Wednesday, November 30, 2005

Κοψοχρονιά. Ερχονται και γιορτές, αξίζει...

Πώς την πάτησε έτσι ο πιτσιρικάς μας... Αυτός που στείλαμε χθες το πρωί για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του ΔΣ του Χρηματιστηρίου.

Πήγε ο άπειρος από τις 09.00, περίμενε κάμποση ώρα μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες- και οι ουρανοί ...- έφτασε σχεδόν μεσημέρι μέχρι να μάθε τί αποφάσισε η Διοίκηση τουΧρηματιστηρίου.

Μας τηλεφώνησε, μας ξύπνησε δηλαδή για να μας πει τα μαντάτα. Σιγά τα μαντάτα. Το Χρηματιστήριο, λεει, έκανε δεκτή την αίτηση της Proton Bank για εισαγωγή της στο ΧΑ.
Και λοιπόν;

Σκασίλα μας μεγάλη και 40 παπαγάλοι( που λέγαμε και στο σχολείο). Το Χρηματιστήριο δεν εγκρίνει πλέον, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει φάει το σχετικό πακέτο. Μέχρι λοιπόν να εγκριθεί από την Επιτροπή η αίτηση εισαγωγής της Proton, εμείς απλώς δεν ασχολούμαστε.


Πώς την πάτησε όμως ο πιτσιρικάς μας, δεν σας είπαμε. Αφού έκανε το καθήκον του με το ΔΣ του ΧΑ, κάτι τον έτρωγε... Πήγε να γλυτώσει τη δουλειά εδώ και δεν έλεγε να φύγει από το κτίριο της Σοφοκλέους... Τριγύρναγε εκεί, έκοβε βόλτες, πήρε και καφέ από απέναντι και δεν έλεγε να το κουνήσει... Μεσημέριασε και αυτός ακόμα εκεί..

Απογευματάκι όταν χτύπησε το τηλέφωνό μας... Ηταν αυτός, έντρομος...

Κάτι γίνεται εδώ, κάτι παίζεται, να κάτσω ή να φύγω; Φοβάμαι ρε σεις. Ολοι μαζεμένοι ήρθαν..

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του..
Του ζητήσαμε να ηρεμήσει, να συνέλθει και να εξηγηθεί...

Τί να σας πω ρε σεις; Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. ( Δε μας διευκρίνισε αν ήταν ενωμένο και δυνατό, ήταν αρκετά συγχυσμένος για να μπει σε λεπτομέρειες...)

Τί εννοείς βρε; Μίλα !

Ρε μόλις μπήκε όλη η οικογένεια Παπανδρέου. Αρχηγός, σύζυγος αρχηγού, αδελφια και νύφες αρχηγού, μητέρα αρχηγού. Μπαίνουν και βουλευτές. Μπαίνουν και παρολίγο βουλευτές του κόμματος. Μπαίνουν και διάφοροι κολαούζοι....

Του ζητήσαμε να ηρεμήσει, να ρουφήξει μία γουλιά από τον καφέ του και να πει συγκεκριμένα αυτό που θέλει..

Με τα πολλά καταλάβαμε. Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Παπανδρέου γινόταν.

Βεβαίως και ήταν εκεί όλη η Παπ. οικογένεια, έκανε και κάτι πολιτικές δηλώσεις ο Ν.Π. μάθαμε, ήταν διάφοροι πρώην και περίπου παρόντες του κόμματος, ήταν και ο δημοσιογράφος κ. Θεοδωράκης( το Αλάτσι δεν είχε ανοίξει ακόμα; επί τη ευκαιρία, θέλουμε να κάνουμε μία κράτηση για τις 15 Απριλίου του 2007. Μήπως αργήσαμε;;; Τρελλαινόμαστε για κρητική κουζίνα. Δεν έχουμε καλύτερο....Σαλιγκάρια ποικιλοτρόπως μαγειρεμένα( ό,τι και να του κάνεις του καημένου, γλοιώδες σαλιγκάρι παραμένει) , κοκόρια ( λειράτα υποθέτουμε) τυροπιτάκια με κανέλα απο πάνω( μπλιάαααχ) ρακί που πάει με όλα(τσίπουρο έχετε πιει ποτέ στη ζωή σας ;) πίτες Τύπου πίτες( έχετε φάει πίτα από τη μάνα μου; sorry δηλαδή αλλά έτσι πάει...)


Τέλος πάντων, εμείς μάθαμε από τον πιτσιρικά ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη, το βιβλίο του Ν.Π. παρουσιάστηκε κανονικά, η μητέρα του έκανε δηλώσεις όπως κάθε μάνα( Ελληνίδα και μη) ό,τι θέλει ο Νίκος, εγώ είμαι μαζί του, τέλος καλό όλα καλά.

Και ψιλο φτηνά τη βγάλανε. Πόσο πάει η ενοικίαση της αίθουσας του ΧΑ; 700 ευρώ; Αν μας τα είπαν καλά, τζάμπα πράγμα. Αντε και του χρόνου να΄μαστε καλά να κάνουμε εκεί τη συνεστίασή μας!


ΥΓ/ Ο κ. Ν.Π. ασχολείται και με το Χρηματιστήριο. Με την ευρύτερη έννοια του όρου...Δεν είναι - ή απλώς ήταν - μέτοχος σε τράπεζα ; Οχι;

Tuesday, November 29, 2005

Κικιρίιιιιιιιιικουυυ

Το καλό του να είσαι ομάδα και όχι μόνος και έρημος ( τύπου Λούκυ Λουκ) έχει πολλές διαστάσεις.

Μία από αυτές θα χαρούμε οι υπόλοιποι 4 σήμερα το πρωϊ. Θα αφήσουμε τον νεότερο της παρέας να φυλάξει τσίλιες, να ξυπνήσει νωρίς, να έχει το νου του.

Και να μας ενημερώσει τί αποφάσεις έλαβε η Διοίκηση του Χρηματιστηρίου. Που συνεδριάζει σήμερα το πρωϊ.

Νωρίς για μας, ο πιτσιρικάς έβαλε ξυπνητήρι, βρίσκεται ήδη στο κρεββάτι του. Θα τους προλάβει, θα μας ενημερώσει. Καληνύχτα σας...

Justitia- Justice- Giustizia( πάρτε το και ελληνικά : Η Θέμις .... ξαναζυγίζει)

Δύσκολοι καιροί για τους ελέγχοντες...


Μπαράζ διώξεων κατά δικαστών, δεκάδες τον αριθμό, που ΔΕΝ υπέβαλαν πόθεν έσχες ανακοινώνεται από τον Αρειο Πάγο, γεγονός που ουσιαστικά ανοίγει το φάκελο όλων όσων ....ξέχασαν να δηλώσουν... ( γιατί ρε λεβέντες; Η δική μας η μνήμη είναι κορόιδο που λειτουργεί ασταμάτητα;)

Οι δε πληροφορίες της σπιτονοικοκυράς μας ( αυτή μας έδωσε την είδηση) είναι ακόμα πιο τρομακτικές αφού σύμφωνα με αυτές ο αριθμός των δικαστικών που λησμόνησαν το ... στοιχειώδες φαίνεται πως είναι τεράστιος.


Οχι βέβαια γιατί έχουν να κρύψουν κάτι. Ποιος είπε κάτι τέτοιο; Ε;;;;;;;;


Ξεχάστηκαν οι άνθρωποι ρεεεε, αυτό ισχυρίστηκαν. Ενα μυαλό είναι αυτό τί να σου κάνει.
Χειμώνα - καλοκαίρι το ίδιο. Κάτι το ένα, κάτι το άλλο, μπλοκάρει το μυαλουδάκι. Και λησμονεί κάποια καθήκοντα.

Το λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη...

Vote him for President

Ετσι όπως μας το μετέφεραν στην αρχή, μπλοκάραμε. Και καταλάβαμε ότι ο κ. Σ.Κ.( you may call me president) φεύγει από το ΧΑ και πάει εις τας Ευρώπας σε άλλο πόστο, άσχετο με το χρηματιστηριακό χώρο.


Ηταν τέτοια η χαρά του μανάβη που μας μετέφερε την είδηση, που ο καημένος έτρωγε φωνήεντα, κατάπινε λέξεις, μέχρι να καταλάβουμε είχαμε αγοράσει το μισό εμπόρευμα.

Τελικά, το πιάσαμε το θέμα. Θα βάλει λέει υποψηφιότητα ο κ. Σ.Κ. στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, για θέση στο ΔΣ αυτής. Και είναι, μας είπε, η πρώτη φορά που παίζει αντίστοιχη ελληνική υποψηφιότητα.

Τί να πούμε εμείς τώρα, για καλό το εκλαμβάνουμε αυτό και δηλώνουμε: Μαζί σου κι΄εμείς ! Go for it!



Φίλοι μας καλοί...

Ρε σεις, με συγκινήσατε. Απ΄ό,τι έχω γράψει ως τώρα, το post με τίτλο Διδυμότειχο Μπλουζ φαίνεται ότι σας... μίλησε περισσότερο.


Χαίρομαι για να είμαι ειλικρινής. Κι΄εγώ συγκινήθηκα γράφοντάς τα, οι αναμνήσεις από κείνα τα χρόνια είναι δυνατές, δεν πα να γίνουμε και 100 χρονών. Το ξέρετε αυτό και όσοι στείλατε σχόλια.
Να΄στε καλά ρε παιδιά, νομίζω ότι η συνάντηση που ζητήσατε δε θα αργήσει να έρθει.


Ευχαριστώ και εκ μέρους των υπολοίπων. Για τα σχόλιά σας, για την προσοχή σας, για την καθημερινή παρουσία σας....

Monday, November 28, 2005

Τα κατάφεραν (α΄μέρος)

Kαλή αρχή έγινε... Τώρα πάμε για καφέ. Μέχρι τις 14.00 που θα μπουν και οι υπολοιπες μετοχές στο σύστημα.

Sunday, November 27, 2005

Σε θέση εκκίνησης

Στεφάνου του ομολογητού αύριο Δευτέρα. Ετσι τουλάχιστον λέει το ημερολόγιό μας. Οι Στεφανοι γιορτάζουν κατά κύριο λόγο τον Δεκέμβριο, άλλος οσιομάρτυρας ο αυριανός.


Ο Στέφανος ο ομολογητής να βάλει το χέρι του. Να πάνε όλα καλά σήμερα. Στην επίσημη πρώτη του ανανεωμένου Χρηματιστηρίου.

Εχουμε ήδη στείλει ανθρώπους μας να πιάσουν σημεία - κλειδιά. Να τσεκάρουν τί ώρα θα πάει το κάθε στέλεχος στο γραφείο του, πώς θα ξεκινήσει η συνεδρίαση, τί θα γίνει στο μεταξύ, πώς θα είναι τα νεύρα και οι διαθέσεις όλων, πώς θα αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτα ή δυσκολίες, πόσο έτοιμοι έιναι όλοι.

Αντε να δούμε αν θα νιώσουμε στο πετσί μας αυτή την ολοκαίνουργια χρηματιστηριακή αγορά. Για την οποία βαρεθήκαμε να ακούμε και να διαβάζουμε. Να είναι χαλάλι τουλάχιστον...

Ποιος άλλαξε γνώμη;; Ποιος άλλαξε σχέδια ;;;

Ε ρε πώς αλλάζουν οι καιροί... Και οι διαθέσεις... Και οι θυμοί... Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα δηλαδή. Θυμάστε πριν λίγες μέρες την α΄εκποίηση μετοχών της Forthnet ; Τότε που σας λέγαμε ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είχαν βάλει την εντολή σε τρεις διαφορετικές χρηματιστηριακές εταιρείες; Για να εξασφαλίσουν τη νίκη ; Και μάλιστα, οι τίτλοι είχαν τελικά αποκτηθεί σε σούπερ τιμή;


Την Παρασκευή έγινε άλλη εκποίηση μετοχών της ίδιας εταιρείας. Κανείς δεν σφάχτηκε στην ποδιά της, πολύ λίγα από τα συνολικά κομμάτια αγοράστηκαν, σε τιμή που καμμία σχέση δεν έχει με εκείνη την ....απίθανη της πρώτης εκποίησης.


Συμπέρασμα: Μη βάλετε στοίχημα με κανέναν για την εξέλιξη του θέματος. Μην ποντάρετε σε κανένα φαβορί. Οι επόμενες κινήσεις μπορεί να προκαλέσουν έκπληξη έως σοκ...

Friday, November 25, 2005

Law - Lex - Nόμος

Αθώοι. Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Δέλτα Χρηματιστηριακής. Του μεγαλύτερου σκανδάλου της νεώτερης ιστορίας του Χρηματιστηρίου.


Αν δεν κάνουμε λάθος, η απόφαση αυτή του Εφετείου αφορά στους κ.κ. Π. Τρύφωνα και Δημ. Αργυριάδη.


Σύμφωνα με την απόφαση δεν στοιχειοθετείται κάτι εις βάρος τους. Αθώοι.Αυτά. Τέλος.

Common sense theory(Θεωρία του κοινού νου)

Tζίφος. Ανθρακες ο θησαυρός. Πολύ κακό για το τίποτα. Το πολύ το κύριε ελέησον. Οπου ακούς πολλά κεράσια.Τα πολλά τα λόγια. Τα ψεύτικα τα λόγια.


Οι παραπάνω και άλλες παρόμοιες ρήσεις/παροιμίες μας ήρθαν στα χείλη μόλις πληροφορηθήκαμε για το ναυάγιο της συμφωνίας μεταξύ Marfin και Omega Bank. Τόσο μελάνι χύθηκε για αυτο το deal, ούτε το deal του αιώνα να ήταν, αναμέναμε, αναμέναμε, τελικά μας το ανακοίνωσαν, σήμερα πα πα πα ....


Η πλευρά της Marfin πιο λιτή, αναφέρεται σε μη έγκαιρη ολοκλήρωση οικονομικών και νομικών ελέγχων, πιο τσαούσα η Omega σχεδόν αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ...επανασύνδεσης.

Εμείς πάντως επιμένουμε. Δε μας βγαίνει από το ξερό μας το κεφάλι. Θα υπήρξαν κι΄άλλοι λόγοι, κι΄αλλες αιτίες και άλλες αφορμές.. δε μπορεί...

Wednesday, November 23, 2005

Τα ζώα μου αργά...

Ωραίοι είστε εσείς του Χρηματιστηρίου. Ακόμα δεν ξεκίνησε η εφαρμογή του Κανονισμου και κάνετε παρεκκλίσεις....
Μας συγχωρείτε κιόλας, 5 μέρες πριν την έναρξη ισχύος του Κανονισμού δε λέτε ότι είναι το max διάστημα που έχουν οι επιχειρήσεις στη διάθεσή τους για να δηλώσουν ότι δεν κάνουν κέφι τη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση; Για τους όποιους λόγους τους; Και να την κάνουν για την επόμενη κατηγορία;

Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα, μάθαμε από τη θυρωρό μας ότι σφυρίζετε κλέφτικα και περιμένετε μέχρι και αύριο σχετικές επιστολές εταιρειών. ΣΟΒΑΡΑ; Γιατί;;; Σας πιέσε κανείς, φοβάστε κάτι, εργάζεστε αναποτελεσματικά ή απλώς δεν είστε συνεπείς; Γιατί δηλαδή προθεσμία μίας ακόμα μέρας στις εταιρείες;;;;
Πνίγονταν και δεν μπορούσαν να το σκεφτούν το θέμα τους; Σωπάτε, μη μας κάνετε να γελάσουμε...

Εν τω μεταξύ, μόλις μάθαμε ότι αύριο Πέμπτη τα ΜΜΕ απεργούν. Που σημαίνει, φέξε μου και γλύστρησα..
Και καλά, εμάς σκασίλα μας για την απεργία, σκασίλα μας και για την καθυστέρηση των χρηματιστηριακών αρχών. Κάτι ονόματα μας σφύριξαν, θα τα πούμε και αν δεν πέσουμε μέσα δεν τρέχει και τίποτα. Δεν κατηγορούμε κανέναν.
Μας είπαν λοιπόν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα απαρνηθεί την είσοδό της στην κατηγορία της Big Cap.Εδώ που τα λέμε, καλό θα είναι η ΤτΕ να σκεφτεί αν είναι δέουσα η γενικότερη παραμονή της στο Χρηματιστήριο.
Ποιοι άλλοι το σκέφτονται ;( μας είπαν); Ελληνική Βιομηχανί α Ζάχαρης, Ηellas Can, εταιρείες του Ομιλου Στασινόπουλου, η Ελαϊς, η Εlbisco, η Ιονική Ξενοδοχειακή, η Καθημερινή.

Και καλά, ως πότε σκοπεύουν να το σκεφτούν; Απαράδεκτες οι αρχές του ΧΑ. Που δεν απαίτησαν να έχουν οριστικές και σαφείς απαντήσεις έως απόψε... Μακάρι να καταλαβαίναμε και το γιατί....

Μηδέν εις το πηλίκον.....

Aρχές εβδομάδος, κρατικό κανάλι. Συζήτηση για το χρηματιστηριακό σκάνδαλο των προηγούμενων ετών. Καλεσμένοι μεταξύ άλλων ο κ. Μιλτιάδης Εβερτ, ο κ. Φλωρίδης, δημοσιογράφοι, ο πρόεδρος των χρηματιστών κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.


Μέρος της εκπομπής είδαμε γιατί είχαμε γυρίσει απο ταξίδι και νυστάζαμε, όμως μας προβλημάτισαν πολύ τα όσα προλάβαμε να ακούσουμε/δούμε.
Ο κ. Μ.Ε. έξαλλος, να βάζει τις φωνές σε όλους, κυρίως στον κ. Μωραϊτάκη. Ο δε κ. Μωραϊτάκης δεν ήταν ο φωνακλάς που έχουμε συνηθίσει. Τίποτα επί της ουσίας δεν είπε, κάτι ξεκινούσε να πει, τον έκοβε ο κ. Εβερτ, μαζευόταν ο κ. Μωραϊτάκης.


Πριν πολλά πολλά χρόνια ( εμείς είχαμε δεν είχαμε γεννηθεί) , ο κ. Εβερτ ήταν γενικός διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας, μας είπαν. Και είχε υπό αυτόν και τον κ. Μωραϊτάκη, ο οποίος ξεκινούσε τότε κατά κάποιον τρόπο...
Θυμήθηκε το παρελθόν ο κ. Α.Μ; Και σιώπησε επίτηδες; Αφού το ήξερε όμως, γιατί δεν προτίμησε να αρνηθεί την πρόσκληση στην εκπομπή;


Καμμια φορά , το όχι είναι πολυτιμότερο του εύκολου ναι. Αντε να το εξηγήσουμε τώρα αυτό. Δεν χρειάζεται, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι... Και η Emporiki...(λίαν προσεχώς)

Για την κ. Γ.Μ που ρωτάτε, σας παραπέμπουμε σε σχόλιο που κάναμε λίγο παρακάτω. Στο post που ασχολήθηκε με εκείνη..Γράψαμε comment...

Εν τω μεταξύ συνεχίστε να ψηφίζετε... Εως τώρα έχουμε 61 ναι και 2 οχι στο αίτημα μας(βλ. comment στο σχετικό post). Τί να υποθέσουμε; Δύο κυρίες; Δύο άσχημες κυρίες; Δύο κύριοι; Δύο στριμμένοι κύριοι;;; Προς το παρόν είναι μόνο δύο, ας τους αφήσουμε να βράσουν στο ζουμί τους.... Καληνύχτα σας.


Η Εμπορική Τράπεζα του (πολυ) χθες, του σήμερα αλλά και του αύριο είναι ένα από τα θέματα που θα θέσουμε στο τράπεζι προς συζήτηση.

Tuesday, November 22, 2005

Εχουμε μέλλον ακόμα....

Ελα Παναγία μου, βραδιάτικα. Πώς σας ήρθε; Ονειρο είδατε; Ρωτήσατε αν θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα η Διοίκηση του Χρηματιστηρίου.

Και πού να ξέρουμε εμείς; Ξυπνήσαμε τον κολλητό μας που ασχολείται με αυτά, μας έβρισε αλλά μας απάντησε κιόλας( ευχαριστούμε φίλε Γ....).
Θα συνεδριάσουν λέεει την Πέμπτη, μεθαύριο. Τα θέματα δεν τα καταλάβαμε, μας έπεσαν βαριά. Ομως για την Proton Bank που ρωτούσατε...τσου...Η απάντηση είναι τσου. Δε θα συζητηθεί ούτε αυτή την εβδομάδα η εισοδός της στο Χρηματιστήριο. Κάποιοι έχουν φορτώσει..Κάποιοι αδημονούν...Κάποιοι βιάζονται περισσότερο απ΄όσο δικαιούνται....Sorry....

Μη μου θυμώνεις μάτια μου.....

Εεεεε..... χε χε χε... δηλαδή, τί γελάμε τώρα, σα να κλέβουμε εκκλησία νιώθουμε...Σταματάμε τα γέλια... και σοβαρευόμαστε...(χο χο χο)


Πώς το κατάφεραν;;; Μέχρι το 79΄προηγείτο...Και αν ο αγώνας τελείωνε έτσι, το Ουέφα ήταν σίγουρο.
Από το 79΄μέχρι το 90΄( και κάτι ψιλά) ... μαράθηκε το τριφύλλι. Ούτε η βροχή δεν το έσωσε. Να το αναζωογονήσει...

Κρίμα. Κρίμα. Κρίμα.
Κάποιοι κουνάνε ήδη το μαντήλι στον κ. Α.Μ..

Διδυμότειχο μπλουζ....

Αρχίζουμε με το πρώτο ...θέμα. Τριανταφυλλόπουλος vs Βεντουράκη( άρα, vs Eλευθεροτυπίας). Τί να πούμε εδώ, γιατί μας τη σπάνε και οι δύο πλευρές; Γιατί δεν μας πείθει απολύτως κανείς;

Από τα βασικά επιχειρήματα της Ελευθεροτυπίας το στρατιωτικό Ι5 του Μ.Τ. Ο κ. Μ.Τ. άρχισε να ...χλευάζει κατά κάποιον τρόπο το θέμα. Και μας περιέγραψε ιστορίες για αυτόν και τον κ. Τζίμη Πανούση, τότε που είχαν καταταχτεί και μετά που παρουσιάστηκαν σε επιτροπές και βγήκαν τα πορίσματα που βγήκαν. Και ακούγαμε, ενώ σκαλίζαμε το τζάκι στο σπίτι του χωριού, τον κ. Μ.Τ. να γελάει λέγοντας μας ότι η μητέρα του πήρε από το χέρι τον κ. Πανούση και άφησε αυτόν πίσω και αυτό διαπίστωσε ξαφνικά ότι ...έμεινε χωρίς κηδεμόνα να τον συνοδεψει.. κτλ κτλ..

Και άλλα τέτοια, που κανέναν δεν ενδιαφέρουν. Είπε κανείς στον κ. Μ.Τ. ότι η συνευρεση του στο στρατόπεδο με τον κ. Τζίμη Πανούση και η κοινή μετέπειτα στρατιωτική πορεία τους αποτελεί ...τίτλο τιμής ; ΄Η άλλοθι;
Εχουμε γελάσει κατά καιρούς με τα λεγόμενα του κ. Τ.Π. αλλά ... ήμαρτον, έτερον εκάτερον. Εχουμε χαζέψει κρυφές ( μα πόσο πια κρυμένες ;) κάμερες του κ. Μ.Τ, έχουμε κάτσει άυπνοι για να δούμε ποιους θα ξεμπροστιάσει αυτή τη φορά αλλά...ήμαρτον, έτερον εκάτερον.

Και καλά, εμείς ήμασταν - σχετικά- τυχεροί. Από Χαιδάρι ξεκινήσαμε, έξω από τη Βέροια συνεχίσαμε, κάπου στη Θεσσαλία καταλήξαμε. Τα φάγαμε τα κρύα μας, τις φάγαμε τις μελαγχολίες μας, τις χορτάσαμε τις αφραγκίες μας, τις μοναξιές και τις μαύρες μας. Αλλά ρε παιδί μου, δε βγάλαμε άχνα στον μπαμπά ή τη μαμά. Ντραπήκαμε να το κάνουμε. Σκεφτήκαμε ότι εκείνη τη μέρα κάποιοι άλλοι έτρωγαν χειρότερο πακέτο. Στην πινέζα, με περισσότερες αφραγκίες, με λιγότερες άδειες, με καθόλου άδειες.. Και το βουλώσαμε.

Κι΄εμείς είχαμε καριέρες να σκεφτούμε, έρωτες να αφήσουμε πίσω, βαρεμάρα που αγαπούσαμε, τεμπελιά που λατρεύαμε, μπαμπά που μας χαρτζηλίκωνε, μελαγχολία που μας τριγύριζε, κι΄εμείς πολύ καλομαθημένοι ήμασταν στο σπίτι μας ως τότε. Αλλά...το βουλώσαμε κ. Μ.Τ. και λοιπές ανάλογες περιπτώσεις. Και πήγαμε όπου ήταν να πάμε, και το ράψαμε για κάμποσους μήνες και τελικά , όταν πήραμε απολυτήριο, μία χαρά παιδιά ήμασταν. Και συνεχίσαμε τη ζωή μας από τότε.


Από την άλλη βέβαια, όταν η Ελευθεροτυπία επικαλείται μόνο αυτό το μελανό ( για μας μελανό) σημείο του κ. Μ.Τ και δε λέει πολλά για την ταμπακιέρα μμμμμ.... κάτι δεν μας αρέσει. Κάτι δεν μας πείθει. Κάπου δεν μας τα λένε καλά..


Συμπέρασμα: Αστειεύεστε;;; Εμείς θα βγάλουμε συμπέρασμα; Τζάμπα μιλάμε τόση ώρα; Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί μας ( μη μασάτε με κανέναν).

Ολοι στις θέσεις σας;

Καλά, δε φαντάζεστε πόσο μας λείψατε. Επρεπε να την κάνουμε όμως. Επρεπε.

Κάποιοι απο μας πήγαν στα χωριά τους να μαζέψουν τις ελιές( μάθαμε κι΄εμείς οι βουνίσιοι ότι τέτοια εποχή μαζεύονται οι ελιές), οι υπόλοιποι αρπάξαμε την ευκαιρία να πάμε στα δικά μας μέρη. Τα ορεινότερα. Και - συγγνώμη αλλά απολύτως αντικειμενικά μιλάμε- ωραιότερα. Δεν υπάρχουν ελιές στα δικά μας μέρη, ούτε πεύκα και λοιπά χαμηλά δεντρα.
Εμείς παίζουμε μεταξύ οξιάς και ελάτου, αντιλαμβάνεσθε ότι μιλάμε για άλλα κόλπα... Και άλλα υψόμετρα... Και άλλες ομορφιές.

Εν πάση περιπτώσει , γυρίσαμε καλά . Και τί δε βρήκαμε. Και τί δε διαβάσαμε. Και τί δεν μας σφύριξαν...

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν....

Thursday, November 17, 2005

Τελικά κάτι τέτοια σας ψήνουν περισσότερο...Το καταλάβαμε....

Είναι δυνατόν; Ξεπεράσατε τις προσδοκίες μας... Πόσα λεπτά έχουμε που βγάλαμε στον αέρα το post περί παρουσίασης του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου;;
Παλιόπαιδα, πολλοί απο σας αποκαλύπτετε την ιδιότητά σας, οι απορίες και οι ερωτήσεις σας δείχνουν περίπου που βρίσκεστε.. Σε ποια θέση... Ας είναι, εμείς κάνουμε τους κουφούς(και κουτούς αν χρειαστεί) θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για κάθε κουτσομπολίστικη απορία σας...
Καταγράφουμε τα mails σας , ελπίζουμε να απαντήσουμε σε όλα, να μην ξεχάσουμε κάτι σημαντικό. Και αν συμβεί αυτό, δώστε σήμα και θα επανέλθουμε....

Ποιούς είδαμε; Πολλούς και διάφορους. Παλιούς παραδοσιακούς χρηματιστές αλλά και γιούς αυτών. Δεύτερη γενιά, μέσα στα πράγματα ήδη. Και χαρήκαμε...

Είδαμε και αναλυτές από την παλιά εποχή, μεγάλωσαν αλλά είναι ακόμα νέοι όλοι τους. Απλώς, κοιτώντας τους διαπιστώσαμε πόσα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που τους γνωρίσαμε..

Είδαμε και νέους( επαγγελματικά μόνο, τίποτε άλλο), εκπροσώπους μελών του ΧΑ και αναδόχων. Αγνωστες, ανιαρές φάτσες, ρωτήσαμε τους γύρω μας για να μάθουμε ποιοι είναι... Διότι το ύφος τους δεν ταίριαζε με το ό,τι εκπροσωπούσαν... Ηταν αντιστρόφως ανάλογο. Πολύ ύφος για το τίποτα αγαπητοί μου...

Είδαμε εκπροσώπους του Τύπου, καμμιά δεκαριά συνολικά. Στη γαλαρία οι περισσότεροι, λίγοι είχαν πιάσει κάθισμα.

Είδαμε και στελέχη από διάφορες εταιρείες της ΕΧΑΕ. Πέραν των ομιλητών( μία χαρά τα είπαν όλοι, ροή λόγου, κέφια, καλή παρουσίαση), είδαμε και άλλα( άλλωστε 3 απο μας ήταν εκεί. Είχαμε πιάσει όλες τις γωνίες...).
Είδαμε λοιπόν όμορφες γυναικείες παρουσίες, θα σας πούμε παρακάτω ποια έλαβε τον τίτλο της ωραιότερης.
Είδαμε εκπροσώπους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του ΔΣ της ΕΧΑΕ στις πρώτες θέσεις, είδαμε την προϊσταμένη του τμηματος πωλήσεων( μας συγχωρείτε, αλλά γιατί πηγαίνατε πάνω - κάτω , μέσα - έξω όλη την ώρα; Ησασταν εκνευρισμένη ή αυτό είναι το φυσικό σας; ), είδαμε κυρίες να έχουν αγκαλιάσει τον(φτωχότατο) μπουφέ και να μην ακούνε ούτε λέξη από τις παρουσιάσεις( δε λέμε ονόματα εδώ, δεν προσβάλουμε ποτέ με τέτοιο τρόπο μία κυρία), είδαμε κυρίες που μας φάνηκαν πολύ πιο γλυκές από άλλες φορές( άντε με το καλό κ. Γιωτάκη), ΔΕΝ είδαμε διάφορους που θεωρούσαμε δεδομένους από άλλα νευραλγικά τμήματα του ΧΑ( τί έγινε παιδιά; Σας έπεσε βαριά η ώρα της παρουσίασης; Θέλατε να πάτε σπίτι νωρίς; Θα επανέλθουμε σε σας), είδαμε μέχρι και γλυκά flirts να αναπτύσσονται έξω από την κεντρική αίθουσα( ενώ οι άλλοι μέσα παρουσίαζαν τον Κανονισμό... Καλά να πάθουν).
Χρειάστηκε να ρωτήσουμε 4 διαφορετικούς καλεσμένους για να σιγουρευτούμε ότι είδαμε όντως την.... περίφημη κ. Αγγελική Αντωνίου ( α καλά, τώρα καταλάβαμε γιατί λάβαμε τόσα mails για σας... Πολύ καλή, πολύ στυλ, δεν τολμήσαμε να σας απευθύνουμε το λόγο... Κάτι κάνατε στην αίθουσα λίγο πριν αρχίσει η παρουσίαση, σε πρώτη φάση σας θαυμάσαμε απο μακρυά..).

Λοιπόν, όσον αφορά στην άγνωστη - ωραία της ημέρας, έχουμε πρόβλημα... Θα βοηθήσετε;;;; Οσοι ξέρετε ή καταλάβετε κάτι παραπάνω; ΔΕ γνωρίζουμε το όνομά της....
Τα στοιχεία μας: Σε κάθε εκδήλωση του ΧΑ την έχουμε πετύχει..Από την πρώτη εκδήλωση υπό τον κ. Καπράλο μέχρι σήμερα. Στην αρχή νομίζαμε ότι επρόκειτο για μία από τις γραμματείς του. Ρωτήσαμε, είδαμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Λοιπόν, στην παρουσίαση του Κανονισμου η κυρία αυτή στεκόταν ... στην πόρτα. Καστανή, μαύρη φούστα , πράσινο ...κάτι απο πάνω. Εχουμε να καλύψουμε την απορία περίπου 15 ατόμων. Μπορεί κανείς να απαντήσει; Μπορεί κανείς να βοηθήσει;;;;

Αυτό που εμάς μας άρεσε στην κυρία αυτή είναι το εξής: Διακριτική αλλά πανταχού παρούσα. Το μάτι της γυρνάει συνεχώς, παρατηρεί τα πάντα, βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα. Και είναι και όμορφη. Αναμένουμε βοήθεια από εσάς, δε μπορεί, κάποιος θα κατάλαβε για ποια μιλάμε.

Εχει πανσέεεεληνο απόοοψε..... ( κι΄είναι ωραία...)

Είναι σχεδόν μεσάνυχτα. Ερχεται βροχή έρχεται μπόρα. Εκτός αυτού έχει και τεράστιο φεγγάρι, πανσέληνος βλέπετε..

Σκοπεύαμε να κάτσουμε με τα πόδια απλωμένα σε μία καρέκλα και να απολαύσουμε τον συννεφιασμένο πλην φωτεινό ουρανό( έχει πανσέληνο είπαμε... Και εμάς μας αρέσει η άτιμη η πανσέληνος).


Ομως, χτύπησε το κουδούνι της πόρτας πριν λίγο. Ηταν η γειτόνισσα, ήσυχη και καλή κυρία. Μας άφησε δύο κομμάτια σπανακόπιττα( τη λατρεύουμε !!), ένα σημείωμα διπλωμένο και έφυγε. Ούτε κιχ δεν έβγαλε...
Το ξεδιπλώσαμε, το διαβάσαμε και αναφωνήσαμε Φτου, όχι αύριο να πάρει ευχή.Και λέγαμε να ξενυχτήσουμε απόψε...

Οταν μία εισηγμένη δηλώνει στις αρχές του τόπου (call me ΧΑ), έχω πρόβλημα σημαντικό ρευστότητας, τί κάνει νιαου νιάου στα κεραμύδια;
Το βλέπουμε, εκτός απο βροχή και μπόρα έρχεται και επιτήρηση. Της Informatics... Αντε να δούμε, πάμε να ρυθμίσουμε το ξυπνητήρι. Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει πριν την έναρξη της συνεδρίασης.
Επίσης, πάμε να δουμε αν η μετοχή αυτή συμμετέχει σήμερα σε κάποιον δείκτη. Αν συμμετέχει, έχουμε να περιμένουμε και αναθεώρηση των δεικτών αυτών .. Μέσα στη μέρα.

Wednesday, November 16, 2005

Δέν έτυχε τελικά, πέτυχε(δις)

Kαλύτερα των αναμενομένων τα αποτελέσματα των δύο παρουσιάσεων που έγιναν σήμερα και χθες για τον νέο Κανονισμό.


Οσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Καπράλου και των συνεργατών του ήταν πολλοί , πάρα πολλοί δηλαδή.
Ηταν λογικό να είναι χθες περισσότεροι οι παρόντες, οι εισηγμένες εταιρείες σε απόλυτο αριθμό είναι περισσότερες από τα μέλη του Χρηματιστηρίου. ΄
Αυτό που έχει σημασία αγαπητοί μου , είναι η έκβαση των δύο εκδηλώσεων. Επιτυχία το αποτέλεσμα, χαρούμενοι όλοι ελπίζουμε.


Ενα μικρό παρασκήνιο από την πρώτη μέρα παρουσίασης του Κανονισμού, τότε που ήμασταν και εμείς παρόντες...
Είπε κάποια στιγμή ο γενικός διευθυντής του ΧΑ( Σωκράτης Λαζαρίδης) στους παρισταμένους ότι υπάρχουν θέσεις και στον εξώστη του ΧΑ, που άλλωστε για κάτι τέτοιες περιστάσεις έχει διαμορφωθεί αναλόγως.
Αρκετοί οι όρθιοι εκείνη τη στιγμή, ακολούθησαν όλοι το πρόσταγμά του. Και εκεί φάνηκε η διαφορά. Λίγοι, οι παλιοί, βγήκαν από την κεντρική πόρτα και πήγαν προς το ασανσέρ προκειμένου να φτάσουν στο εξώστη του β΄ορόφου. Οι περισσότεροι , άρχισαν να ανεβαίνουν τα σκαλιά της κεντρικής αίθουσας, έφθασαν όμως στα διάφορα boxes, κατάλαβαν ότι είχαν πάρει λάθος δρόμο και επέστρεψαν...
Ο παλιός είναι αλλιώς αγαπητοί μου...

Tuesday, November 15, 2005

Join the club !

Η Proton Bank στο Χρηματιστήριο; Μάλιστα αγαπητοί μου, η Proton Bank στο ΧΑ( και όχι ΧΑΑ, θα το λέμε μέχρι να το εμπεδώσουν όλοι).


Εντός των επόμενων ημερών εξετάζεται το ενημερωτικό της δελτίο μάθαμε. Τί ωραία, περιμένουμε έναν γείτονα να μας το φέρει για να το ξεφυλίσουμε και να σας δώσουμε λεπτομέρειες.

Πάλι τα ίδια;

Aντε πάλι τα ίδια... Εκποίηση άλλου μέρους της Forthnet, αυτή τη φορά λίγο μικρότερου. Οχι και αδιάφορου πάντως.

Το 1,48% της εταιρείας εκποιείται την επόμενη εβδομάδα. Θα τα ξαναπούμε τότε .


Ελπίζουμε ως εκείνη τη μέρα, 24/11, να έχουμε συλλέξει και τις άλλες σχετικές πληροφορίες που θέλουμε. Σχετικές με τη Forthnet εννοούμε.

Disinteresse-Disinterestedness-Aνιδιοτέλεια

Είπαμε να χαζέψουμε λίγη τηλεόραση τις προηγούμενες ημέρες. Χαμογελάσαμε τρελλά (brrr) με ό,τι ακούσαμε


Παπάδες να λένε απίστευτες ατάκες, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο να δηλώνει ότι δεν ασχολείται με τα γήινα( μας φοβέρισε τώρα;) και την καθηγήτρια- δημοσιογράφο-συμπληρώστε ό,τι άλλο ξέρετε κ. Αννα Παναγιωταρέα να μας αφηγείται αφενός πώς είχε μαθήτρια την κ. Βεντουράκη όταν ήταν νέα και φοιτήτρια ( η κ. Α.Π) και αφετέρου ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ διάφορα τεκταινόμενα..Της ζωής του τόπου.


Θου Κύριε....

Sunday, November 13, 2005

Κόκκινη κλωστή δεμένη....( Ή αλλιώς: καλά κρασιά)

Μια φορά κι΄έναν καιρό, στην Αθήνα, δημιουργήθηκε το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Το μοναδικό της χώρας μας μέχρι σήμερα.
Το Χρηματιστήριο λοιπόν αυτό , όσο πέρναγαν τα χρόνια, μεγάλωνε , επεκτάθηκε , δοκίμασε επιτυχώς και νέα προϊόντα εκτός από τις αξίες , έγινε γνωστό, έγινε ανεπτυγμένο, έγινε ένα από τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.


Κάποια στιγμή είχαμε δύο Χρηματιστήρια. Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών( ΧΑΑ) και το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών(ΧΠΑ). Πέρασε κι΄άλλος καιρός , οι αγορές ξαναέγιναν μία, το γνωστό σήμερα ΧΑ . ΧΑ= Χρηματιστήριο Αθηνών αφορά όλες τις αγορές και όλα τα προϊόντα αφού προ ολίγων ετών το ΧΠΑ συγχωνεύθηκε με το ΧΑΑ.

Τί σας λέμε τώρα αγαπητοί αρμόδιοι του ΧΑ, γνωστά πράγματα σας λέμε, ε;


ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ; ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ;;;;

Το είπε και ο κ. Καπράλος στα πρόσφατα γενέθλια του. Ενα από τα σημεία στα οποία στάθηκε ήταν η συνεργασία του Χρηματιστηρίου με τηλεοπτικά κανάλια. Εμείς μένουμε στο κρατικό.
Βλέπουμε κάθε μέρα τις κάρτες με τους δείκτες και μας γυρίζει το μάτι όταν αντικρύζουμε τους δείκτες FTSE/ΧΑ να αναγράφονται FTSE/XAA.
Καλά, ούτε ένας δεν το έχει προσέξει τόσον καιρό ; Ούτε ένας ;;;; Ετσι βιαστικά και χωρίς δεύτερη ματιά φτιάξατε τις κάρτες για το κανάλι με το οποίο συνεργάζεστε; Τόσο δύσκολο ήταν να τσεκάρει κάποιος τί στέλνει;

Δεν έχουμε πια ΧΑΑ πάρτε το απόφαση. Εχουμε μόνο ΧΑ. Λεπτομέρεια θα πει κάποιος ; Ε όχι δα, είναι σα να λέει κάποιος λάθος το όνομά σου. Λεπτομέρεια είναι αυτή;

Friday, November 11, 2005

Τα καλά μας τα παιδιά...Οι δημοσιογράφοι...Συνέχεια.

Ημασταν έτοιμοι να σας αποχαιρετήσουμε, αλλά ρίξαμε μία ματιά στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Και είδαμε ερωτήσεις για δημοσιογράφους. Για δεύτερη παρτίδα δημοσιογράφων. Τελικά όλοι θέλετε να ξέρετε το ποιον αυτών που διαβάζετε.. Κατανοητό.
Κάναμε τα τηλεφώνά μας, μέσα στη μαύρη νύχτα και έχουμε μία πρώτη γεύση για τα ονόματα που αναφέρετε:

Νίκος Καρούντζος: Το πειραχτήρι του χρηματιστηριακού ρεπορτάζ. Ετσι είπαν οι περισσότεροι. Πειραχτήρι, όχι μόνο με τη χαριτωμένη αλλά και με την ουσιαστική έννοια. Ψάχνει, σκαλίζει, δε χαρίζεται. Την ξέρει και την αγαπάει τη δουλειά του.


Χρήστος Ιωάννου: Ναι...Δεν έχουμε υλικό για τον κύριο. Δεν έχει καταφέρει να κλέψει καρδιές όπως φαίνεται... Λυπούμαστε...

Βασίλης Κουλούρης: Μάλλον κάνατε ένα λάθος, δεν είναι πια στην Καθημερινή, όπως νομίζατε κάποιοι. Στον Επενδυτή είναι, έχει και ηγετική θέση. Τί να σας πούμε, είμαστε λίγο μπερδεμένοι, από την άλλη δε θέλουμε να σας επηρεάσουμε. Σα να βαριέται που ζει, σα να βαριέται που αναπνέει, σα να θέλει να πάει για ψάρεμα και τον κρατάμε( εμείς;;), όταν μία στις τόσες έχει κέφια φτιάχνει θαύματα.Μία στις τόσες όμως...

Ανέστης Ντόκας: Για κάποιο λόγο δεν ακούσαμε πολλά γι΄αυτόν. Ομως εμείς ξέρουμε ότι τρέχει. Οτι δουλεύει όλη τη μέρα, ότι δεν είναι τεμπέλης, ότι γράφει πολύ. Και μόνο γι΄αυτό αξίζει να πουμε μία καλή κουβέντα για τον κύριο Α.Ν.

Καληνύχτα σας...

Λείπει ο Μάρτης απ΄τη Σαρακοστή;

Προβάρουμε τα κοστούμια μας... Και τις γραβάτες μας.... Θα είμαστε παρόντες στην παρουσίαση του νέου-τελικου !!!!!!!!!!!- Κανονισμού του Χρηματιστηρίου...Θα τσεκάρουμε παρουσίες, θα κρατήσουμε σημειώσεις, θα ελέγξουμε προσκεκλημένους, θα διαβάσουμε καλά όλες τις Ενότητες του κειμένου.


Και εδώ είμαστε... Για να τα μοιραστούμε μαζί σας..

Thursday, November 10, 2005

Ετοιμο και το Β΄ μέρος...

Ξέρετε τί μας έχει κουράσει;Οι φωνές οι περιττές και οι αντάρες οι αδικαιολόγητες.Επίσης, έχουμε σκυλοβαρεθεί το ύφος άνευ λόγου και αιτίας διαφόρων στελεχών του χρηματιστηριακού χώρου. Ανθρώπων που όταν τους ξεκινήσεις τετ α τετ διάλογο, τα χάνουν, δεν έχουν τί να πουν, διαπιστώνεις απλά πόσο λίγοι είναι.

Ισως αυτός είναι και ο λόγος που χαιρόμαστε τις ελάχιστες εξαιρέσεις του παραπάνω κανόνα. Γιατί πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις. Εστω και για να επιβεβαιώνουν αυτόν τον κανόνα. Λίγες εξαιρέσεις είχαμε αναφέρει στο Α΄μέρος...

Είχαμε υποσχεθεί και β΄μέρος ... Ας αρχίσει λοιπόν το Β΄μέρος....

Νίκος Παντελάκης. Χρηματιστής, μέλος του ΔΣ των χρηματιστών αλλά και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ωραία, θέλουμε και να είμαστε ευγενείς. Θα το πουμε σχηματικά. Αν λοιπόν γινόταν απόψε ένα πάρτυ ξαφνικό, ο κ. Ν.Π. αποκλείεται να ήταν η ψυχή της παρέας. Μετρημένος και συγκρατημένος, ίσως περισσότερο κι απ΄όσο ο ίδιος θα ήθελε, σφιχτός στις εκδηλώσεις του και τις εκφράσεις του, ακόμα κι΄αν θέλεις δυσκολεύεσαι να του ανοιχτείς. Οσον αφορά στο διττο του ρόλο, μάλλον πρόβλημα του έχει δημιουργήσει. Μάλλον θα ήθελε να ανήκει σε ένα μόνο ΔΣ, αυτό που εκείνος θεωρεί αντιπροσωπευτικότερο των δυνατοτήτων του. Αν όμως είναι έτσι, οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Και να αφήσει μία καρέκλα ελεύθερη για κάποιον με περισσότερη όρεξη και κέφι.


Αλέξανδρος Πουλαρίκας: Λοιπόν, όταν εμείς ήμασταν ανήλικοι, ο κ. Πουλαρίκας ήταν ήδη γνωστός και πρωταγωνιστής- συνδικαλιστής. Μετά, έγινε χρηματιστής , σήμερα συμμετέχει και στη Διοίκηση του ΣΜΕΧΑ. Και έφερε την έκπληξη! Εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Μετρημένος, συγκροτημένος, αποφασιστικός συνάμα. Ετσι κάπως φέρεται και μιλάει ο κ. Πουλαρίκας απο τη σημερινή του θέση. Η επιμονή του, η υπομονή του, οι χαμηλοί τόνοι αλλά και το πείσμα του μάλλον θα βοηθήσουν ουσιαστικά τους χρηματιστές στην παρούσα φάση. Ας το εκμεταλλευτούν όσοι πρέπει.


Αλέξανδρος Σίνος: Φρέσκο πρόσωπο, νέες ιδέες, όρεξη για αλλαγές, θέλει όμως λίγο φρένο. Είναι φρόνιμο να ακούει τους παλαιότερους και να συνδυάζει το δικό του κέφι με την πείρα των άλλων. Ετσι έχει ελπίδες για σούπερ αποτελέσματα.


Δημήτρης Παπαριστείδης: Ευγενής, χαμηλών τόνων, αχ, γιατί κάτι μας γαργαλάει; Γιατί έχουμε μία μικρή, εξαιρετικά μικρή, αμφιβολία για τις ειλικρινείς του προθέσεις; Ευχόμαστε να μας διαψεύσει άμεσα.


Παναγιώτης Καβουρόπουλος: Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε μα ο ...Τάκης παραμένει...Δεν είναι τυχαίο, οι περισσότεροι από όσους ρωτήσαμε ξέρατε τον κ. Καβουρόπουλο(γενικό διευθυντή) και όχι τον πρόεδρο της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν όλοι τον αποκαλέσατε Τάκη και όχι Παναγιώτη..Οικειότητα που μετράει υπέρ του κ. Καβουρόπουλου. Στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών είναι ο άνθρωπος που κάνει τη βαριά δουλειά, είναι αυτός που τρέχει παντού, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν ξέρουμε πόσο ακούγεται η φωνή του...


Γιάγκος Χαραλάμπους: Ηρθε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απο εντελώς διαφορετικό πόστο, δε δείχνει εξαιρετικά έτοιμος για την αλλαγή που συντελέστηκε στην καριέρα του. Μάλλον έχει ακόμα ουσιαστικές απορίες σχετικά με το νέο του αντικείμενο, προς τιμήν του το ότι δεν προκαλεί με τη στάση του, δεν παριστάνει τον ξερόλα, δε δημιουργεί αντιδράσεις. Μακάρι να μπει γρήγορα στο κλίμα.


Αναστάσιος Γαβριηλίδης: Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι. Σκεφτήκαμε πολύ ποιον θα αφήναμε για το τέλος... ως γνωστόν ένας γερός επίλογος πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι δικές σας γνώμες μέτρησαν, ο κ. Γαβριηλίδης έλαβε ομόφωνα αυτή την τιμητική θέση.
Είναι από αυτές τις, τόσο σπάνιες σήμερα, περιπτώσεις των ικανότατων ανθρώπων που δε γνωρίζουν τη λέξη έπαρση. Λιγομίλητος, σεμνός μέχρι απορίας, δεν γνωρίζεις την ύπαρξή του αν δεν τον αναζητήσεις. Κι΄όμως, οι γνώσεις του, το μυαλό του, ο χαρακτήρας του, κάνουν τη διαφορά. Ξέρει πολλά, δουλεύει πολύ και δουλεύει αθόρυβα. Εχει και ένα ακόμα πλεονέκτημα: Δεν ενδιαφέρεται για δημοσίους επαίνους. Κι ας αξίζει ήδη πολλούς.

Είναι τόσο αληθινά σεμνός που αν μας διάβαζε τώρα(ελπίζουμε όχι, δεν τον έχουμε ενημερώσει ακόμα για την ύπαρξή μας), αντί να χαιρόταν θα ένιωθε άσχημα. Οτι τα παραλέμε. Οτι τα παραφουσκώνουμε. Οτι ίσως υπερβάλουμε. Αν και εμείς ξέρουμε ότι λίγα γράφουμε. Αλλωστε, 25 άνθρωποι με τα μηνύματά τους ψήφισαν για εκείνον...25-0 ήταν το σκορ μεταξύ του κ. Γαβριηλίδη και του .. επόμενου.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που κατέχουν τόσο νευραλγικές θέσεις, όλοι εμείς υποκλινόμαστε. Και τους ευχαριστούμε για όλα όσα αθόρυβα παράγουν κάθε μέρα. Τέτοια στελέχη χρειαζόμαστε. Προς το παρόν έχουμε λίγα. Αν αποκτήσουμε πολλά, τούτο το blog θα παψει να έχει λόγο ύπαρξης. Με μεγάλη μας χαρά θα σας αποχαιρετήσουμε τότε....

Αντε, βρείτε τα....Μας κουράσατε..

Ε ε έρχεταιιιι. Εναλλακτική πρόταση- συμβιβασμός-τελευταία ευκαιρία για συμφωνία, μεταξύ Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Μαντέψτε το θέμα. Ω ναι αγαπητοί μου, είναι ο συμψηφισμός αγορών -πωλήσεων μεταξύ Τ και Τ+3. Για Δευτέρα ορίστηκε το ραντεβού τους, ελπίζουμε σε συμφωνία και peace μεταξύ των δύο πλευρών. Εστω και τελευταία στιγμή.

Τα καλά μας τα παιδιά... Οι δημοσιογράφοι....

Οι δημοσιογράφοι, ε; Μεγάλη η περιέργειά σας γι΄αυτούς, κάπου το καταλαβαίνουμε. Πληρώνετε για να αγοράσετε την εφημερίδα που γράφουν, ακολουθείτε κάποιες, τουλάχιστον φορές όσα σας λένε, πιστεύετε σε αυτούς, τους έχετε τηλεφωνήσει για να ρωτήσετε την άποψή σας.


Κατανοητές οι απορίες σας. Απόλυτα. Κι΄εμείς έχουμε βρεθεί στη θέση σας. Κίτσιος, Χατζηνικολάου, Ζαφόλια, Στούπας,Κωτσικόπουλος. Τους διαβάζετε, τους εμπιστεύεστε πολλές φορές, οφείλουμε να απαντήσουμε. Ρωτήσαμε κι΄εμείς προηγουμένως.

Χ. Κίτσιος. Είναι καλός ρεπόρτερ, είναι καλό παιδί επίσης. Ασχολείται με τη δουλειά του, το ψάχνει το καθετί, υποθέτουμε ότι καλά κάνετε και τον διαβάζετε.Εχει φιλότιμο.

Στ. Χατζηνικολάου. Το ότι είναι αδελφός του γνωστού, όπως είπε κάποιος φίλος, δεν είμαστε σίγουροι ότι παίζει κάποιο ρόλο. Είναι συνετός, είναι μετρημένος, άλλα δεν ξέρουμε γι΄αυτόν.

Ι. Ζαφόλια. Η κυρία της παρέας. Απαντάμε σε όσους νόμιζαν ότι επρόκειτο για άνδρα. Δεν ξέρουμε αν είναι άγρια στο τηλέφωνο όπως ισχυριστήκατε κάποιοι, ξέρουμε πάντως ότι δε βιάζεται να δώσει συμβουλές, άρα κάτι έχει να πει. Με επιχειρήματα συνήθως.

Κ. Στούπας. Εντάξει, ας είμαστε απολύτως ειλικρινείς, δεν τρελλαινόμαστε με όσα γράφει.Ισως έχει πολλά στο μυαλό του, ίσως εμείς είμαστε κουτοί και δεν τα πιάνουμε αυτά που λέει, πάντως, έχουμε απόσταση...

Ν. Κωτσικόπουλος. Εχουμε χάσει τα ίχνη του εσχάτως. Δώστε μας ένα στίγμα. Που βρίσκεται τώρα. Για να τον αναλύσουμε...

Wednesday, November 09, 2005

Γράφεται η συνέχεια...

Αντε, μας συγκινήσατε. Με τα mails και τα comments σας στο post με τίτλο Βρε καλώς τους. Εκεί όπου επιχείρησαμε να δώσουμε μία γενική-πλην όμως ουσιαστική εικόνα- για φορείς του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς γενικότερα.

Μετρήσαμε τα mails και τις απορίες σας και έχουμε να ανακοινώσουμε τα εξής: Ερχεται Β΄μέρος. Με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Γιάγκο Χαραλάμπους, Αν. Γαβριηλίδη, Ν. Παντελάκη, Αλ. Πουλαρίκα, Αλ. Σίνο, Δ. Παπαριστείδη, Παν. Καβουρόπουλο.

Ζητήσατε να κάνουμε ανάλογη ιστορία με δημοσιογράφους που καλύπτουν τούτο το ρεπορτάζ. Καμμία αντίρρηση, έχουμε φίλους και θείους κοντά σε όλα τα πόστα. Εχετε ονόματα κατά νου; Θα δώσετε ιδέες; Η να αρχίσουμε εμείς;

Pure Perception( Kαθαρή Αντίληψη)

Η Δευτέρα είναι μέρα περισυλλογής. Και διπλωματίας. Και αποφάσεων. Εντός Σαββατοκύριακου θα πουμε περισσότερα.

Causa Finalis( Τελικό αίτιο)

Δίκες χρηματιστηριακές σε εξέλιξη... Πότε θα μάθουμε τον Νο 1 κανόνα όλοι; Μικροί μεγάλοι; Οι πωλήσεις ρίχνουν την αγορά, όχι οι αγορές...


Το καταλάβατε όλοι; Θέλει κανείς επεξήγηση;

And the winner is....???????

Eνδιαφέρον για τη Σερβία; Τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες φαίνεται πως έχουν καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της ...μισό λεπτό να το αποστηθίσουμε σωστά... Vojvodjanska (ουφφφφ) Bank.

Οι 4 εγχώριες τράπεζες (Εθνική, Alpha, Emporiki, Πειραιώς) δεν είναι οι μόνες υπάρχουν και άλλοι υποψηφιοι.

Ενδιαφέρουσα αγορά αυτή της Σερβίας, απολύτως κατανοητό το ελληνικό ενδιαφέρον. Ποιος θα τα καταφέρει είναι το θέμα..Εχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας.

Θα τριτώσει ;

Tί γίνεται σήμερα στο Χρηματιστήριο;Στραβοξύπνησε κανείς; Το πρωϊ ενημερώθηκαμε για Ορθή Επανάληψη του χθεσινού Δελτίου Τύπου. Το κατάπιαμε, είχαμε και τους δείκτες που περιμέναμε.

Προ ολίγου μας ήρθε διόρθωση της ορθής επανάληψης(call me NΕΑ Ορθή Επανάληψη). Να ευχαριστήσουμε τουλάχιστον αυτούς που σκέφτηκαν να βάλουν γαλάζιο γραμματάκι στη διόρθωση και δεν μας άφησαν να ψάξουμε μόνοι μας να ανακαλύψουμε το λάθος(ας μη δίνουμε ιδέες για την επόμενη φορά).

Να το δεχτούμε όπως είναι το τελευταίο δελτίο τύπου; Είστε σίγουροι; Μήπως θέλετε να ρίξτε μια τελευταία ματιά;

Πάνω στην εκπνοή ...

Τελειώνει ο χρόνος σας...

Εεεεεεεε, ξυπνήστεεεεεε


10.45 είναι, 10.59 σκοπεύετε να μας ανακοινώσετε τις νέες συνθέσεις των δεικτών FTSE/ASE;

Τσάμπα το πρωϊνό μας ξύπνημα;;;;

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι....

Δεν έχουν το Θεό τους οι άνθρωποι.. Μας κουράζουν, σας κουράζουν χωρίς να υπάρχει λόγος. Ημασταν έτοιμοι να σπάσουμε το ξυπνητήρι( θα αγοράζαμε καινούργιο αύριο) και να χαιρόμασταν τον ύπνο μας, Τετάρτη πρωί.

Αμ δε. Το νου σας αγαπητοί φίλοι. Πριν ανοίξει η αγορά θα ενημερωθούμε για τις νέες συνθέσεις των δεικτών FTSE/ASE. Τους έπεσε βαρύ να το βγάλουν σήμερα. Κουράστηκαν με όλα τα άλλα που ανήγγειλαν..


Στον πρώτο μεγάλο δείκτη μία φαίνεται να είναι η αλλαγή. Μπαίνει η ΑΤΕ( ντόινγκκκ), βγαίνει η Ελληνική Τεχνοδομική. Τετραπλάσιες, ή περίπου τόσες οι αλλαγές στον παρακάτω δείκτη, αυτόν της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Και πάει λέγοντας. Φύγαμε. Πάμε για νάνι... Να προλάβουμε ανακοινώσεις αύριο.

Προλογίζουμε θέμα αυριανό: Δίκες χρηματιστηριακές. Και μη χειρότερα αγαπητοί μου...

Happy B-Day to us....

Σας ευχαριστούμε πολύ...

Εχουμε γενέθλια απόψε, σχεδόν γενέθλια δηλαδή, γίναμε 1 μηνός και κάτι ψιλά.

Αυτές τις προηγούμενες 30 ημέρες, δεν επιδιώξαμε να σας οδηγήσουμε σε λάθος μονοπάτια, δε θελήσαμε να σας αποπροσανατολίσουμε.
Δεν μας ξέρετε, κι΄όμως στείλατε μηνύματα, στείλατε απορίες, στείλατε τις σκέψεις σας.Αυτό μετράει πολύ για μας..Ξεπεράσατε τις προσδοκίες μας.

Επειδή ίσως κάποιοι απορούν ακόμα, βρεθήκαμε εδώ γιατί έχουμε την άνεση-και το κέφι- να το κάνουμε.Θέλουμε να σας κρατάμε γνώστες, ενήμερους, θέλουμε να βοηθάμε όποτε μπορούμε.

Ακόμα δεν μας τσεκάρατε; Δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι απο σας, για την προσωπική μας ικανοποίηση στήσαμε τούτο το blog, το οποίο και εφοδιάζουμε καθημερινά με ό,τι θεωρούμε δέον.
Πόσο ακόμα θα σας κάνουμε παρέα; Μέχρι να βαρεθούμε! Ποιος ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτό το κέφι μας..
Εχουμε κι΄ένα μήνυμα, για τον πατέρα ενός απο μας. Που μας παρακολουθεί μεν, μας ελέγχει δε. Και κάνει καίριες παρατηρήσεις.
Λοιπόν, πατέρα σταμάτα τη γκρίνια. Θα αλλάξουμε ό,τι δε σου αρέσει, θα κάνουμε πιο ευδιάκριτες τις ημερομηνίες, προς το παρόν διάβαζέ μας κάθε μέρα και απόλαυσε αυτό που κάνουμε! Οσο το απολαμβάνουμε κι΄εμείς. Αντε, Χρόνια μας Πολλά.Τρόπος του λέγειν δηλαδή...

Monday, November 07, 2005

Ο άγγελοοοος μου... ( Αλκηστις Πρωτοψάλτη)

Μιχάλη, Αγγελε, Αγγελική, Σταμάτη, Γαβριήλ, χρονια πολλά και καλά. Σε όλους σας. Γνωστούς και αγνώστους.


Εντάξει, τί θέλετε τώρα; Ψάξαμε και βρήκαμε. Μόνο δύο εορτάζουσες. Δύο κυρίες. Με τις κυρίες είμαστε σαφώς αβρότεροι, έτσι έχουμε μάθει. Δε θα επιτρέπαμε ποτέ στον εαυτό μας να γίνει αγενήςή απρεπής με μία κυρία. Επιπλέον, δε βρήκαμε υλικό πολύ...Η μία ιδιαίτερα αγαπητή, η άλλη ήσυχη έως αθόρυβη. Οπότε τί να πούμε;

Αγγελική Βογιατζή:Τμήμα εταιριών παροχής υπηρεσιών,εμπορίας & χρηματοπιστωτικού κλάδου. Παναγία μου, τεράστιος τίτλος, ελπίζουμε να τον χειρίζεστε κατάλληλα. Ρωτήσαμε, ψάξαμε, ήσυχη και λιγομίλητη είστε. Οχι ιδιαίτερα κοινωνική, συνεπώς όχι πολύ γνωστή και δημοφιλής. Θέμα χαρακτήρα; Μας αρέσετε! Μήπως όμως θα θέλατε να πείτε περισσότερα; Και κρατιέστε; Γιατί καλη μου κυρία;;


Αγγελική Αντωνίου: Εσάς θα επιδιώξουμε να σας γνωρίσουμε. Γιατί μας τη σπάσατε ελαφρώς. Ρωτήσαμε διάφορους, από διαφορετικούς χώρους, να πάρει η ευχή, κανείς δεν είπε κάτι αρνητικό.Αν και τους ζορίσαμε. Τους πιέσαμε. Είστε ό,τι μας περιέγραψαν; Απίστευτα υπομονετική, πολύ ήρεμη, ενοχλητικά συμπαθητική, ιδιαίτερα ελκυστική και εντελώς αγαπητή; Παρά τον περίεργο προϊστάμενο που διαθέτετε; Τί να πούμε, θα στείλουμε αντιπρόσωπο να ελέγξει. Πολύ καλή για να είστε αληθινή ακούγεστε...Κρύβετε κάτι κυρία μου;


Οπως και να΄χει, δύο κυρίες εντοπίσαμε, οφείλουμε να είμαστε κύριοι. Να στείλουμε ολόθερμες ευχές και μία προειδοποίηση. Εντός των ημερών θα σκάσουμε μύτη. Ινκόγνιτο πάντα. Εστω για να σας δούμε απο κοντα! Σύμφωνοι;

Ελα Αλέκο...

Ακούσατε τίποτα φωνές; Τίποτα τσιρίδες; Είδατε μούτρα ή νεύρα; Χαμπάρι δεν πήρατε;


Γι΄αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να σας ενημερώσουμε,σταθήκαμε τυχεροί χθες, ο κουνιάδος της ξαδέλφης μου ήταν παρών σε όλες τις συναντήσεις. Περί Κανονισμού. Στο Χρηματιστήριο. Κάποιοι θυμήθηκαν χθες κάτι τρύπες λεει, ήμαρτον Παναγία μου, θα γίνουμε κακοί και δεν το επιθυμούμε. Τί έκαναν όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες τόσους μήνες πριν; Κοιτούσαν τα δικά τους τα συμφέροντα και έβαλαν στην άκρη τη δουλίτσα τους; Γιατί, πώς αλλιώς εξηγείτε αγαπητοί μου αυτό που συμβαίνει: Χθες, τελευταία στιγμή θυμήθηκαν ότι υπάρχουν κάποια σημεία προς επίλυση/αλλαγή στον Κανονισμό.
Ξέρουμε ποιοι είναι, λυπούμαστε αλλά θα αναγκαστούμε να πούμε περισσότερα. Αν βαριούνται, ας πάνε σπίτι τους. Αν δεν μπορούν, επίσης. Ας πάνε σπίτι τους. Τους παίρνουμε είδηση και δε λέει....

Βρε καλώς τους !

Συγκεντρώσαμε υλικό, κάναμε μυστικά γκάλοπ, προσπαθούμε να έχουμε μία σαφή εικόνα. Μία ξεκάθαρη εικόνα. Για όσους κινούν σήμερα τα νήματα της χρηματιστηριακής αγοράς.
Τυπικά τουλάχιστον. Στους πιο...μέσα θα αναφερθούμε σε προσεχές post.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η γνώμη όλων εσάς. Που δεν είστε φίλοι τους. Που με τον έναν ή άλλο τρόπο όμως συναλλασεστε μαζί τους. Συνεργάζεστε μαζί τους. Τους ρωτάτε για διάφορα, εξαρτάστε(σε εισαγωγικά) από τις αποφάσεις τους, στηρίζεστε στις γνώσεις και γνώμες τους. Και αφού χωρίσαμε, καταχωρήσαμε, μελετήσαμε τις γνώμες σας, είπαμε να τις δημοσιοποιήσουμε. Ολες μαζί ή σε δύο μέρη; Θα δούμε, όπως μας βγει τελικά. Θα δίνουμε όνομα.Και δίπλα μία εξαιρετικά σύντομη περιγραφή. Βάσει των όσων μας είπατε αλλά και των όσων μάθαμε απο πολλές και διαφορετικές πηγές. Εναν μέσο όρο βγάλαμε, μπορεί και να πέσουμε λίγο έξω, ας μας συγχωρεθεί. Εδώ είμαστε για να διορθώσουμε δημόσια. Πάμε;

Ιάκωβος Γεωργάνας: Eίναι ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ. Δεν συνηθίζει να κάνει δηλώσεις, δεν είναι fan της επικοινωνίας. Δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα πόσο τον ενδιαφέρει αυτός ο ρόλος. Του προέδρου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων. Και πόσο ασχολείται με αυτόν. Ευχόμαστε πολύ. Και ουσιαστικά.

Σπύρος Καπράλος: Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ακόμα και οι εχθροι του-θεωρητικά μιλάμε,δε λέμε ότι έχει εχθρούς ο άνθρωπος- του αναγνωρίζουν ένα προσόν: Είναι η επιτομή της επικοινωνίας. Είναι και χάρισμα αυτό, δεν αποκτιέται μόνο με προσπάθεια. Ως τώρα καλά μας(σας) τα λέει ο κ. Καπράλος, θα πρέπει βέβαια να έχει αντιληφθεί κάτι. Πως όλοι όσοι τον πλησιάζουν και τον ...δοξάζουν δεν είναι απαραίτητα απολύτως ειλικρινείς μαζί του. Εξυπνος δείχνει, θα το έχει καταλάβει ήδη πιστεύουμε.


Νίκος Κωνσταντόπουλος( εις εκ των τριών γενικών διευθυντών): Από το Κεντρικό Αποθετήριο προέρχεται αν δεν κάνουμε λάθος. Δεν έχουμε καταλάβει τί ακριβώς κάνει πλέον ως γενικός διευθυντής, ομολογούμε ότι ήταν η έκπληξη - γενική διευθύνση του ΧΑ,( εσείς το είπατε), ως χαρακτήρας...μμμμ...δεν είναι εκδηλωτικός άρα δύσκολο να εξάγουμε συμπέρασμα. Πάντως οι μη εκδηλωτικοί τύποι πάντα μας φόβιζαν. Γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν.

Σωκράτης Λαζαρίδης(ο άλλος γενικός διευθυντής του ΧΑ): Εάν ο κ. Καπράλος είναι η επιτομή της επικοινωνίας, ο κ. Λαζαρίδης είναι,σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, η επιτομή του περίεργου. Του ζόρικου. Του τζόρα που λένε και στο χωριό μας. Δύσκολος τύπος, οι φωνές του δεν είναι σπάνιες μας διαβεβαίωσαν κάποιοι γείτονες. Μάλλον δεν έχει πολλές αληθινές συμπάθειες από τους γύρω του,δεν είμαστε και σίγουροι ότι τις επιδιώκει.
Από την άλλη μάλλον χαίρει εκτίμησης των ανωτέρων του για να αναλαμβάνει τόσα σημαντικά projects κάθέ τόσο. Εμείς πάλι τί να πούμε, αν είναι να παράγει ενδιαφέρουσα δουλειά ας συνεχίσει, φίλοι του δε βλέπουμε να γινόμαστε ( φοβόμαστε μη φάμε καμιά ξώφαλτση).

Γκίκας Μάναλης(με αυτόν το γενικό διευθυντή συμπληρώνεται η τριάδα). Τούτος ο γ.δ προέρχεται από την ΕΧΑΕ. Τώρα έχει αναλάβει τη διεύθυνση εταιρικών λειτουργιών, στα διάφορα τμήματα που βρίσκονται υπό τις φτερούγες του βρίσκουμε διάφορα αναμενομενα και διάφορα ... απίθανα ονόματα. Τί ξέραμε για τον κ. Μάναλη πριν αναλάβει τούτη τη διεύθυνση; Ε πώς, ήταν η φωνή της ΕΧΑΕ για διάφορα ζητήματα όπως πχ τα οικονομικά αποτελεσματα αυτής, οι αποφάσεις της, κάποια αποτελέσματα ταξιδιών και επαφών. Στον πρόσφατο εορτασμό των χρηματιστηριακών γενεθλίων του κ. Καπράλου, δεν τον πλησίασαν ιδιαίτερα οι εκπροσωποι του Τύπου. Δεν είχαν τίποτα να τον ρωτήσουν;


Αλέξιος Πιλάβιος: πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Εάν γινόταν σήμερα γκάλοπ για το ποιος από τους φιλοξενούμενους κυρίους συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη συμπάθεια του κόσμου( επενδυτών, Τύπου,στελεχών Χρηματιστηρίου, χρηματιστών, κ.α), ένα είναι βέβαιο: Ο κ. Πιλάβιος δεν επρόκειτο να βγει νικητής. Πώς τα έφερε, πώς τα κατάφερε, όλοι του κρατάνε μούτρα. Ολοι έχουν κάτι μαζί του. Τον ενδιαφέρει άραγε αυτό; Μάλλον ναι, κανείς δε θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο των παραπόνων. Θα κάνει κάτι; Τί να σας πούμε κι΄εμείς...


Αλέξανδρος Μωραϊτάκης: Τα καλά νέα είναι πως έχει πολλές γνώσεις. Πως ξέρει την αγορά, ξέρει τον τρόπο λειτουργίας της, γνωρίζει πολλά που αγνοούν πάρα πολλοι. Τα κακά νέα είναι πως χάνει τον έλεγχο. Νευριάζει, φωνάζει, αρπάζεται, πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο, ξεχνάει από πού ξεκίνησε, χάνει τον έλεγχο γρήγορα. Και αυτό βέβαια αποβαίνει σε βάρος του. Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί το όλο θέμα. Δύσκολες εποχές για το χώρο που εκπροσωπεί. Μόνες τους οι φωνές δε φέρνουν αποτέλεσμα. Η κοινή λογική, η πειθώ, η υπομονή και η ηρεμία κατατάσσονται επίσης στα πλεονεκτήματα ενός χαρακτήρα.

Τέλος Α΄μέρους.

Τα βλέπω !

Ακούσατε, ακούσατε !!

Λόγω των συχνών αναφορών που εσχάτως γίνονται στον Τύπο, βάλαμε μία θεία μας να το ψάξει. Για να έχουμε και μεις μία χ ενημέρωση. Σχετικώς με τις τελευταίες εξελίξεις.

Το θέμα μας: Κατάργηση ή όχι του συμψηφισμού αγορών πωλήσεων μεταξύ Τ και Τ+3 μέρας;


Τα στοιχεία μας: Διαβούλευση γίνεται μεταξύ Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ΣΜΕΧΑ, απόφαση δεν υπάρχει, ο ΣΜΕΧΑ έχει κάνει κανα δυο επίσημες μαζώξεις( call me συνέντευξη Τύπου) για το θέμα αυτό, στο μεταξύ έχει κάνει και μία δύο εναλλακτικές προτάσεις.


Τί περιμένουμε: Αντίδραση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η οποία, ξεχάστηκε ή κάτι ετοιμάζει; Ας μην είμαστε πλέον τόσο καλοπροαιρετοι αγαπητοί μου. Δεν ξεχάστηκαν, πώς να ξεχάσουν άλλωστε; Ετοιμάζονται...

Η θεία ήταν κατηγορηματική :Αυτή την εβδομάδα δεν πρόκειται μάλλον να υπάρξει εξέλιξη. Ο κ. Πιλάβιος έχει άλλη πρεμούρα τώρα( Κανονισμός). Την άλλη εβδομάδα όμως θα προκαλέσει συνάντηση με την άλλη πλευρά. Και θα τους έχει έτοιμη και πρόταση. Ας λάβουν τα μέτρα τους οι ενδιαφερόμενοι. Ας πάνε προετοιμασμένοι τουλάχιστον. Με τους δικούς τους κρυμένους άσσους.

Sunday, November 06, 2005

Φρόνιμα....Εκτίθεστε!(μερικοί από σας)

Ούτε εμείς, όταν το γράφαμε, δεν περιμέναμε τέτοια περιέργεια εκ μέρους σας. Και τέτοια γνώση από μερικούς !! Μας αφήσατε άφωνους, το παραδεχόμαστε...

Το post που προ ημερών γράψαμε με τίτλο Συγγνώμη κυρία μου, ποια είστε(βλ. παρακάτω), γέμισε comments. Κάποιοι ισχυρίζεστε ότι καταλάβατε για ποια δημοσιογράφο μιλάμε, κάποιοι άλλοι μας ... λέτε να την αφήσουμε ήσυχη, κάποιοι της επιτίθεστε, οι περισσότεροι θέλετε να μάθετε ποια είναι.

Ηρεμα αγαπητοί μου. Ολα στην ώρα τους θα έρθουν. Κι΄αυτά και άλλα.

Sociology of knowledge(Kοινωνιολογία της γνώσης)

Ακούγαμε το δημοσιογράφο κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο προ ολίγου να λέει ότι θα μπορούσε να ζει αλλιώς με την κοινωνική και οικονομική άνεση που έχει από τη δουλειά του. Ομως αυτός, συνέχισε να λέει, προτιμά να ασχολείται με όλους εμάς( όλους εσάς είπε, κοιτώντας το φακό,αρα κι΄εμείς είμαστε μέσα). Προτιμά να ασχολείται με τον πολίτη που την άλλη μέρα δεν έχει φαγητό να βάλει στην κατσαρόλα( ή κάπως έτσι, το νόημα είναι το ίδιο).

Προηγουμένως κάτι είπε για τον κ. Κουρή ( όταν δούλευε στο σταθμό του) , για τον κ. Κοντομηνά( στο σταθμό του οποίου δουλεύει τώρα), έκανε μία σύντομη αλλά σαφή σύγκριση της συμπεριφοράς των δύο κυρίων..

Ανθρώπινες στιγμές. Απλές στιγμές. Καθημερινές στιγμές. Πειστήκαμε. Εντελώς όμως.

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως( λέμε τώρα...)

Σκεπτόμενοι τί θα φάμε απόψε, είπαμε να σας ενημερώσουμε για το 7ο forum που διοργανώνεται εντός της εβδομάδος στη Νέα Υόρκη, από την Capital Link, σε συνεργασία με το ΧΑ, τον ΣΕΒ και άλλους φορείς.

Θέμα του φετεινού forum Greece in a new Era- Business and Investment Opportunities and the Development of Southestern Europe.

H ημερίδα ακούγεται ενδιαφέρουσα, οι ομιλητές γνωστοί και γνώστες, μας έκανε όμως εντύπωση το εξής: Μπήκαμε στην ιστοσελίδα της ΕΝΕΙΣΕΤ(Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών) και βρήκαμε τη αναγγελία του σχετικού forum.Μέχρι εδώ καλά, πολύ καλά δηλαδή.

Παρακάτω, η ίδια ιστοσελίδα μας πληροφορεί πως μπορούμε να διαβάσουμε από τώρα την ομιλία του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης, του κ. Παναγιώτη Δράκου, που θα συμπεριληφθεί σε περιοδικό(η ομιλία βρε), το οποίο θα διανεμηθεί στην εκδήλωση.

Γεμάτοι όρεξη και ενδιαφέρον κάναμε κλικ εκεί που έπρεπε. Και αρχίσαμε να διαβάζουμε. Και κάτι μας θύμιζε η όλη ομιλία. Σαν να την είχαμε ξαναδεί. Σαν να την είχαμε ξαναδιαβάσει. Σπάγαμε το κεφάλι μας να θυμηθούμε, μέχρι που έφτασε ο μικρότερος της παρέας( τα νιάτα..τί σου είναι τα νιάτα, έχουν απόλυτη διάύγεια) και μας θυμισε ότι την ομιλία αυτή την έχουμε σχολιάσει πριν λίγες μέρες σε post με τίτλο Felicita!!! Eυτυχία !!!!

Αμαν ! Θυμηθήκαμε !!! Είναι η ομιλια που έκανε ο πρόεδρος της ΕΕ της ΕΝΕΙΣΕΤ σε πρόσφατη εκδήλωση για την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Αααααα...κύριε πρόεδρε θα σας μαλώσουμε... Πάλι τα ίδια λέτε ; Επανάληψη; Εις την αγγλικήν αυτή τη φορά; Κι΄εμείς τί θα σχολιάσουμε;

Ο λαγός και η χελώνα( από τους μύθους του Αισώπου)

Κάνετε κέφι να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα;

Στην ιστορία της Forthnet;


Τί να κάνουν τώρα τα στελέχη της Ιντρακόμ ε; Τί να σκέφτονται; Ποιον να αγριοκοιτάνε;;;

Ομως, η ζωή συνεχίζεται αγαπητοί μου.. Κάποιοι έλεγαν ότι η Ιντρακόμ θα χτυπούσε τις 700.000 μετοχές της εκποίησης, ακόμα και αν το σκέφτηκαν μάλλον τα έβαλαν κάτω εγκαίρως τα πράγματα, είδαν ότι η άλλη πλευρά είχε λάβει θέση εκκίνησης από πολλές μεριές, δύσκολα θα έχανε. Οπως και έγινε, δεν έχασε τελικά.

Τώρα, με τα 8 ευρώ που έδινε η Ιντρακόμ, λίγες οι επιλογές της. Η πιο λογική σκέψη λέει πως θα επιχειρήσει να πουλήσει το ποσοστό που ήδη κατέχει στη Forthnet, αφού οι άλλοι δρόμοι είναι πλέον πολύ πιο μακρυνοί και δύσκολοι.

Ας βάλουμε βέβαια και ένα ερώτημα στην συντροφιά μας, μέχρι να δούμε τί θα γίνει: Η τρέχουσα τιμή της μετοχής της F. σας φαίνεται λογική; Την περιμένατε; Την αξίζει κατά τη γνώμη σας; Μιλήστε !

Ημασταν μία ωραία ατμόσφαιρα...

Eτοιμάζεται αποστολή. Στα βάθη της Κϊνας. Το δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδος - Κίνας προς τιμήν του προέδρου του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης.

Θα πάνε στην Κίνα εκπρόσωποι από περίπου 100 ελληνικές επιχειρήσεις και τεχνοκράτες από 7 (!!) Υπουργεία. Ολοι αυτοί πάνε εκεί με έναν στόχο : Να φτιάξουν γέφυρες(bridges) μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Αυτά μου μετέφερε ο γείτονας που παραβρέθηκε στο γεύμα, κουρασμένος βγήκε από την εκδήλωση, είχε ακούσει long ομιλία του προέδρου του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης(στη μητρική γλώσσα του δεύτερου), είχα παρακολουθήσει τις σύντομες ομιλίες του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών, του υφυπουργού Εξωτερικών, του προέδρου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου(Θ. Φέσσας) και δεν ξέρω ποιων άλλων ακόμα.

Το φαγητό δεν τον ενθουσίασε(...) , χάζεψε ωστόσο τους προσκεκλημένους. Και ποιον δεν είδε ο γείτονας. Στο επίσημο τραπέζι είδε τον υπουργό και τον υφυπουργό, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης, είδε τον πρόεδρο της ΕΧΑΕ, είδε τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον αντιπρόεδρο του Χρηματιστηρίου, τους κ.κ. Λάμπρο Παπακωνσταντίνου και Αχιλλέα Κοντογούρη από την Π&Κ Χρηματιστηριακή ( μέγας χορηγός της εκδήλωσης), τον κ. Φέσσα( πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου όπως σας είπα ήδη). Είδε και τον πρώην υπουργό κ. Νίκο Χριστοδουλάκη. Στο επίσημο τραπέζι είμαι ακόμα.

Από κει και πέρα πολλούς Ελληνες επιχειρηματίες, νομικούς, πολιτικούς, στελεχη χρηματιστηριακών εταιρειών, στελέχη ΑΕΔΑΚ, δημοσιογράφους.
Ε, με τέτοιες παρουσίες η γεφύρωση θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Wednesday, November 02, 2005

Ανοίγουμε ομπρέλλα και περιμένουμε...

Πάμε στις εφημερίδες τώρα. Ποια εβδομαδιαία, ακόμα φρέσκια, σκέφτεται να γίνει ημερησία;

Μεταφερόμαστε ξανά... Σε ημερήσια έκδοση παραδοσιακού φύλλου. Από το οποίο σκοπεύει να αποχωρήσει ο διευθυντής σύνταξης; Ο οποίος έκανε ήδη - ανεπιτυχές- ραντεβού με άλλο «δυνατό» ημερήσιο φύλλο ;

Ω ναι, έρχεται μπόρα....Το νου σας οι ενδιαφερόμενοι...

Tuesday, November 01, 2005

Τα νεύρα μου...

Καταλαβαίνετε ελπίζουμε. Εχουμε τα νεύρα μας, πατάτα ο αγώνας, απαράδεκτη η εγχώρια ομάδα.

Σκεφτήκαμε να ανατινάξουμε τον υπολογιστή, να βάλουμε φωτιά στο σπίτι μας, να σβύσουμε για πάντα αυτό το blog. Και μετά είπαμε, γιατί;;;;
Δεν είμαστε καλά, κάποιες εκατοντάδες απο σας μπήκατε στο blog αυτό τις προηγούμενες εβδομάδες. Χωρίς να μας γνωρίζετε, στείλατε απόψεις, στείλατε mails, ζητήσατε απαντήσεις σε απορίες σας. Χωρίς να ξέρετε ποιοι είμαστε. Είναι διπλή χαρά αυτό, δεν ποντάρετε στο «όνομά» μας, ποντάρετε μόνο σε ό,τι γράφουμε.Χωρίς να ξέρετε το παραμικρό. Ευχαριστούμε....


Συνεπώς: Πάμε στη βεράντα, να μας χτυπήσει λίγο ο αέρας. Να συνέλθουμε και να σας πούμε ό,τι μάθαμε. Για εφημερίδες και συναφή

Τσιμουδιά!!!

Ολυμπιακός - Λυών: 1-4. Τέσσερα παιχνίδια, τέσσερις ήττες. Οι τελευταίοι στην Ευρώπη. Σε όλη την Ευρώπη. Στους Ομίλους του CL.

Κρίμα. Διασυρμός. Μικρή ομάδα τελικά ο Ολυμπιακος; Παρά τους μεγάλους και γενικώς large οπαδούς του; Δικαιώνουμε τους «εχθρούς» με τέτοια παιχνίδια...

Απαράδεκτο αποτέλεσμα. Οπως και να το κρίνει κανείς, απαράδεκτο. Αντε και του χρόνου. Να΄σαστε καλά ( οι παίκτες), να ΄μαστε ακόμα δίπλα σας( οι φίλαθλοι).

Συγγνώμη κυρία μου, ποια είστε;;;

2 Νοεμβρίου σήμερα. Το εορτολόγιό μας δεν αναφέρει κάποιον εορτάζοντα, κάποια εορτάζουσα. Πάμε πάσο εμείς, το εορτολόγιό μας το εμπιστευόμαστε.

Σκοπεύουμε σε λίγες μέρες να μιλησουμε και για εκπροσώπους του Τύπου. Εκπροσώπους όχι μόνο του Τύπου αλλά και του λεγόμενου αδύναμου φύλου.

Και να μοιραστούμε μαζί σας τις αρμένικες επισκέψεις αυτών σε ανώτερα( call me ανώτατα) στελέχη του ΧΑ. Στο κεντρικό κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Επισκέπτονται οι κυρίες τα στελέχη, την επόμενη ημέρα κάνουν τις πονηρές σε διάφορα τρέχοντα θέματα. Εχουν λεπτομέρειες. Εχουν και τη μύτη ψηλά! Χρόνια τώρα.

Σοβαρά μιλάτε κυρία μου; Εντός λίγων 24ωρων θα επανέλθουμε. Για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος σας...

Ελεοοοοοςςςςςςςς

Εμείς είμαστε μικροί ( και ανόητοι ίσως). Αφού όμως φτάσαμε να στήσουμε τουτο το blog, ελπίζουμε στην ανταπόκριση όσων ήδη έχετε πραγματοποιήσει τις «επισκέψεις» σας.

Και θέλουμε τη γνώμη σας. Αλήθεια τη θέλουμε. Η αγορά παραγώγων πώς σας φαίνεται; Την ξέρετε; Εχετε ασχοληθεί μαζί της; Εχετε άποψη; Γνώμη; Εχετε καταλάγει πώς λειτουργεί;


Εχετε σχόλια να μας κάνετε ή να αρχίσουμε εμείς;

Τα σχόλια εννοούμε. Για επαγγελματίες της αγοράς, για αρμόδιες αρχές αυτής, για ψιλό γαζί γενικότερα.

Conscientia. Συνείδηση.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας απεχώρησε εκτάκτως από την επίσκεψή του στην Αλβανία. Ο κ. Κάρολος Παπούλιας είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για όσους το αγνοούν.


Δεν είναι μόνο τα χρηματιστηριακά που χρήζουν σχολιασμού απο τούτο το post, είναι και τα άλλα. Πολλές φορές, τα άλλα είναι σαφώς σημαντικότερα θέματα.

Παγκόσμια πρώτη

Ας μας συγχωρεθει η μονοήμερη απουσία. Δεν φταίμε εμείς... η φαντασία μας τα φταίει.. Είχαμε διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα, λόγω τιμής !!! Δεν είχαμε αφήσει απλήρωτο λογαριασμό, δεν κάναμε τίποτα με τους διακόπτες, διαπιστώσαμε ότι το κενό- ρεύματος αφορούσε όλους τους «ενοίκους» του κτιρίου.


Τώρα είμαστε γεμάτοι όρεξη & ρεύμα, καλώς σας βρίσκουμε πάλι...Το είδαμε, το ψαχουλέψαμε, το ανοίξαμε, το χαζέψαμε. Στον «αέρα» το νέο Ημερήσιο Δελτίο του Χρηματιστηρίου, ωραία δουλειά είναι τελικά. Πολλά στοιχεία, χωρισμένα σε ενότητες, στο τέλος αν θέλεις έχεις και το συνολικό αποτέλεσμα.

Αντε, καλή συνέχεια να έχετε αρμόδιοι...

 
hit counter script