Monday, December 05, 2005

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα ( και όποιον άλλον έχει ανάγκη)

Εχουμε ρίξει το γέλιο της ζωής μας. Εχουμε κάτσει σε μία γωνια τις τελευταίες μέρες, διαβάζουμε , ακούμε και ξεκαρδιζόμαστε.

Μεσοσταθμική τιμή, τιμή κλεισίματος, τυχαίο διάστημα, απόκλιση, πρόβλημα, μπέρδεμα, φωνές, αντάρες, γκρίνιες, έρευνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Γιατί φωνάζουν οι ( ορισμένοι ) χρηματιστές; Γιατί ωρύονται οι ( ορισμένοι) δημοσιογράφοι;

Για έναν απλό λόγο αγαπητοί μου. Γιατί δεν έχουν πάρει χαμπάρι τί γίνεται, γιατί έχουν απορίες, γιατί ντρέπονται να ρωτήσουν και αντ΄αυτού προτιμούν να φωνάζουν. Μήπως και τους (τις) προσέξουμε περισσότερο. Αμ δε.

Εμείς ένα έχουμε να σας πούμε( εσάς που έχετε απορίες). Ρωτήστε, διαβάστε, μελετήστε. Μην εκτίθεστε χωρίς λόγο και αιτία. Υπάρχουν βιβλία, υπάρχουν αρμόδιοι, υπάρχουν γενικώς λύσεις για όλους και όλα.

Ενα μήνυμα προς τις αρμόδιες αρχές , αυτός θα είναι ο επίλογός μας: Μην τυχόν και κάνετε αλλαγή σε κάτι τόσο νέο, υπό το βάρος (σιγά το βάρος βρε αδελφέ) των παραπάνω φωνών γιατί εάν υποκύψετε τόσο γρήγορα..... ωωωωω.... βουτυρο στο ψωμί μας θα γίνετε. Ολοι εσείς που έχετε γραφεία στη Σοφοκλέους και πέριξ αυτής.

Μην τυχόν και καταλάβουμε ότι φοβάστε και τη σκιά σας. Και κάνετε πίσω στο πρώτο ....μπουυυ.
Μη μας δώσετε τέτοια χαρά αγαπητοί υπεύθυνοι.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Θέμη, έχεις δίκιο, για όσους δεν έχουν φροντίσει να ενημερωθούν και να την ψάξουν, όλα αυτά τα "νέα ήθη" όπως Μ.Σ.Τ.Σ., τιμή κλεισίματος, δημοπρασία κλπ, είναι ακαταλαβίστικα και μπερδεμένα.
Αλλά πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το ΧΑ δεν στάθηκε άρτιο στην ενημέρωση που προσέφερε επ' αυτού του θέματος. Τα μέλη κουτσά στραβά έχουν καταλάβει. Πίσω από τα μέλη όμως έρχονται οι χαμηλότερες βαθμίδες των α.ε.λ.δ.ε. και των broker που εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν και να κάνουν λάθη(τραγικά).
Ο λόγος απλός, το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος διεξαγωγής της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν πολύ αργά, χωρίς αρκετή τεκμηρίωση, και κυρίως, η ενημέρωση δεν έφτασε άμεσα στο κοινό, που θα έπρεπε να είναι ο άμεσα πληροφορούμενος.
Και εν ήδη κουτσομπολιού: η Μ.Σ.Τ.Σ (μεσοσταθμική τιμή συνεδρίασης)είναι εύρημα της τελευταίας στιγμής. Στην ομάδα που επιμελείται την εφαρμογή των υπολογιστών του χρηματιστηρίου, γνωστοποιήθηκε την τελευταία βδομάδα πριν την εφαρμογή του νέου προγράμματος της συνεδρίασης. Οι καημένοι αναγκάστηκαν να γράφουν νέο κώδικα για να κάνουν αλλαγές στην εφαρμογή και μετά την έναρξη του νέου προγράμματος.
Παρ' όλη την αντίδραση που κυκλοφορεί πάντως έχω την εντύπωση ότι αυτό το τεταρτάκι διαπραγμάτευσης στην μεσοσταθμική τιμή και με γνώση της τιμής κλεισίματος θα λειτουργήσει περισσότερο σαν την βαλβίδα της χύτρας αφήνοντας τα πράγματα να ξεθυμαίνουν και να κλείνουν πιο ομαλά σε κάθε συνεδρίαση. Όπως το βλέπω μακροπρόθεσμα ίσως βοηθήσει στη σταθερότητα της αγοράς μεγάλης κεφαλαιοποιήσεως.
Εσύ τι γνώμη έχεις;

2:37 PM

 

Post a Comment

<< Home

 
hit counter script