαίνουν μόνο σε οικογενειακές επιχειρήσεις και όχι σε εταιρείες με ευρεία μετοχική βάση.

Παράδειγμα 1ον: Η ένδοξη πορεία της πετυχημένης ΑΣΥΚ!!!. Αφού επιβίωσε επί σειρά ετών παρασιτικά γαντζωμένη επάνω στο ΧΑ, με το 95% του τζίρου της να προέρχεται από αυτό και χωρίς να έχει παρουσιάζει ουσιαστικά αποτελέσματα απορροφήθηκε από την ΕΧΑΕ και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κατέλαβαν τις ουσιαστικότερες θέσεις στο νέο σχήμα της ΕΧΑΕ. Έτσι επιβραβεύεται η αποτυχία;

Παράδειγμα 2ον : Η έγκριση των νέων εισαγωγών εταιρειών προς διαπραγμάτευση και οι ΑΜΚ. Μια σοβαρή αρμοδιότητα που είχε το ΧΑ και με την συνεχοχή ΧΑ -ΕΚ-Αναδόχων (Τραπεζών)- Βασικών μετόχων, αποτέλεσε την πηγή του κακού καθώς μπήκαν στο μαγαζί χύμα τα σαπάκια. Δεν είδα να λογοδοτήσει κανένας για αυτά τουλάχιστον σε εταιρικό επίπεδο με απόλυση, εξάλλου οι περισσότεροι εξ’ αυτών στο ΧΑ παραμένουν στις (παχυλές) διευθυντικές τους καρέκλες έστω και με άλλα καθήκοντα.

Παράδειγμα 3ον : Η υποβάθμιση της αγοράς Παραγώγων. Από όσο γνωρίζουμε η πλειοψηφία των σχετικών στελεχών έχει αποχωρήσει από το ΧΑ. Ποιος ασχολείται με ένα τόσο σύνθετο αντικείμενο; Όσο και εάν δε την συμπαθούν ή καταλαβαίνουν οι νέοι εγκέφαλοι του ΧΑ δεν πρέπει να ξεχνούν ότι σε δύσκολες περιόδους κράτησε το μαγαζί όρθιο.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: Παίδες.. Έτσι δουλεύει το σύστημα, το ΧΑ είναι ένα κομβικό σημείο για τη ροή του χρήματος και των επιχειρηματικών εξελίξεων, και ειδικά στην Ελλάδα με την μικρή αγορά όπου το οικονομικό/ πολιτικό σύστημα μάλλον είναι Τουρκο-φεουδαρχικό με ολίγη από καπιταλισμό μην περιμένετε και πολλά πράγματα. Όλα μετράνε, τα συμφέροντα μερικών, το μαύρο χρήμα και τα πάσης φύσεως πλυντήρια τα κομματικά αλλά και οι κουμπαριές και τα γκομενιλίκια..

4:30 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Τα γκομενιλίκια του κώλου θα μας φάνε φίλε ex

6:59 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Να ήταν και ενδιαφέροντα τα γκομενιλίκια να το βουλώσουμε..Αλλά αυτά που παίζουν είναι γ@@ σε τα

7:23 PM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script